Gotowanie:

Wyślij znajomemu adres tej strony:

lub osadź odnośnik na swojej stronie/blogu:

Przepisy kulinarne:

Śmietanie w pieczony karp

  • Jak ugotować

    Karp pieczony w śmietanie

    Składniki: - 1 karp (duży) - 3 cebule - 1/4 l śmietany (może być kwaśna) - 1 cytryna - pieprz - sól - trochę masła Sposób przyrządzania: Karpia porządnie obrać i oskrobać. Pokropić go w środku sokiem z cytryny. Cebulę pokroić w talarki i włożyć do środka do karpia oraz masło. Popieprzyć i posolić w śroku i na wierzchu karpia. Włożyć karpia na blachę od pieczenia (płaska). Polać małą ilością śmietany. Pieć przez około 1,5 godziny od czasu do czasu polewać go śmietaną. Gotowy do wyjęcia jest gdy skórka zrobi się chrupiąca A mięso bedzie dopieczone.

    Inne Przepisy kulinarne, sposoby gotowania, smażenie, pieczenie na literę K.

    Przepis na Karp pieczony w śmietanie - składniki