Przepis na Ciasteczka
SKŁADNIKI DO CIASTECZKA co to jest
Gotowanie Ciasteczka twarogowe dekorowane dżemem. Składniki do g twarogu półtłustego Wykonanie.

Jak ugotować Ciasteczka twarogowe dekorowane dżemem

Definicja CIASTECZKA TWAROGOWE DEKOROWANE DŻEMEM: Produkty: - 250 g mąki pszennej
- 250 g masła
- 250 g twarogu półtłustego Wykonanie: Wszystkie składniki wyrabiamy na jednolitą masę. W razie potrzeby dodajemy więcej mąki, aby masa nie lepiła się do dłoni. Wkładamy do lodówki na pół godziny. Następnie wyciągamy, rozwałkowujemy i wycinamy szkalanką kółka. Na takie kółka kładziemy dżem lub kawałek jabłka, śliwki lub innego owocu i wkładamy do piekarnika. Pieczemy w 180 stopniach około 20 minut (aż się zarumienią). Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

Czym jest Ciasteczka twarogowe znaczenie w Słownik C .