Przepis na Naleśniki z rybą
SKŁADNIKI DO NALEŚNIKI Z RYBĄ co to jest
Gotowanie Naleśniki z rybą wędzoną. Składniki do wody • póltorej szklanki mąki • 2 jaja Nadzienie.

Jak ugotować Naleśniki z rybą wędzoną

Definicja NALEŚNIKI Z RYBĄ WĘDZONĄ: Składniki Ciasto: • szklanka mleka • szklanka wody • póltorej szklanki mąki • 2 jaja Nadzienie: • 30 dag ryby wędzonej • cebula • pół szklanki śmietany • pieprz, sól • 6 łyżek tartej bułki   Etapy przygotowania 1. W garnuszku ubić jaja, dodawać po trochu mąkę i mleko z wodą, osolić. Rozgrzną patelnię smarowac skórką słoniny i smażyć naleśniki z jednej strony. Kilka łyżeczek ciasta zostawić do panierowania naleśników. 2. Rybę dokładnie rozgnieść widelcem, dodać uduszoną na tłuszczu drobno posiekaną cebulę, śmietanę, doprawić i dokładnie utrzeć na gładką masę. 3. Posmarować przyruminioną stronę naleśników masą i zawinąć, po czym zanurzyć każdy w cieście, obtoczyć w tartej bułce i obsmażyć ze wszystkich stron. Można podawać z sosem pomidorowym

Czym jest Naleśniki z rybą wędzoną znaczenie w Słownik N .