Przepis na Pierś indyka w
SKŁADNIKI DO PIERŚ INDYKA W co to jest
Gotowanie Pierś indyka w borówkach. Składniki do miodu 1 łyżeczka mielonego cynamonu Vegeta 10.

Jak ugotować Pierś indyka w borówkach

Definicja PIERŚ INDYKA W BORÓWKACH: Składniki:
 
1,5 kg piersi indyka 1/2 szklanki miodu 1 łyżeczka mielonego cynamonu Vegeta 10 ziarenek pieprzu 1 łyżeczka kardamonu 3-4 goździki olej Sposób przygotowania:
 
Mięso opłukać, osączyć, natrzeć vegetą  i obsmażyć z obu stron na patelni. Pieprz i goździki utłuc w moździerzu. Miód zagotować, dodać przyprawy korzenne. Pierś indyka przełożyć do brytfanny i wstawić na 40 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Pieczone mięso polewać co jakiś czas miodem. Podawać ze smażonymi borówkami.

Czym jest Pierś indyka w borówkach znaczenie w Słownik P .