Gotowanie:
Przepisy kulinarne:

Jak przygotować Parmezanem z grzanki

Składniki do Grzanki z parmezanem gotowanie.

  • Jak ugotować Grzanki z parmezanem

    SKŁADNIKI: 1 bagietka 300- 400 g tartego parmezanu lub gran padano 2 jajka 150 ml mleka 1/3 szklanki czerwonego wytrawnego wina gałka muszkatołowa 2 łyżki masła świeżo mielony czarny pieprz WYKONANIE: Jajka rozbełtać razem z mlekiem i serem. Całość doprawić świeżo mielonym pieprzem i startą gałką muszkatołową. Bagietkę pokroić na kromki i posmarować każdą z nich przygotowaną pastą serową. Na dużej patelni rozpuścić masło i podsmażyć przez chwilę nasze grzanki i po 2- 3 minutach wlać wino i przykryć. Gotować tak długo, aż ser się roztopi.

    Podobne przepisy krok po kroku na literę G.