Słownik w kuchni na F
-
Przepis na Fiesta Nachos
Co użyć do Pokrojonej Papryki JalapenoNagrzać piekarnikBlaszkę wyłożyć foli? aluminiowąWyłożyć chipsy na blaszkę.Posypać chipsy -
Przepis na Francuska zapiekanka ziemniaczana z topionym serkiem
Co użyć do jajka 1 szkl mleka gałka muszkatołowa sól pieprz 2-3 łyżki masła tłuszcz do formy Wykonanie Ziemniaki obrać, opłukać -
Przepis na Filet rybny w piwie z grila
Co użyć do pieprz,przyprawy • piwo • folia aluminiowa • cytryna • troszkę oliwy Etapy przygotowania 1. Filety przyprawić -
Przepis na Faryzeusz
Co użyć do ciemnego rumu300 ml mocnej kawy Przygotowanie:Śmietanę lekko ubić. Cukier i rum podgrzać i napełnić nimi wysokie -
Przepis na Filety z kurczaka w śmietanie
Co użyć do 5 l śmietanki kremówki- ryż Wykonanie: Filety z kurczaka potłuc tłuczkiem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać -
Przepis na Fantazja Sylwestrowa
Co użyć do waniliowy) 75 ml whiskey. Wykonanie: Do szklanki wlać należy najpierw wódkę, następnie colę, potem advocat, a na końcu -
Przepis na Francuska zupa z rzodkiewek
Co użyć do rzodkiewek - 2 brzoskwinie - 2 łyżki rodzynków - 1 łyżka wiórków kokosowych - 2 białka jaja - 2 łyżki oliwy - szklanki -
Przepis na Filety baranie szpikowane
Co użyć do g sloniny,50 g szynki,50 g sklarowanego masla,2 lyzki maki,125 ml rosolu,25 ml madery,sol, pieprz. Wykonanie 1. Wykroic -
Przepis na Filety z jagnieciny z ryzem i mlekiem
Co użyć do ryzu,450 g filetow z jagnieciny,85 g masla,1 lyzka sproszkowanego kardamonu,1 lyzeczka soli,500 ml mleka.1. Suchy (nie -
Przepis na Fricasse z baraniny
Co użyć do śmietany,15 dag pieczarek,8 dag cebuli,5 dag wi?ni z konfitur,sól, pieprz,sok z cytrynyMięso umyć, pokroić w kostkę -
Przepis na Fasolka szparagowa z boczkiem
Co użyć do oleju15 dag chudego, wędzonego boczku½ szkl. gęstej śmietanysól, cukier1 łyżeczka posiekanego szczypiorkuFasolkę -
Przepis na Filety wieprzowe na liściach laurowych
Co użyć do wieprzowe (po 350 g)12 li?ci laurowych świeżych z gał?zkami2 łyżki oliwy1 łyżeczka miodusok z 2 pomarańczyDo -
Przepis na Faszerowana cielęcina
Co użyć do dymkipęczek natkipół pęczka tymianku1/2 szklanki rosołu1 jajkołyżka cukru i bułki tartej3 dag suszonych figsól, pieprz -
Przepis na Faszerowane sznycle cielece
Co użyć do cienkich plasterkow cieleciny z udzca,5 jajek,maka do obtaczania,100 g masla do smazenia.Farsz:100 g pieczarek,1/2 -
Przepis na Frykando cielece z ostrym sosem
Co użyć do cielecego,200 g sloniny,2 marchewki,2 pietruszki,1 cebula,150 g fasolki szparagowej,1 seler,100 g zielonego groszku,1 -
Przepis na Filet drobiowy z warzywami - szybki obiad
Co użyć do kostka rosolowa,filet z indyka lub kurczaka ok 30 dkg (zastepczo jakakolwiek kielbasa),olej ,przyprawy. cebule pokroic -
Przepis na Farsz z rodzynkami
Co użyć do maslana),150 g mleka,6 jaj rozdzielonych,80 g masla,60 g rodzynkow,60 g migdalow,20 g cukru,sol.1. Rodzynki namoczyc w -
Przepis na Farsz z watrobek
Co użyć do czerstwej bulki,200 ml mleka,6 jaj (rozdzielonych),80 g masla,2 lyzki drobno pokrojonej zielonej pietruszki, koperku -
Przepis na Fesenjan - kaczka z orzechami i sosem z granatów
Co użyć do oliwek2 duze cebule1 lyzeczka kurkumy400 g obranych i drobno (jak najdrobniej! W.L.) zmielonych orzechow wloskich lub -
Przepis na Filet drobiowy po chińsku (z bambusem)
Co użyć do filet z indyka lub kurczaka ok 30 dkg,(ryz najlepiej w torebkach) olej , przyprawy (duzo curry i sosu sojowego). cebule -
