Przepis na Dip paprykowy z
SKŁADNIKI DO DIP PAPRYKOWY Z co to jest
Gotowanie Dip paprykowy z orzeszkami pistacjowymi. Składniki do pistacjowych • 4 strąki papryki •.

Jak ugotować Dip paprykowy z orzeszkami pistacjowymi

Definicja DIP PAPRYKOWY Z ORZESZKAMI PISTACJOWYMI: Składniki na 4 porcje • 15 dag orzeszków pistacjowych
• 4 strąki papryki
• ząbek czosnku
• kawałek (1 cm) świerzego imbiru [lub płaska łyżeczka świerzego]
• strąk chilli
• 1-2 gałązki szałwii
• 2 łyżki oliwy
• sól, pieprz Etapy przygotowania 1. Obrane orzeszki pistacjowe zrumień na suchej patelni.
2. Przekrój na pół strąki papryki, oczyść je z nasion i ułóż skórką do dołu na wilgotnej blasze do pieczenia. Piecz w 200 stopniach aż skórka ściemnieje.
3. Wyjmij blachę z piekarnika, nakryj mokrą ściereczką, odstaw na 10 min, po czym zdejmij skórkę z papryki.
4. Czosnek, imbir posiekaj, z chilli usuń pestki.
5. Zmiksuj na gładką masę oliwę, paprykę, imbir, połowę orzeszków, czosnek, chilli i posiekaną szałwię. Dopraw solą i pieprzem, aby dip był pikantny
6. Przełóż do miseczek i posyp pozostałymi pistacjami. Podawaj z chipsami, do chleba lub jako dodatek do mięs.

Czym jest Dip paprykowy z orzeszkami znaczenie w Słownik D .