Przepis na Zupa puree z
SKŁADNIKI DO ZUPA PUREE Z co to jest
Gotowanie Zupa puree z wątróbki. Składniki do g masła2 żółtka1 łyżka mąkisól Wykonanie: Wątróbkę.

Jak ugotować Zupa puree z wątróbki

Definicja ZUPA PUREE Z WĄTRÓBKI: Składniki: 400 g wątroby wieprzowej
wywar mięsny
50 g masła
2 żółtka
1 łyżka mąki
sól Wykonanie: Wątróbkę oczyścić, drobno posiekać, poddusić na maśle, oprószyć mąką i dalej dusić. Następnie zalać ją wywarem mięsnym i ugotować do miękkości, przetrzeć przez sito i jeszcze raz zagotować w wywarze. Posolić. Roztarte żółtka wlać do wazy i zalać gorącą zupą.

Czym jest Zupa puree z wątróbki znaczenie w Słownik Z .