Przepis na Dorsz sauté z
SKŁADNIKI DO DORSZ SAUTÉ Z co to jest
Gotowanie Dorsz sauté z cebulką. Składniki do 5 dag mąki • olej do smażenia • 2 łyżki masła • sól.

Jak ugotować Dorsz sauté z cebulką

Definicja DORSZ SAUTÉ Z CEBULKĄ: SKŁADNIKI: • 70 dag filetów z dorsza • 3 cebule • 5 dag mąki • olej do smażenia • 2 łyżki masła • sól, pieprz • cytryna • świeży koper WYKONANIE: 1. Filety opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. Popieprz, posól, skrop sokiem z połowy cytryny. Pozostaw w chłodnym miejscu na 30 min. 2. Rozgrzej na patelni olej, rybę oprósz mąką i smaż z obu stron do zrumienienia, dosmaż na małym ogniu. 3. Cebule posiekaj, usmaż na złoto na maśle. 4. Rybę podawaj z cebulką i ziemniakami.

Czym jest Dorsz sauté z cebulką znaczenie w Słownik D .