Przepis na Kaszubski barszcz
SKŁADNIKI DO KASZUBSKI co to jest
Gotowanie Kaszubski barszcz z grzybami. Składniki do łososia, dorsza i inne części nadające się na.

Jak ugotować Kaszubski barszcz z grzybami

Definicja KASZUBSKI BARSZCZ Z GRZYBAMI: SKŁADNIKI: susz grzybowy, rybie łby, ogonki łososia, dorsza i inne części nadające się na wywar, włoszczyzna, 2 cebule, sól, pieprz, ziele ang; listek laurowy, śmietana, koperek, mąka na zasmażkę, kilka ziemniaków, szklanka soku z kiszonej kapusty. PRZYGOTOWANIE: Grzyby wymoczyć ugotować w małej ilości wody. Pokroić w cienkie paseczki trzymać w cieple w wywarze. Ugotować wywar na rybich kawałkach z przyprawami, przecedzić, dodać włoszczyznę, ziemniaki pokrojone w paseczki lub kostkę. Udusić cebulkę na łyżce tłuszczu, dodać łyżkę mąki, rozrzedzić odrobiną zimnej wody. Gdy warzywa będą miękkie dodać zasmażkę do zupy, dać śmietanę i sok z kiszonej kapusty. Wszystko doprawić jeszcze do smaku, solą, pieprzem, koperkiem. Zupa powinna mieć ostry smak. Na końcu dodac grzyby i wywaru tyle by nie rozrzedzić za bardzo barszczu.

Czym jest Kaszubski barszcz z grzybami znaczenie w Słownik K .