Przepis na Babeczki
SKŁADNIKI DO BABECZKI co to jest
Gotowanie Babeczki śmietankowe. Składniki do pudru, 5 zoltko. 200 ml mleka, 1 lyzka cukru.

Jak ugotować Babeczki śmietankowe

Definicja BABECZKI ŚMIETANKOWE: Produkty: 300 g maki,
200 g masla,
180 g cukru pudru,
5 zoltko.
200 ml mleka,
1 lyzka cukru waniliowego,
1 lyzka maki kartoflanej Wykonanie: Mąkę posiekac z maslem, dodac 100 g cukru, 2 zoltka, szybko zagniesc ciasto. Przykryc, wlozyc na 30 min do lodowki.
Ochlodzone ciasto rozwalkowac na grubosc 3-4 mm, przeniesc na walku, nalozyc na ustawione obok siebie, posmarowane maslem foremki. Docisnac ciasto dlonia do dna i brzegow foremek. Przycisnac walkiem, odciac nadmiar ciasta. Skrawki ciasta ponownie zagniesc, rozwalkowac, wykroic krazki wielkosci gornej czesci foremki. Zagotowac mleko z cukrem waniliowym. Utrzec 3 zoltka z 80 g cukru pudru, dodac make kartoflana, wymieszac. Do zoltek wlewac gorace mleko, ciagle mieszajac. Ubijac krem na parze tak dlugo, az zgestnieje.
Krem ostudzic, nalozyc do babeczek, przykryc krazkami ciasta, zlepic brzegi, nakluc gore widelcem. Piec 20-25 min w temp. 200 st. na jasnozloty kolor.

Czym jest Babeczki śmietankowe znaczenie w Słownik B .