Przepis na Cebulowa Zupa
SKŁADNIKI DO FRANCUSKA ZUPA co to jest
Gotowanie Francuska Zupa Cebulowa. Składniki do lepiej dla smaku)pół kostki masła1 litr bulionu.

Jak ugotować Francuska Zupa Cebulowa

Definicja FRANCUSKA ZUPA CEBULOWA: Składniki Przepis 1 kg cebuli (im więcej tym lepiej dla smaku)
pół kostki masła
1 litr bulionu warzywnego
łyżka mąki
pieprz do smaku
sól

ser żółty
grzanki z chleba do garnka na rozgrzane mało wrzucić pokrojoną na talarki cebulę.

dusić na wolnym ogniu.
kiedy już zmniejszy swoją objętość, będzie dość uduszona, wsypać łyżkę mąki i wymieszać.
wlać bulion warzywny. dobrze wymieszać i gotować jeszcze 15-20 minut na wolnym ogniu.

podawanie:

opcja I
w miseczkach z grzankami z chleba pokrojonymi w kostkę

opcja II
z grzankami z serem (grzanki w ręku - do przegryzania)


opcja III (wykwintna)
zupę wlewamy do miseczek żaroodpornych, wkładamy do nich na wierzch grzanki z chleba, posypujemy obficie startym żółtym serem, i zapiekamy aż ser się lekko przyrumieni.

Czym jest Francuska Zupa Cebulowa znaczenie w Słownik F .