Przepis na Ciastka
SKŁADNIKI DO CIASTKA co to jest
Gotowanie Ciastka półfrancuskie śmietanowe z marmoladą 2. Składniki do margaryny,1 żółtko,3 łyżki.

Jak ugotować Ciastka półfrancuskie śmietanowe z marmoladą 2

Definicja CIASTKA PÓŁFRANCUSKIE ŚMIETANOWE Z MARMOLADĄ 2: ciasto:
30 dag (1 1/2 szklanki) mąki,
25 dag margaryny,
1 żółtko,
3 łyżki cukru,
2-3 łyżki śmietany,
1 łyżeczka octu,
sól

nadzienie:
20 dag marmolady,
cukier waniliowy,
1 łyżka utartego przesianego biszkoptu,
1 jajo do smarowania ciasta,
orzechy,
cukier kryształ i cukier waniliowy do posypania

Margarynę posiekać z m?ką, dodać pozostałe składniki, poł?czyć i szybko zarobić ciasto. Umieścić je w lodówce i przygotować nadzienie. Marmoladę utrzeć, dodać cukier waniliowy i biszkopt, dokładnie wymieszać. Po godzinie ciasto rozwałkować na grubość około 1/2 cm i okr?gł? foremką lub szklanką wykroić ciastka. Na każdym ciastku umieścić szpryc? lub łyżeczką porcję nadzienia. Ciastka złożyć na pół, lekko d Cisnąć, posmarować roztrzepanym jajem i posypać posiekanymi orzechami zmieszanymi z cukrem i cukrem waniliowym. Piec w bardzo gor?cym piekarniku około 20 min.

Czym jest Ciastka półfrancuskie znaczenie w Słownik C .