Przepis na Filety panierowane w orzechach
Co użyć do kury lub kurczaka,120 g luskanych orzecow wloskich,4 lyzki maki kartoflanej,3 bialka,25 ml sherry,olej lub sklarowane -
Przepis na Filety z kury lub kaplona na grzance
Co użyć do kurze lub 1 piers z kaplona,60 g masla,1 marchewka,1 pietruszka,kawalek selera,1 mala cebula,4 duze podluzne grzanki -
Przepis na Filety z kurczaka z warzywami
Co użyć do świeżej szałwiicytryna10 dag masłapęczek młodej marchwi8 zielonych szparagów70 dag zielonego groszkucebula5 łyżek -
Przepis na Faszerowane ziemniaki z wątróbką
Co użyć do cytryny½ pęczka szczypiorku3 łyżki grubej soli morskiej20 dag pasztetu z drobiowych wątróbek Ziemniaki ugotować w -
Przepis na Finska zupa owocowa
Co użyć do bialego wina (np. Tokaj), 60 g cukru, kawalek cynamonu, 500 ml wody, 125 ml smietanki kremowej (do przybrania -
Przepis na Frytki w sosie jogurtowym
Co użyć do 1,5-2 szkl. jogurtu1 łyżeczka pieprzu1 l oleju do smażenia Ziemniaki obierz i pokrój na frytki. Usmaż w głębokim oleju -
Przepis na Faszerowane karczochy
Co użyć do czosnkuszczypiorekłyżka olejułyżka soku cytrynowego Ugotować karczochy. Oddzielnie ugotować bób. Pieczarki, cebulę -
Przepis na Fasolka z cząbrem
Co użyć do cz?bru (lub suszonego)sól, pieprz Fasolkę ugotować. Odcedzić. W garnku roztopić masło i przyprawy, dodać fasolkę i -
Przepis na Fasolka szparagowa z oliwkami
Co użyć do łyżki oliwy2 gał?zki świeżego tymianku1/8 l wytrawnego winapęczek pietruszki zielonejsól, pieprz Oliwki przekroić na -
Przepis na Fasolka szparagowa z parmezanem
Co użyć do 1 łyżeczka suszonego2 łyżki masła8 łyżek tartego parmezanu Fasolkę ugotować w wodzie z solą i cz?brem, ale nie do -
Przepis na Frytki z cukini
Co użyć do obrać, przekroić na pół, wydr?żyć pestki. Tward? czę?ć pokroić w słupki. Rozgrzać duż? ilość oleju. Kawałki cukini -
Przepis na Faszerowane conchiglione
Co użyć do śmietany8 pomidorówsól, pieprzzioła Wymieszać ser, ?mietanę, pokrojone pomidory, połowę posiekanych ziół oraz sól i -
Przepis na Farsz cebulowo-kukurydziany
Co użyć do pokroić, podsmażyć. Wymieszać wszystkie składniki. Nadziewać pierogi -
Przepis na Francuska sałatka owocowa
Co użyć do cytrynowego,4 łyżki cukru pudru,2 łyżki likieru owocowego,2-3 łyżki likieru jajecznego (Advocat) z sokiem wi?niowym,8 -
Przepis na Fenkuł po grecku
Co użyć do pomidorowego1 pęczek natki2 łyżki oliwy z oliwek1 łyżeczka majeranku1/2 łyżeczki pieprzuew. 1 łyżeczka mielonej -
Przepis na Fabada
Co użyć do duzej bialej fasoli,150 g kiszki krwistej,250 g boczku,150 g kielbasy z papryka,150 g kielbasy mysliwskiej,100 g -
Przepis na Fasola z ryżem
Co użyć do oleju ząbek czosnku łyżeczka soli ½ szkl. rosołu szczypta ostrej papryki Ryż ugotować na sypko, zalewając wrz?c? wod -
Przepis na Flaki po madrycku
Co użyć do wolowych,750 g nozek cielecych lub wieprzowych,100 g kielbasy z papryka,100 g krwistej kiszki,1/2 ostrej czerwonej -
Przepis na Farsz z dzikiego ryżu
Co użyć do posiekana cebula200g świeżego posiekanego imbiru2 łyżki Sosu Sojowego Kikkoman1 filiżanki posiekanej kolendry2 kawałki -
Przepis na Finger sushi
Co użyć do jest ryż, nie może on być ani suchy ani zanadto rozgotowany. Sprawdzona proporcja to: szklanka ryżu zalana 1,2 -
Przepis na Frykadelki śledziowe
Co użyć do łyżeczki soli2 czubate łyżeczki mąki ziemniaczanejtłuszcz do smażenia ?ledzie dokładnie oczy?ć, usuń ości i odfiletuj -
