Przepis na Japoński placek
Gotowanie Placek japoński. Składniki do Składniki na 10 porcji • 1 kostka masła • 9 jaj • 30 dag maku • 45 dag cukru pudru • 60 - jak ugotować

Jak ugotować Placek japoński

Przygotowanie: 40 minut

Pieczenie: 60 minut


Składniki na 10 porcji

• 1 kostka masła • 9 jaj • 30 dag maku • 45 dag cukru pudru • 60 dag jabłek • 9 czubatych łyżek grysiku • 1 mały proszek do pieczenia • Bakalie
Etapy przygotowania

1. Jabłka zetrzeć na grubym tarle. 2. Mak sparzyć i zmielić. 3. Oddzielić białka jajek od żółtek. Ubić pianę z białek. 4. Masło utrzeć z cukrem dodając po 1 łyżce maku i po 1 żółtku ciągle mieszając. 5. Następnie dodać starte jabłka, grysik, bakalie i pianę z białek. Całość wymieszać do przelać do formy do pieczenia i piec w piekarniku przez 1 godzinę.

Podobne przepisy krok po kroku P.