Gotowanie:
Przepisy kulinarne:

Jak przygotować Śmietanie w karkówka

Składniki do Karkówka w śmietanie gotowanie.

  • Jak ugotować Karkówka w śmietanie

    Składniki 1 kg karkówki 1/2 kg pieczarek 1/2 litra gęstej kwaśnej smietany sól pieprz bułka tarta Sposób przygotowania Karkówkę kroimy na plastry, solimy i posypujemy pieprzem obtaczamy w bułce tartej ( ostrożnie). Smażymy z obu stron. Pieczarki kroimy na plastry , solimy i posypujemy pieprzem. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami karkówke i pieczarki .Na wierzch wylewamy śmietanę, rozsmarowujemy. Wstawiamy do piernika .Po 10 min.sprawdzamy i łyżką rozsmarowujemy smietane aby nie utworzył sie kożuch i smietana połączyła sie z pieczarkami. Powtarzamy parę  razy tę czynność.Piec około 45 minut ( do miekkości).

    Podobne przepisy krok po kroku na literę K.