Przepis na Gulasz mazurski
SKŁADNIKI DO GULASZ MAZURSKI co to jest
Gotowanie Gulasz mazurski. Składniki do włoszczyzny z kapustą, * 65 dag ziemniaków, * 20 dag.

Jak ugotować Gulasz mazurski

Definicja GULASZ MAZURSKI: SKŁADNIKI: * 60 dag wołowiny z kością, * 25 dag włoszczyzny z kapustą, * 65 dag ziemniaków, * 20 dag ogórków kiszonych, * 6 dag tłuszczu, * 10 dag cebuli, * pół szklanki śmietany, * 2 dag mąki, * sól, * pieprz SPOSÓB WYKONANIA: Mięso należy ugotować wraz z warzywami w niewielkiej ilości wody, a następnie przecedzić. Pokrojoną w kostkę cebulę należy lekko zrumienić na gorącym tłuszczu i przełożyć do rondla. Wkładamy tam również oddzielone od kości i pokrojone w kostkę mięso, ziemniaki pokrojone w kostkę, wywar i dusimy wszystko na wolnym ogniu. Kiedy ziemniaki będą prawie miękkie, dokładamy obrane i pokrojone w kostkę ogórki oraz pokrojone warzywa z wywaru. Całość doprawiamy solą, pieprzem, mąką i śmietaną, następnie potrawę trzeba zagotować.

Czym jest Gulasz mazurski znaczenie w Słownik G .