Przepis na Rolada
SKŁADNIKI DO ROLADA co to jest
Gotowanie Rolada stracciatella. Składniki do cukru waniliowego • 10 dag maki pszennej • 2 lyzki.

Jak ugotować Rolada stracciatella

Definicja ROLADA STRACCIATELLA: Składniki • 3 jajka • 25 dag cukru • 2 torebki cukru waniliowego • 10 dag maki pszennej • 2 lyzki maki ziemniaczanej • 1,5 lyzeczki proszku do pieczenia • 50 ml mleka • 5 srednich pomaranczy • 2-3 lyzeczki zelatyny • 40 dag twarogu • 30 dag twarozku smietankowego • 10 dag wiorkow czekoladowych • 2 lyzeczki cukru pudru Etapy przygotowania 1. Jajka ubij na gesta kremowa mase z dodatkiem 15 dag cukru i 1 cukru waniliowego. Wymieszaj z dwoma rodzajami maki, proszkiem do pieczenia i mlekiem. Ciasto rozsmaruj na blasze wylozonej pergaminem. Piecz 7 min w temp. 225 st. 2. Biszkop przeloz na wilgotna sciereczke, usun papier, przykryj sciereczka. Pozostaw do wystygnicia. Pomarancze obierz, usuwajac biale podskorze. Spomiedzy przezroczystych blonek wytnij miazsz. Z pozostalosci miazszu na blonkach wycisnij sok. 3. 3 lyzki soku dodaj do twarogu. Utrzyj z twarozkiem, cukrem waniliowym i reszta cukru. Polacz z rozpuszczona zelatyna, dodaj wiorki czekoladowe. Krem rozsmaruj na ciescie. Naloz czastki pomaranczy. Dosc ciasno zroluj. Ochladzaj okolo 2 godzin. Przed podaniem oprosz cukrem pudrem.

Czym jest Rolada stracciatella znaczenie w Słownik R .