Przepis na Filety wieprzowe
SKŁADNIKI DO FILETY WIEPRZOWE co to jest
Gotowanie Filety wieprzowe na liściach laurowych. Składniki do kotlety wieprzowe (po 350 g)12 li?ci.

Jak ugotować Filety wieprzowe na liściach laurowych

Definicja FILETY WIEPRZOWE NA LIŚCIACH LAUROWYCH: pęczek młodej cebulki
500 ml bulionu z kurczaka
2 kotlety wieprzowe (po 350 g)
12 li?ci laurowych świeżych z gał?zkami
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka miodu
sok z 2 pomarańczy

Do żaroodpornego naczynia wlać 200 ml bulionu i cebule, piec w temp. 180 st. C pod przykryciem przez 30 min. Filety pokroić na 6 czę?ci i rozbić je. Każdy kawałek przekłuć gał?zką z li?ciem laurowym, natrzeć solą i pieprzem. Na rozgrzanej oliwie smażyć mięso z każdej strony, zdjąć je z patelni i przełożyć do naczynia w piekarniku. Piec bez przykrycia 25 min. Do garnka wlać resztę bulionu, sok  i miód, podgrzewać od czasu do czasu mieszając, aż płyn wyparuje do połowy i zgęstnieje Ułożyć cebulki i wieprzowinę na talerzu, polać sosem.

Czym jest Filety wieprzowe na liściach znaczenie w Słownik F .