Przepis na Filety ze śledzia z duszonymi pomidorami
Co użyć do słonecznikowego5 dag masła20 dag cukiniisólpieprztymianekoreganobazyliaSos:50 ml oliwy2 ząbki czosnku10 dag obranych i -
Przepis na Fritto po emiliansku
Co użyć do kotlety schabowe z kostka,200 g poledwicy wolowej pokrojonej w plastry grubosci 1,5 cm,2 obrane ze skory i pokrojone w -
Przepis na Flaki w pikantnym sosie
Co użyć do glowka czosnku,1 duza papryka czerwona,1 lyzka mielonej papryki,nac pietruszki,2 lyzki oliwy,1 cytryna,szczypta -
Przepis na Filety z dorsza w cieście naleśnikowym
Co użyć do 200 g mąki, 1 żółtka, około 1/4l wody, szczypta soli,1 białko,1 łyżka mąki,tłuszcz do smażenia,1 cytryna; Filety -
Przepis na Fasolka szparagowa z wątróbką cielęcą
Co użyć do szparagowej,8 łuskanych orzechów włoskich,150 g wątroby cielęcej,odrobina mąki,2 łyżki stopionego masła,czarny pieprz,1 -
Przepis na Faworki z karpia
Co użyć do smażenia sos:2 żółtkałyżka białego winachrzansól Filet pokroić wzdłuż na pasy, zawinąć w formę faworka, marynować 1h w -
Przepis na Fasola z orzechami na sposób wschodni
Co użyć do czosnkuzielona pietruszkałyżka suszonych ostrych ziółmiętabazylia cz?bersok z granatówmasło orzechowe sól Fasolę -
Przepis na Francuska zapiekanka ziemniaczana
Co użyć do startego sera cheddarłyżka ostrej musztardy3 jajkałyżeczka soli Umyte ziemniaki ugotować, obrać, pokroić w plastry -
Przepis na Founde burgundzkie
Co użyć do czosnku1 ł płynnego miodustarta skórka z 1 cytrynyrozmarynestragon3 ziarna ziela angielskiego2 li?cie laurowechilisól -
Przepis na Fraicheur
Co użyć do woda mineralnakostki lodu Do schłodzonej wody wlać sok z cytryny i wsypać cukier. Dodać listki mięty, zmieszać -
Przepis na Fish and chips - ryba z frytkami
Co użyć do sól- 15 ml wody mineralnej- 200 ml mleka- 1 jajko- 2 łyżki octu - 1 kg filetów z białej ryby (mintaj/ dorsz)- 5 dużych -
Przepis na FiakerGulasch - gulasz z wołowiny
Co użyć do łyżeczki słodkiej papryki- 1 łyżka octu winnego- 1-2 ząbki czosnku- sól- pieprz- kminek- majeranek- 1 łyżka -
Przepis na Fakes - zupa z soczewicy
Co użyć do puszka pomidorów bez skórki- 1/2 szklanki oliwy- 2 marchewki pokrojone w kostkę- 2 cebule pokrojone w kostkę- 2 utarte -
Przepis na Fava
Co użyć do listek laurowy- sok z jednej cytryny- czerwona cebula pokrojona w drobną kostkę Ugotować groch do zupełnej miękkości w -
Przepis na Feta z pieca
Co użyć do łyżki oliwy- 1 łyżeczka suszonego oregano- pieprz Pomidory zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Ser włóż do żaroodpornego -
Przepis na Filet jagnięcy z miętą
Co użyć do zielonego groszku- 20 dag słoniny- 8 cienkich plasterków surowego boczku- 4 gał?zki świeżej mięty- środkowa (żółtawa -
Przepis na Flan "Creme Catalana"
Co użyć do opakowania śmietany350 ml mleka4 dag siekanych orzechów Połowę cukru skarmelizować, gdy będzie złocisty wlać 2 łyżki -
Przepis na Figi w szkarłacie
Co użyć do Malagi)- 10 dag powideł śliwkowych- 4 łyżki cukru Figi umyj i osusz, 6 przekrój na ćwiartki, nie przecinając do końca -
Przepis na Flan waniliowy
Co użyć do skondensowanego mleka słodzonego- 1 laska wanilii- 1/4 szklanki cukru- 1 jajko- 1 żółtko- sól Mleko (zwykłe) podgrzej z -
Przepis na Flip kakaowy
Co użyć do koniaku,5 łyżek mlekaŻółtka utrzeć z cukrem, dodać kakao, wymieszać, rozprowadzić dokładnie mlekiem, a na końcu dodać -
Przepis na Faszerowane pieczarki
