Gotowanie:

Wyślij znajomemu adres tej strony:

lub osadź odnośnik na swojej stronie/blogu:

Przepisy kulinarne:

Chrzanem z barszcz wielkanocny

  • Jak ugotować

    Wielkanocny barszcz z chrzanem

    Składniki 1/2 kg szynki wędzonej 1/2 kg boczku wędzonego 1 kg kiełbasy wędzonej 5 jajek chrzan ćwikłowy smietana ` sól , pieprz , vegeta ( wedle uznania) 1 litr wody z tłuszczem z obgotowywanych szynek i boczków Sposób wykonania Wodę z tłuszczem wlać do garnka, uzupełnić wodą i wstawić na ogień. Szynkę, boczek i kiełbasę pokroic w kostkę wrzucić do garnka. Jajka ugotować, pokroić w ćwiartki i dodać do barszczu. Dodać duże ilości chrzanu ćwikłowego. Zaprawić śmietaną. Jest to tradycyjny przepis troszeczkę zapomniany. Może dla tego że wszystkie składniki są najlepiej dostępne przy wędzeniu wędlin własnej roboty. ta wersja jest najpyszniejsza.Przerabiałem już różne odmiany tego barszczu np . wywar na tej samej wędlinie ale jest mało intensywny. Chrzan ćwikłowy też jest najlepszy na własnoręcznie utartym chrzanie.

    Inne Przepisy kulinarne, sposoby gotowania, smażenie, pieczenie na literę W.

    Przepis na Wielkanocny barszcz z chrzanem - składniki