Przepis na Kapuśniak ze
SKŁADNIKI DO KAPUŚNIAK ZE co to jest
Gotowanie Kapuśniak ze słodkiej kapusty z pomidorami i kiełbasą. Składniki do cebula, 4 średnie.

Jak ugotować Kapuśniak ze słodkiej kapusty z pomidorami i kiełbasą

Definicja KAPUŚNIAK ZE SŁODKIEJ KAPUSTY Z POMIDORAMI I KIEŁBASĄ: Składniki 60 dag kapusty,
pęczek włoszczyzny,
cebula,
4 średnie ziemniaki,
20 dag kiełbasy zwyczajnej,
2 łyżki tłuszczu,
2 łyżki mąki,
3-4 pomidory,
liść laurowy,
ziele angielskie. Wykonanie Ugotować wywar z włoszczyzny. Wyjąć warzywa. Do wywaru włożyć kiełbasę oraz poszatkowaną kapustę, cebulę, a po 15 minutach pokrojone w kostkę ziemniaki oraz przyprawy. Pomidory oddzielnie udusić i przetrzeć przez sito. Przecier dodać do kapuśniaku. Można też wrzucić do zupy ćwiartki pomidorów, (świeżych lub mrożonych) uprzednio sparzonych i obranych ze skórki. Sporządzić zasmażkę z tłuszczu i mąki, podprawić zupę. Kiełbasę pokroić na drobne kawałki, dodać do zupy.

Czym jest Kapuśniak ze słodkiej kapusty znaczenie w Słownik K .