Przepis na Polędwiczki z
SKŁADNIKI DO POLĘDWICZKI Z co to jest
Gotowanie Polędwiczki z warzywami. Składniki do polędwicy wieprzowejsól, pieprz2 łyżki.

Jak ugotować Polędwiczki z warzywami

Definicja POLĘDWICZKI Z WARZYWAMI: 20 dag pomidorów
czerwona papryka
cukinia
25 dag polędwicy wieprzowej
sól, pieprz
2 łyżki oliwy
cebula
ząbek czosnku
6 czarnych oliwek
6 kaparów
gał?zka tymianku
50 ml białego wytrawnego wina
gał?zka bazylii Paprykę, cukinię i pomidory pokroić, usunąć z nich pestki. Mięso oprószyć solą i pieprzem, obsmażyć na łyżce oliwy. Posypać posiekanym tymiankiem, piec w żaroodpornej formie 15 min. w temp. 160 st. C. Na pozostałym oleju zeszklić posiekaną cebulę i czosnek, dodać pomidory, dusić 10 min. Dodać paprykę, cukinię, oliwki, kapary oraz wino. Warzywa przetrzeć przez sito. Sos z nich dusić jeszcze 10 min. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Posypać bazyli?, polać mięso.

Czym jest Polędwiczki z warzywami znaczenie w Słownik P .