Przepis na Mamałyga
SKŁADNIKI DO MAMAŁYGA co to jest
Gotowanie Mamałyga meksykanska. Składniki do chilli, bekon, cebula, pieczarki (grzyby), pomidory.

Jak ugotować Mamałyga meksykanska

Definicja MAMAŁYGA MEKSYKANSKA: Składniki papryka czerwona, zielona, żółta, chilli, bekon, cebula, pieczarki (grzyby), pomidory, ser zółty, kiełbasa grilowa, jaja, czarny chleb. Wykonanie Masło roztopic na patelni, wsypać wczesniej posiekaną cebulę i dusic na wolnym ogniu. Resztę skladników pokrojić w drobne kostki.  Do podduszonej cebuli dodac paprykę oraz pieczarki. Pozostawić na wolnym ogniu do momentu, aż papryka i pieczarki zmiekną, a cebula sie zarumieni. Następnie dodać beckon oraz kiełbasę. Jaja wbic do pojemnika dorzucić ser żółty,chilli oraz pomidory. Wszystko wlać do patelni i mieszac do momentu zcięcia się jaj. Gotową potrawę podaje sie z ciemnym chlebem. 

Czym jest Mamałyga meksykanska znaczenie w Słownik M .