Przepis na Szaszłyki Yakitori
SKŁADNIKI DO SZASZŁYKI co to jest
Gotowanie Szaszłyki Yakitori. Składniki do średnio trudneSkładniki na 4 porcje • 250 g brokułów • 4.

Jak ugotować Szaszłyki Yakitori

Definicja SZASZŁYKI YAKITORI: Przygotowanie: 10 min.

Oczekiwanie: 1 h

Trudność: średnio trudne


Składniki na 4 porcje

• 250 g brokułów • 4 średnie czerwone cebule • 16 małych pieczarek • 1 czerwona papryka • 250 g tofu (wersja wegetariańska) lub mięsa z piersi kurczaka
Sos-marynata: • 3 łyżki Sosu Sojowego Kikkoman • 5 łyżek Teriyaki Marinade Kikkoman • 2 łyżki wiśniówki • 1/2 łyżeczki imbiru w proszku lub marynowanego • 1 łyżka miodu  
Etapy przygotowania

1. Brokuły podzielić na cząstki, zanurzyć we wrzątku na 1 minutę. Cebule podzielić na ćwiartki, pieczarki na pół, paprykę, mięso lub tofu pokroić na kwadraty. Wszystko przełożyć do miski i zalać przygotowaną wcześniej marynatą. Marynować przez około 1 godzinę. Następnie nadziać na patyczki grillowe i piec na grillu lub smażyć na patelni. 2. Podawać na ciepło z ryżem i świeżymi warzywami.

Czym jest Szaszłyki Yakitori znaczenie w Słownik S .