Co użyć do pietruszkisok z cytryny1/2 paczki masła1 jajko4 kromki pieczywa tostowego bez skórysol, pieprzPieczarki obrać, odci?ć -
Przepis na Filet z łososia ze szparagami
Co użyć do cytryna- po 40 dag białych i zielonych szparagów- sól- pieprz- miętaSos tropikalny:- po 5 dag cz?stek mandarynek -
Przepis na Faszerowana świnka morska
Co użyć do wieże oreganokminek mielonypaprykasólolejZdjąć skórę ze świnki, wyjąć przez odbyt wnętrzności (nie otwierać brzucha -
Przepis na Flaki po lwowsku
Co użyć do 20 dag kapusty włoskiej- 1 cebula- 1/2 szklanki kwaśnej śmietany- 2 łyżki masła- 1/2 łyżki oleju- 1/2 łyżki bułki -
Przepis na Flan kokosowy
Co użyć do mleka kokosowego z puszki- 1 szklanka zwykłego mleka- 4 jajka- 1 łyżeczka aromatu waniliowego Sposób przyrz?dzania -
Przepis na Farfalle alle verdure
Co użyć do cebuli,400 g sosu pomidorowego (najlepiej tego z kawałkami),200 g melanzany (bakłażan),200 g zucchinii (kabaczki, ale -
Przepis na Filety rybne z grilla
Co użyć do połówka cytryny,pieprz,ząbek czosnku,sól,dwie łyżki oleju,dwie łyżki musztardy. PRZYGOTOWANIE:Wycisnąć lub drobno -
Przepis na Filety z kurczaka w sosie
Co użyć do kurczaka1 cebulapół papryki czerwonejpół papryki zielonej lub żółtej200 g pieczarekszklanka bulionu(z kostki rosołowej -
Przepis na Florentynki
Co użyć do pomarańczowej, 160 g. płatków migdałowych, 160 g. cukru, szczypta soli, 120g. mąki, 30 g. masła, 1/4 l. słodkiej -
Przepis na Flaki z kiełbaskami wiedeńskimi
Co użyć do wiedeńskich lub cienkich parówek 1 łyżka smalcu 1 łyżka pszennej mąki 1 średnia cebula 150 ml rosołu może być z kostki -
Przepis na Fasolka szparagowa po prowansalsku
Co użyć do dojrzałych pomidorów 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 średnie cebule 1 łyżeczka posiekanego świeżego tymianku 3 -
Przepis na Francuska Zupa Cebulowa
Co użyć do smaku)pół kostki masła1 litr bulionu warzywnegołyżka mąkipieprz do smakusólser żółtygrzanki z chleba do garnka na -
Przepis na FRANCUSKA ZUPA Z KURCZAKA
Co użyć do grubo posiekana 3 ząbki czosnku, obrane i pokrojone w cienkie plasterki 1 nieduża czerwona papryka, pokrojona w kostkę -
Przepis na FRANCUSKI SORBET CYTRYNOWY
Co użyć do listki melisy do dekoracji Wykonanie: Cytryny dokładnie umyj, sparz i osusz. Z ośmiu średnich cytryn odkrój (i zachowaj -
Przepis na FRANCUSKI SUFLET CZEKOLADOWY
Co użyć do gram mąki 2,5 grama proszku do pieczenia 150 gram cukru 5 jaj Sposób wykonania 1. Gotujemy duży garnek wody, stawiamy -
Przepis na Fasola z wieprzowiną po hiszpańsku
Co użyć do 1 średnia cebula,1 ząbek czosnku,200 ml przecieru pomidorowego,6 plasterków hiszpańskiej kiełbasy czosnkowej ( można -
Przepis na Filety z kurczaka na hinduską modłę
Co użyć do kurczaka*2 łyżki oleju*szklanka naturalnego jogurtu*2 cebule*1-2 ząbki czosnku*2-3 łyżki curry*2-3 łyżki przyprawy -
Przepis na Fasola po meksykańsku
Co użyć do papryczki chili 1 mała cebula 3 łyżki smalcu wieprzowego sól i pieprz do smaku Fasolę namoczyć na 12 godz. Ugotować do -
Przepis na Fiesta mexicana z biodrówką
Co użyć do surowego wędzonego 0,5 kg fasoli Jaś lub puszka fasoli czerwonej 2 papryki (1 zielona i 1 czerwona) 3 garscie mrożonej -
Przepis na FILETY DORSZA ZAPIEKANE Z JOGURTEM I PIECZARKAMI
Co użyć do 300g - pieczarek1łyżka - masła3 ząbki - czosnku1 szt - cebula150ml - jogurtu naturalnego100g - żółty sersok z cytryny -
Przepis na Filety w sosie estragonowym
Co użyć do łyżki oleju,sól, pieprz. SOS: 1/4 szklanki białego wytrawnego wina,1 szklanka śmietany,1 łyżka masła,1/4 łyżeczki -
