Przepis na Paprykarz wołowy
SKŁADNIKI DO PAPRYKARZ WOŁOWY co to jest
Gotowanie Paprykarz wołowy. Składniki do mąki1 łyżka oleju,1 łyżka smalcu lub margaryny,1 cebula.

Jak ugotować Paprykarz wołowy

Definicja PAPRYKARZ WOŁOWY: 50 dag mięsa wołowego,
sól, pieprz,
papryka,
2 łyżki mąki
1 łyżka oleju,
1 łyżka smalcu lub margaryny,
1 cebula,
1/2 szklanki śmietany

Umyte mięso pokroić w kostkę. Następnie obsypać solą, pieprzem, papryką i m?ką, włożyć na rozgrzany olej ze smalcem lub margaryna, obsmażyć na rumiano. Przełożyć mięso do rondla z zeszkloną cebul? pokrojoną w krążki i papryką, podlać szklanka wody i dusić pod przykryciem, aż będzie miękkie. Pod koniec duszenia wlać ?mietanę.

Czym jest Paprykarz wołowy znaczenie w Słownik P .