Przepis na Świąteczna tołpyga
Gotowanie Tołpyga świąteczna. Składniki do łyżka utartego chrzanu, półtorej łyżki miodu, ćwierć łyżeczki mielonych goździków, sok i skórka otarta z cytryny, 1. Jak ugotować Świąteczna tołpyga? - przygotowanie.

Jak ugotować Tołpyga świąteczna

Definicja: Składniki 80 dkg filetów, 2 szkl. gęstej śmietany, łyżka utartego chrzanu, półtorej łyżki miodu, ćwierć łyżeczki mielonych goździków, sok i skórka otarta z cytryny, 1 łyżka masła, 2 łyżki posiekanego koperku, sól. Wykonanie: Umyte i osuszone filety lekko skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą, przykryć, wstawić na godzinę do lodówki. Żaroodporny półmisek wysmarować masłem, ułożyć pokrojoną na porcje rybę. Śmietanę dokładnie wymieszać z miodem, pozostałym sokiem i skórką z cytryny, mielonymi goździkami i utartym chrzanem. Polać rybę, przykryć folią, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 40 min., pod koniec pieczenia odkryć. Posypać posiekanym koperkiem i podawać, najlepiej z makaronem lub ryżem na sypko.    

Podobne przepisy krok po kroku T.