Przepis na Filety pieczone w sosie pomidorowo-pieczarkowym
Co użyć do skórki,2 drobno posiekane cebule,25 dag obranych pokrojonych w plastry pieczarek,3 jajka,szklanka wytrawnego białego -
Przepis na Fat Boy
Co użyć do ananasa • 5 listków mięty • woda mineralna niegazowana Etapy przygotowania W blenderze elektrycznym umieszczamy -
Przepis na FETA Z GRILLA
Co użyć do POMIDOR • ŁYŻKA OREGANO • 2 ŁYŻKI OLIWY Z OLIWEK • FOLIA ALUMINIOWA Etapy przygotowania 1. OTO WSZYSTKIE PRODUKTY. 2 -
Przepis na Francuskie ciasto pomarańczowe
Co użyć do dobrze umyta pomarańcza 100 g mąki pszennej 100 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do -
Przepis na Fattening coffee
Co użyć do cukru • 1 żółtko • bita śmietana • czekolada gorzka • szczypta cynamonu i imbiru Etapy przygotowania 1. Kawę zmieszać z -
Przepis na Fantazja czekoladowo-rumowa Wiedeń
Co użyć do kawy • 100 ml rumu • 6 jaj • 3/4 kostki masła • 3/4 szklanki cukru • 10 dag orzechów włoskich • 10 dag migdałów • 5 -
Przepis na Florida spritser
Co użyć do likieru brzoskwiniowego np: Cointreau • 1 dl wodki • Ok. 3dl Sprite • Kostki lodu Etapy przygotowania 1. 3 limonki -
Przepis na Fresh
Co użyć do 1/2 limonki • lód Etapy przygotowania Zmieszać martini z tonikiem, wcisnąć sok z połówki limonki, dodać lodu, drink -
Przepis na Fajitas z miesem z krabow
Co użyć do • 1 mala cukinia, kilka lisci salaty (frizzi lub lodowej) • 9 paluszkow z miesa krabow • sol morska, swiezo zmielony -
Przepis na Filety z dzika w sosie pomarańczowym
Co użyć do sól,4 łyżki masła.Na sos:4 łyżki masła,4 łyżki ekstraktu z dziczyzny,skórka z wyszorowanej i sparzonej pomarańczy -
Przepis na Filet z kurczaka z boczkiem i szparagami
Co użyć do ugotowane 2 lub 3 szparadi al dente - lekko twardo,sól,pieprz,pieczone ze skórką ziemniaki:2 lub3 ziemniaki na osobę -
Przepis na Filet z kurczaka z jabłkami i tymiankiem
Co użyć do sok z 1 cytryny,2 łyżki oliwy,1.2 łyżeczki świeżego lub suszonego tymianku,sól,biały pieprz,2 dkg margaryny,100 ml -
Przepis na Filet z kurczaka z serem i czerwoną cebulą
Co użyć do kurczaka, 15 dkg żółtego sera, 2 czerwone cebule, pieprz biały, papryka słodka mielona, sól, pieprz ziołowy, 150 ml -
Przepis na Filet barani po generalsku
Co użyć do 4 dkg szynki wędzonej,100 ml czerwonego wytrawnego wina,4 dkg koncentratu pomidorowego,tłuszcz,2 dkg mąki,5 dkg papryki -
Przepis na Faworki bez jajek dla alergika
Co użyć do jasnego mocnego * jedna kostka margaryny bezmlecznej Maryna * 3 szkl. mąki pszennej poznańskiej Przygotowanie:Do mąki -
Przepis na Faszerowane kurze piersi
Co użyć do piersi- sok z połówki cytryny- sucha bułeczka- pół szklanki śmietany (śmietanki lub jogurtu)- jajko- łyżka posiekanego -
Przepis na Filet z indyka w soku owocowym
Co użyć do szklanki soku brzoskwiniowego lub jabłkowego- 2 łyżki octu winnego- 2 łyżeczki rozmarynu- sól- pieprz- kilka połówek -
Przepis na Filety rybne w sosie cytrynowym (gotowane)
Co użyć do morszczuka lub dorsza (mogą być zamrożone)- sok z jednej cytryny- cebula pokrojona na talarki- łyżka cukru- 2 jajka -
Przepis na Francuskie kiełbaski serowe
Co użyć do sera- 10 dag drobno posiekanych pieczarek- 1 szklanka tartej bułki- 2 jajka (białka i żółtka oddzielnie)- olej do -
Przepis na Fritata - warzywa w jajku
Co użyć do oliwy z oliwek- 1 posiekana cebula- 1 czerwona papryka- oczyszczona i drobno pokrojona- 1 drobno pokrojona mała cukinia -
