Przepis na Carpaccio z
SKŁADNIKI DO CARPACCIO Z co to jest
Gotowanie Carpaccio z fenkułu z oliwą truflową. Składniki do mniejsze - łodyga selera naciowego.

Jak ugotować Carpaccio z fenkułu z oliwą truflową

Definicja CARPACCIO Z FENKUŁU Z OLIWĄ TRUFLOWĄ: Składniki: - 1 duży fenkuł (koper włoski) lub 2 mniejsze - łodyga selera naciowego - 50 g parmezanu w kawałku - 1/2 cytryny - gruby pieprz - oliwa truflowa - ewentualnie pestki granatu Sposób przyrządzania: Seler obrać delikatnie z włókien obieraczką do warzyw, zdjąć zewnętrzną łupinę fenkułu, odciąć zielony koper. Na elektrycznej krajalnicy pokroić bulwę kopru w pionowe, cieniutkie plasterki. Przykryć jedną warstwą plastrów każdy z talerzy. Seler pokroić na krajalnicy w małe, cieniutkie plasterki, rozrzucić po fenkule. Mocno skropić cytryną. Posypać płatkami parmezanu i grubym pieprzem, skropić oliwą truflową. Można posypać pestkami granatu lub zostawić w wersji bladej.

Czym jest Carpaccio z fenkułu z oliwą znaczenie w Słownik C .