Gotowanie:

Wyślij znajomemu adres tej strony:

lub osadź odnośnik na swojej stronie/blogu:

Przepisy kulinarne:

Japoński placek

  • Jak ugotować

    Placek japoński

    Przygotowanie: 40 minut

    Pieczenie: 60 minut


    Składniki na 10 porcji

    • 1 kostka masła • 9 jaj • 30 dag maku • 45 dag cukru pudru • 60 dag jabłek • 9 czubatych łyżek grysiku • 1 mały proszek do pieczenia • Bakalie
    Etapy przygotowania

    1. Jabłka zetrzeć na grubym tarle. 2. Mak sparzyć i zmielić. 3. Oddzielić białka jajek od żółtek. Ubić pianę z białek. 4. Masło utrzeć z cukrem dodając po 1 łyżce maku i po 1 żółtku ciągle mieszając. 5. Następnie dodać starte jabłka, grysik, bakalie i pianę z białek. Całość wymieszać do przelać do formy do pieczenia i piec w piekarniku przez 1 godzinę.

    Inne Przepisy kulinarne, sposoby gotowania, smażenie, pieczenie na literę P.

    Przepis na Placek japoński - składniki