Przepis na FIAMBRE DE ESPARRAGOS EN VINAGRETA DE HUEVOS
Co użyć do PUSZKA KLAROWNEJ ZUPY OGONOWEJ • 1/4 L. ROSOŁU WARZYWNEGO • 10 PŁATKÓW BIAŁEJ ŻELATYNY • 4 ŁYZKI SHERRY • PRZYPRAWY(SÓL -
Przepis na Fettuccine z bazylią i krewetkami
Co użyć do minutTrudność: dość łatweSkładniki na 4 porcje • 6 łyżek oliwy z oliwek • opakowanie makaronu fettuccine • dwa ząbki -
Przepis na Fasolka po grecku
Co użyć do bardzo łatwaSkładniki na 2 porcje • 1 kg fasolki szparagowej bez łyka • 2 cebule • 2 marchewki • 5 łyżki keczupu • 2 -
Przepis na Fasolka szparagowa - konserwowana
Co użyć do soli0,5 dkg kwasku cytrynowego0,5 dkg cukru Strąki fasolki /całe lub pokrojone-ja daję całe/ włożyć do lekko osolonej -
Przepis na Francuskie z jabłuszkiem
Co użyć do jabłkacynamoncukierjajko Ciasto rozmrozić i rozwinąć na stole.Pociąć na spore prostokąty.Jabłka obrać i pokroić w -
Przepis na Francuskie ciasteczka z morelami
Co użyć do jajko• sól• 6 łyżek oleju• 1,5 szklanki mąki• 2 łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie: • 250 g serka -
Przepis na FINEZYJNA MOZAIKA GULASZOWA
Co użyć do grubych plastrów świeżego boczku • 4 średnie cebule • Mąka • Vegeta • 2 liście laurowe • 5 ziarenek ziela angielskiego -
Przepis na FINLANDIA NIGHT
Co użyć do czarnych jagód Sok cytrynowy wymieszać z wódką i paroma kostkami lodu w osobnym naczyniu. Przelać do kieliszka i dolać -
Przepis na Filet z dorsza ze szpinakiem
Co użyć do pieczywa10 dag śmietany kremówki2 łyżki mąki2 łyżki oleju1 łyżka octusólstarta gałka muszkatołowa Starannie oczyścić -
Przepis na Filet z łososia z cukinią i pomidorami
Co użyć do cukini1 ząbek czosnku30 dag dojrzałych pomidorów1 łyżeczka świeżego tymiankusólpieprzsok z 1/2 cytryny Filet opłukać i -
Przepis na Flądra w jarzynach
Co użyć do 10 dag porów i marchewki200 ml rosołu8 dag makaronu wstążki10 dag selera naciowego100 ml mleka1,5 łyżki musztardy1 -
Przepis na Filety z kurczaka nadziewane mięsem z raków
Co użyć do pieprz,czosnek,słodka mielona papryka,kurkumaPrzygotowanie:Filety czyścimy, myjemy i nacinamy w kieszeń. Faszerujemy je -
Przepis na Filet z indyka w soku owocowym
Co użyć do lub jabłkowego 2 łyżki octu winnego 2 łyżeczki rozmarynu sól pieprz kilka połówek brzoskwini z kompotu lub 3 jabłka -
Przepis na Filet z kaczki w sosie pomarańczowym
Co użyć do rozgałęzionych bukiecików rozmarynu 2 filety z kaczki 2 pomarańcze 1/4 szklanki białego porto ewentualnie 1/2 łyżeczki -
Przepis na Filety z kurczaka w figach i miodzie
Co użyć do fig ewentualnie 1 łyżka orzeszków piniowych 1 łyżka mąki 2 łyżki oleju 2 łyżeczki masła 1 cebula 2 łyżki miodu 1 łyżka -
Przepis na Filety z kurczaka w sosie cytrynowym
Co użyć do 200 g) niezbyt gęstej śmietany- 4-5 łyżek oliwy- 2-3 łyżki mąki- sól- pieprz- 2-3 łyżki posiekanej natki Wykonanie -
Przepis na Filet z kurczaka z mango
Co użyć do zielonej½ papryki czerwonej1 mango½ szklanki zielonego groszkuoliwa2 łyżki soku z cytrynysól, pieprz Wykonanie: Piersi -
Przepis na Filet z łososia ze szparagami
Co użyć do 1 cytryna- po 40 dag białych i zielonych szparagów- sól- pieprz- miętaSos tropikalny:- po 5 dag cząstek mandarynek -
Przepis na Filety ze śledzia z duszonymi pomidorami
Co użyć do 50 ml oleju słonecznikowego- 5 dag masła- 20 dag cukinii- sól- pieprz- tymianek- oregano- bazyliaSos:- 50 ml oliwy- 2 -
Przepis na Flaczki z lina
