Przepis na Wigilijne śledzie
SKŁADNIKI DO WIGILIJNE co to jest
Gotowanie Wigilijne śledzie w prawdziwkach. Składniki do szklanki mleka 2 białe cebule 5 dag.

Jak ugotować Wigilijne śledzie w prawdziwkach

Definicja WIGILIJNE ŚLEDZIE W PRAWDZIWKACH: Składniki: 6 surowych filetów śledziowych 2 szklanki mleka 2 białe cebule 5 dag suszonych prawdziwków 1 łyżka masła 1/2 szklanki miodu 1/2 szklanki sparzonych orzechów laskowych pieprz sól Sposób przygotowania: Filety śledziowe zalej zimnym mlekiem, przykryj i odstaw na 12 godzin w chłodne miejsce. Cebule obierz i pokrój w cienkie piórka. Suszone prawdziwki umyj i sparz wrzącą wodą, a potem delikatnie osusz. Na patelni rozgrzej masło, zeszklij na nim pokrojone cebule, dodaj sparzone grzyby i miód, uduś do miękkości. W tym czasie wyjmij filety śledziowe z mleka, dokładnie je osącz i pokrój w grube plastry. Dodaj razem z orzechami  laskowymi do cebuli, grzybów i miodu, pozostaw na niedużym ogniu jeszcze przez 1 -2 minuty. Przypraw do smaku solą i pieprzem, odstaw do wystygnięcia. Podawaj na zimno.

Czym jest Wigilijne śledzie w znaczenie w Słownik W .