Słownik w kuchni na E
-
Przepis na Egzotyczna wojna
Co użyć do składniki wymieszać w szklanicy barmańskiej , podawać z lodem piękny, ciemnopomarańczowy drink pełen słodyczy i goryczy -
Przepis na Elegancka sałatka
Co użyć do grubych szparagow kilka dużych pieczarek sos : 10 łyżek oleju slonecznikowego 1- 2 łyżki octu winnego sol, biały pieprz -
Przepis na Empanadas de serdo
Co użyć do • 4 ząbki czosnku • 1 łyżka tymianku • oliwa z oliwek • pieprz Etapy przygotowania Kotlety rozbić. Włożyć do miski -
Przepis na Efektowna herbatka
Co użyć do przyrządzić?W 1/2 szklanki zaparzyć herbatę(musi wyjść mocna esencja).Do przezroczystej szklanki (najlepiej -
Przepis na Eskalopki cielęce z ananasem
Co użyć do bulionu warzywnego sól, olej jajko, bułka tarta i starty ser żółty Sposób przyrządzenia: Kotlety rozbić, oprószyć solą -
Przepis na Elegancko podane kotlety
Co użyć do ułożyć piramidę z jarzyn lub puree i obłożyć dookoła kotletami. Podając na podłużnym półmisku, należy układać kotlety -
Przepis na Eskalopki z wątróbek z szafranem i mango
Co użyć do kawy szafranu w proszku, * 12 wątróbek indyczych lub kurzych, * 3 dojrzałe owoce mango, * 150 g masła, * 1 łyżeczka -
Przepis na Eintopf - danie jednogarnkowe
Co użyć do śliwekfiliżanka fasoli15 dag fasolki szparagowejkostka rosołowaprzyprawa do zupsól Ugotować na półmiękko fasolę. Mięso -
Przepis na Eskalopki cielece
Co użyć do udzca,100 g masla,1 lyzka oliwy,3 lyzki maki,100 ml bialego wina,2 lyzki soku cytrynowego,sol, pieprz,1 papryka i 1 -
Przepis na Egzotyczny dżem
Co użyć do jagód)kł?cze imbirugał?zka świeżego tymianku1 opakowanie dżemixu1 kg cukru Cytryny starannie umyć, obrać, zdjąć biał -
Przepis na Extra Dry on the Rocks
Co użyć do kostki loduMartini Extra Drylimonka Szklankę wypełnić kostkami lodu, wlać do pełna martini. Udekorować plastrami limonki -
Przepis na Empanadas (pierogi) z kukurydzą i cebulą
Co użyć do soli- wodaFarsz:- 1 puszka kukurydzy- 30 dag cebuli- sól- pieprz- masło do smażenia Zagnieć ciasto z podanych -
Przepis na Ensalada rusa - sałatka argentyńska
Co użyć do warzyw mieszanych (ugotowanych do miękkości)- 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu- 15 dag majonezu- 1/2 łyżeczki -
Przepis na Empanadas (pierogi) z mięsem
Co użyć do soli- woda Farsz:- 25 dag mieszanego mięsa mielonego- 20 dag cebuli- 2 łyżeczki rodzynek- 1 łyżeczka oliwy- 1/2 -
Przepis na Empanada galicyjska
Co użyć do margaryny2 łyżki oliwy1 łyżeczka soliFarsz "RustidoŖ duże cebule2 ząbki czosnku50 g kiełbasy z papryką2 papryki -
Przepis na Enchilada drobiowa i serowa
Co użyć do do Enchilady łagodny lub ostry2 piersi z kurczaka, ugotowane i pocięte w paseczki1/2 kg startego żółtego -
Przepis na Ensalada meksykańska z sosem cytrynowo-paprykowym
Co użyć do 2 1/2 łyżki oliwy z oliwek1/4 łyżki soli2 ząbki czosnku rozdrobnione 2 awokado1 główka zielonej sałaty umytej i -
Przepis na Eskalopki w sosie koperkowym
Co użyć do płatków owsianych lub 2 jajkaolejsól, pieprz sos koperkowy:1/2 l mleka1/4 kostki masła2 łyżki mąkipęczek koprusok z 1/2 -
Przepis na Esquire Manhattan
Co użyć do 25ml burbona,25 ml Martini Rosso,około 10 kropli angostury (gorzkiej pomarańczówki).Zmieszać, podawać z lodem -
Przepis na Exploration
Co użyć do łyżeczki do kawy amaretto,2 łyżeczki do kawy soku cytrynowego.Udekorować spiral? ze skórki cytrynowej -
Przepis na El Juane – głowa świętego Jana
Co użyć do czosnkusmalecoreganopieprzpaprykali?cie laurowekminek12 li?ci bananowca / kapustyKurę sprawić, oddzielić od kości -
