Przepis na Wielkanocna biała
Gotowanie Kiełbasa biała wielkanocna. Składniki do i absolutnie nie parzone!!!!) • 2 łyżki przetopionego podgardla lub słoniny na skwarki • woda Etapy przygotowania - jak ugotować

Jak ugotować Kiełbasa biała wielkanocna

Składniki na 4 porcje • 4 białe kiełbasy (surowe i absolutnie nie parzone!!!!) • 2 łyżki przetopionego podgardla lub słoniny na skwarki • woda Etapy przygotowania Ukłądamy surową kiełbasę w garnku tak, by w całości przylegała do dna. Wlewamy tyle wody, by przykrywała kiełbasę na pół centymetra. Nie przykrywamy. Dodajemy skwarki i podgrzewamy na maleńkim ogniu aż woda wyparuje. Rumienimy kiełbasę z obu stron. Możemy jeszcze dodać pokrojoną w talarki lub piórka cebulę, przykrywamy garnek i dusimy aż cebula zmięknie. Wykładamy na półmisek. Podajemy z pieczywem.

Podobne przepisy krok po kroku K.