Gotowanie:

Wyślij znajomemu adres tej strony:

lub osadź odnośnik na swojej stronie/blogu:

Przepisy kulinarne:

Śmietanie w karkówka

  • Jak ugotować

    Karkówka w śmietanie

    Składniki 1 kg karkówki 1/2 kg pieczarek 1/2 litra gęstej kwaśnej smietany sól pieprz bułka tarta Sposób przygotowania Karkówkę kroimy na plastry, solimy i posypujemy pieprzem obtaczamy w bułce tartej ( ostrożnie). Smażymy z obu stron. Pieczarki kroimy na plastry , solimy i posypujemy pieprzem. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami karkówke i pieczarki .Na wierzch wylewamy śmietanę, rozsmarowujemy. Wstawiamy do piernika .Po 10 min.sprawdzamy i łyżką rozsmarowujemy smietane aby nie utworzył sie kożuch i smietana połączyła sie z pieczarkami. Powtarzamy parę  razy tę czynność.Piec około 45 minut ( do miekkości).

    Inne Przepisy kulinarne, sposoby gotowania, smażenie, pieczenie na literę K.

    Przepis na Karkówka w śmietanie - składniki