Przepis na Torcik malinowy
SKŁADNIKI DO TORCIK MALINOWY co to jest
Gotowanie Torcik malinowy. Składniki do soku z cytryny - 4 łyżki cukru pudru - mały jogurt.

Jak ugotować Torcik malinowy

Definicja TORCIK MALINOWY: Składniki na 8 porcji: - 1/2 kg malin - 2 łyżki soku z cytryny - 4 łyżki cukru pudru - mały jogurt naturalny - duża paczka podłużnych biszkoptów - galaretka malinowa w proszku. Jedna porcja: 160 kcal Wykonanie: 1. maliny skrop sokiem z cytryny, posyp cukrem pudrem i zmiksuj, dodaj jogurt i wymieszaj 2. galaretkę rozpuść w 150 ml gorącej wody i przestudź 3. maliny połącz z galaretką i wstaw do lodówki do momentu aż zacznie się lekko ścinać 4. foremkę keksową wyłóż folią aluminiową tak, aby spore kawałki wystawały poza foremkę; dno foremki wyłóż biszkoptami, wlej połowę masy malinowej, połóż kolejną warstwę biszkoptów, wlej resztę masy i przykryj kolejną warstwą biszkoptów; folię aluminiową przykryj torcik i lekko go przyciśnij; wstaw do lodówki aż się zetnie (najlepiej na noc) 5. foremkę wyjmij z lodówki, odwiń folię, przekręć foremkę do góry dnem wykładając torcik na deskę lub duży talerz i zdejmij folię; torcik pokrój na 8 grubych plastrów.
 

Czym jest Torcik malinowy znaczenie w Słownik T .