Co użyć do masła- 1 czubata łyżka mąki- 2 łyżki gęstej śmietany- 1 łyżka posiekanej natki- gałka muszkatołowa- majeranek- słodka -
Przepis na Fasolka szparagowa z kurkami
Co użyć do 1 średnia cebula 2.5 łyżki masła 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1 łyżeczka mączki kartoflanej 2 ząbki czosnku sól i -
Przepis na Fantazja z grzybów
Co użyć do maślaki)- 1 duża pierś z kurczaka- gruby plaster boczku wędzonego- 2 łyżki szczypiorku- 2 łyżki natki pietruszki- 1 -
Przepis na Flaki z boczniaków
Co użyć do cebula2 spore marchewki1 duza pietruszka1 mały seler 1,5 litra bulionu2 łyzki olejuPRZYPRAWY:sól,pieprz,czosnek -
Przepis na Figi z marcepanem w białej czekoladzie
Co użyć do dkg zmielonych w puszek migdałów • ¼ szklanki cukru pudru • 1 żółtko • pół łyżeczki zapachu migdałowego -
Przepis na Fale Dunaju
Co użyć do cukier waniliowy,4 jajka,2 szkl. mąki,3 łyżeczki proszku do pieczenia,3 łyżki kakao,2 łyżki mleka. Masa budyniowa -
Przepis na Fale Dunaju z wiśniami
Co użyć do jaj,słoik drylowanych wiśni lub 50 dkg mrożonych,2 łyżki kakao,2 łyżeczki proszku do pieczenia. Krem:25 dkg masła,10 -
Przepis na Flądra kokosowa
Co użyć do • 1 szkl. mleka kokosowego • 1 szkl. mąki • 5 dag wiórek kokosowych • sól, pieprz • 1 jajko Etapy -
Przepis na Flądra w cytrusach
Co użyć do grejpfruty • 100 ml soku z pomarańczy • 1 łyżeczka marynowanego pieprzu zielonego lub kolorowego • świeżo -
Przepis na Flądra z pieczarkami
Co użyć do 25 dag pieczarek, 2 łyżki margaryny, 4 czubate łyżki mąki, sok z cytryny, sól, natka pietruszki Etapy -
Przepis na Francuskie ciasteczka z cukrem
Co użyć do 250 ml. śmietany 12 % cukier do posypania jajko do posmarowania Wykonanie: Margaryne posiekać z mąką. Dodać olej i -
Przepis na Filet jagnięcy z miętą
Co użyć do dag) - 60 dag zielonego groszku - 20 dag słoniny - 8 cienkich plasterków surowego boczku - 4 gałązki świeżej mięty -
Przepis na Flądra w cieście piwnym
Co użyć do jasnego piwa - 2 jaja - 2-3 łyżki mąki - 1/4 łyżeczki cukru - 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne - olej do smażenia - sól -
Przepis na Florenckie cannelloni ze szpinakiem
Co użyć do pomidorowy Farsz: 4 jajka30 g masła1 kg szpinaku2-3 łyżki śmietanki40 g startego parmezanusólpieprzgałka muszkatołowa1 -
Przepis na Frytura
Co użyć do temperatury. Są to oleje, smalec, łój wołowy (nie masło ani margaryna!) albo kombinacje tych tłuszczów. Frytury używa -
Przepis na Fasola po amerykańsku
Co użyć do wiązka świeżego cząbru lub 2 łyżeczki suszonego sól 3 dymki 3 pomidory (lub 1/2 puszki pomidorów bez skórki) 100 g -
Przepis na Frytki na sposób grecki
Co użyć do Wykonanie Ziemniaki obrać, pokroić w paseczki i smażyć w głębokim tłuszczu. Pod koniec smażenia frytek wlać rozmącone -
Przepis na Frigolotti
Co użyć do cukru - 20 dag zmielonych migdałów - 1 jajko - 1 g drożdży w proszku - 1 aromat waniliowy - skórka otarta z 2 cytryn -
Przepis na Filety rybne w cebuli i rodzynkami
Co użyć do rodzynek , keczup lub przecier pomidorowy. Sposób przyrządzenia: Usmażyć doprawione flilety, na tym samym oleju smażyć -
Przepis na Faworki na karnawał
Co użyć do szklanki śmietany, 2 dag cukru pudru, 1 łyżeczka octu, 2 łyżki spirytusu, smalec do smażenia (ok.1/2 kg), cukier puder -
Przepis na Faworki na piwie
Co użyć do 3 łyżki cukru, 20-25 dag mąki, kilogram smalcu 1/2 szklanki cukru pudru do posypania. Wykonanie: Żółtka utrzeć z -
Przepis na Filety z kurczaka zawijane w szynce