Przepis na EKLERY
Co użyć do 1 szkl. mleka. Krem karpatkowy Wykonanie Zagotować mleko z masłem, na wrzatek wsypać makę i mieszać drewnianą łyżką -
Przepis na Egzotyczny chłodnik owocowy
Co użyć do mango • ćwiartka ananasa • 20 dag pomidorów • 2 cytryny • 5 dag cukru • 100 ml wody Etapy przygotowania 1. Pomarańcze -
Przepis na Egzotyczna kawa po kubańsku
Co użyć do cynamonu • 1,5 szklanki zimnej wody • 0,5 szklanki gorącego mleka • 50 ml rumu • 2 łyżeczki cukru • 1/2 szklanki bitej -
Przepis na Eupanady
Co użyć do łatwySkładniki • 30 dag mięsa mielonego • 40 dag mąki • 2 łyżki oleju • 2 cebule • ząbek czosnku • 4 łyżeczki pieprzu • -
Przepis na Ekskluzywna chłodzona herbata
Co użyć do Przyrządzanie: Wszytsko razem zlać do wysokiej szklanki i wymieszać -
Przepis na Egzotyczny grejpfrut
Co użyć do Etapy przygotowania Na początku należy obrać owoc ze skórki. Obranego grejpfruta kroimy raz pół, a potem na jeszcze -
Przepis na Eskalopki cielęce z kaparami
Co użyć do łyżeczki kaparów- 2 łyżki octu winnego- 1/2 łyżki masła- 2 łyżki mąki- olej do smażenia Wykonanie: Mąkę mieszamy na -
Przepis na Eskalopki cielęce z figami
Co użyć do plasterki szynki parmeńskiej, 2 łyżki porto, 2 łyżki masła, 1 łyżka oliwy, sól, pieprz Wykonanie: Figi opłukać i -
Przepis na Egzotyczne lody
Co użyć do pokrojonych ananasów • 1 puszka pokrojonych brzoskwiń • 1 banan • 1 gałązka winogrona • 1 Posypka -
Przepis na ESTRAGON
Co użyć do francuską, o silniejszym zapachu i bardziej delikatnym pokroju rośliny oraz rosyjska, bardzo bujna, o zapachu słabszym -
Przepis na Egzotyczny krem z mango
Co użyć do kremówki 2 łyżki rumu sok z 1 cytryny Sposób przygotowania: Mango zmiksować z cukrem, rumem i cytryną. Wymieszać z -
Przepis na Efektowne przekąski w galarecie
Co użyć do kostki rosołowe 2 łyżki żelatyny marchweka 1 puszka kukurydzy 15 dag selera konserwowego 15 dag średnich pieczarek – -
Przepis na Eskalopki cielęce z karmelizowaną młodą marchewką
Co użyć do marchewka Bonduelle - 320 g Ziemniaki - 400 g Wywar drobiowy jasny - 40 cl Olej sojowy - 4 cl Masło - 20 g Brandy - 4 -
Przepis na Eskalopki cielęce smażone w jajku z warzywami
Co użyć do szt. Mleko - 100 ml Ser parmezan - 60 g Olej - 100 ml Natka pietruszki Sól Pieprz Mieszanka „Italia Bonduelle - 300 g -
Przepis na Egzotyczne grillowane szaszłyki
Co użyć do marynata: • 1 jogurt naturalny 200 g • 2 łyżki curry • 1 łyżka imbiru • szczypta kurkumy, szczypta cynamonu, • 1 -
Przepis na Eskalopki
Co użyć do tuńczyka, oprószone mąką i usmażone. Eskalopki to także niewielkie kotlety z cielęciny lub pierś indyka, lekko rozbite -
Przepis na Elegancki kurczak
Co użyć do cytryny • 2 łyżki sosu sojowego • 3 łyżki miodu • 3 łyżki oliwy • 1 ząbek czosnku • 1 łyżka suszonego tymianku • 300 g -
Przepis na Eintopf
Co użyć do przygotowany w jednym naczyniu. Smaczne i bardzo pożywne danie jednogarnkowe zastępuje tradycyjny obiad, a przygotowuje -
Przepis na Eskalopki z indyka
Co użyć do łyżeczki pesto - łyżeczka oliwy z oliwek - 1/2 łyżeczki mąki - 1/2 kieliszka białego wytrawnego wina - 2 małe ziemniaki -
Przepis na Efektowny deser na letnie okazje
Co użyć do luksusowej mąki pszennej - 8 sporych świeżych jaj - 8 łyżek cukru pudru - łyżeczka proszku do pieczenia - łyżeczka soku
Gotowanie: receptura i przepis
Składniki, potrawa zawiera, skład potrawy.
Jak przyrządzić, jak przygotować, jak ugotować, krok po kroku.