Gotowanie:

Wyślij znajomemu adres tej strony:

lub osadź odnośnik na swojej stronie/blogu:

Przepisy kulinarne:

Pomarańczą z pieczony indyk

  • Jak ugotować

    Indyk pieczony z pomarańczą

    - pier? indyka (80-90 dag)
    - łyżeczka curry
    - cynamon
    - jedna bardzo duża pomarańcza (lub dwie małe)


    Najpierw hajcujemy piecyk do 200 st.C. Bierzemy rękaw albo worek plastikowy do pieczenia, wrzucamy do niego indyczy biust (najlepiej poniżej 1 kg, bo większe bywają łykowate), sok wyci?nięty w jednej bardzo dużej i soczystej pomarańczy, albo dwóch małych i suchawych, curry, szczyptę soli.
    Ja dodaję łyżeczkę cynamonu, ale jak ktoś za tym nie przepada, może dać mniej. Zamykamy rękaw, potrz?samy tym wszystkim, aż się wymiesza, zmniejszamy temperaturę w piekarniku do 180 st.C, wstawiamy indyka i pieczemy ok. 45 minut.

    Inne Przepisy kulinarne, sposoby gotowania, smażenie, pieczenie na literę I.

    Przepis na Indyk pieczony z pomarańczą - składniki