Gotowanie:
Przepisy kulinarne:

Jak przygotować Chrzanem z barszcz wielkanocny

Składniki do Wielkanocny barszcz z chrzanem gotowanie.

  • Jak ugotować Wielkanocny barszcz z chrzanem

    Składniki 1/2 kg szynki wędzonej 1/2 kg boczku wędzonego 1 kg kiełbasy wędzonej 5 jajek chrzan ćwikłowy smietana ` sól , pieprz , vegeta ( wedle uznania) 1 litr wody z tłuszczem z obgotowywanych szynek i boczków Sposób wykonania Wodę z tłuszczem wlać do garnka, uzupełnić wodą i wstawić na ogień. Szynkę, boczek i kiełbasę pokroic w kostkę wrzucić do garnka. Jajka ugotować, pokroić w ćwiartki i dodać do barszczu. Dodać duże ilości chrzanu ćwikłowego. Zaprawić śmietaną. Jest to tradycyjny przepis troszeczkę zapomniany. Może dla tego że wszystkie składniki są najlepiej dostępne przy wędzeniu wędlin własnej roboty. ta wersja jest najpyszniejsza.Przerabiałem już różne odmiany tego barszczu np . wywar na tej samej wędlinie ale jest mało intensywny. Chrzan ćwikłowy też jest najlepszy na własnoręcznie utartym chrzanie.

    Podobne przepisy krok po kroku na literę W.