Co użyć do z oliwek • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu • sól, ostra papryka mielona • 8 cienkich plasterków wędzonej -
Przepis na Francuskie ciasto czekoladowe
Co użyć do jajek - sól - 15 dag cukru - 4 dag masła - 2 dag mąki pszennej - 2 dag mąki ziemniaczanej Polewa: - 20 dag gorzkiej -
Przepis na Filet z kurczaka w kapuście
Co użyć do wędzonej szynki 3 liście kapusty białej 6 łyżek oleju sól ,pieprz,odrobina czerwonej słodkiej papryki około pól -
Przepis na Filety z soli z jarzynami w sosie porto
Co użyć do porów - 4 marchewki - 2 gałązki selera naciowego lub 1/2 bulwy - 2 pietruszki - 2 szalotki lub 1 cebula - 2 łyżki masła -
Przepis na Faszerowane pomidory i papryka
Co użyć do papryki • 2 strąki zielonej papryki • 4 duże pomidory • 25 dag ścisłego twarogu półtłustego • 3 jaja • 4 młode cebulki -
Przepis na Fasola czerwona w jogurcie
Co użyć do naturalnego i połączyć z wyciśniętymi 2 małymi ząbkami czosnku. Podaje sie na plasterkach wędliny. 350 kcal -
Przepis na Filety z soli nadziewane lososiem
Co użyć do gotowanego, 50 g orzeszkow pistacjowych, 2 jaja ugotowane na twardo, 75 ml smietanki kremowej, 2 l wywaru rybnego, 200 -
Przepis na Filety z soli w szampanie
Co użyć do pieczarki, 250 ml bulionu rybnego, 250 ml wytrawnego szampana, 4 lyzki masla, 1 lyzka maki, 1 bouquet garni, sol -
Przepis na Filety z soli zawijane z musem
Co użyć do pstraga lososiowego, 300 g pieczarek, 60 g masla, 1 cebula, 200 ml bialego wina, 400 ml smietanki, 2 jaja, 2 lyzki -
Przepis na Forest pizza
Co użyć do puszka krojonych pomidorów ½ kostki bulionu warzywnego 1 łyżeczka oregano 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki 1 -
Przepis na Filet z piersi z kurczaka zapiekany z pomidorem
Co użyć do przyprawa do drobiu, łyżeczka oleju, 1 pomidor, oliwki, ostra papryczka chili Sposób przygotowania: Umyte mięso -
Przepis na Figowy sos balsamico
Co użyć do 1/3 szkl. czerwonego wina - 1 łyżka octu balsamico - szczypta soli - pieprz - 1/2 łyżeczki cukru - świeży tymianek -
Przepis na Faszerowana jagnięcina w sosie rozmarynowym
Co użyć do Szparagi (główki) – 6 sztuk Ser cheddar – 10 g Sól, pieprz Omlet (plus warzywa Bonduelle) – 1 jajko, mąka – 15 g, sól -
Przepis na Filet z soli zapiekany w papierze ryżowym
Co użyć do 20 kg Warzywa – 0,10 kg Bakłażany – 0,05 kg Jogurt – 0,20 kg Mięta – 0,02 kg Bazylia – 0,02 kg Sól, pieprz Wino białe -
Przepis na Filet z łososia na białych szparagach i groszku cukrowym
Co użyć do Bonduelle Ziemniaczki Bonduelle Łosoś szkocki Estragon Imbir marynowany Do smaku: sól i biały, świeżo mielony pieprz -
Przepis na Filety z dorsza z selerami
Co użyć do dkg selera, 10 dkg cebuli, sól, pieprz, ¼ litra śmietany, 1 cytryna lub kwasek cytrynowy, ½ łyżki siekanej zieleniny -
Przepis na Faworki z migdałami
Co użyć do 200 – 250 g maki - 50 g zmielonych migdałów - 1 łyżka spirytusu - sól - litr oleju - cukier puder - mąka na stolnicy -
Przepis na Filet z kaczki na kaszy z szafranem i sosem z czerwonego wina
Co użyć do ocet balsamico świeże figi - 21 szt. papryka czerwona - 1 szt. masło - 100 g kasza mazurska - 600 g jasny wywar -
Przepis na Francuskie sakiewki z serem
Co użyć do • 1 kostka twarogu śmietankowego • 10 dag rodzynek • 4 łyżki słodkiej śmietany • 1 zółtko • 3 łyżki -
Przepis na FASOLKA PO FRANCUSKU
Co użyć do marchew, pietruszka, • kawałek selera, 2 nieduże cebule, 2 całe goździki, • 2 ząbki czosnku, masło, 1 łyżka -
Przepis na Faszerowany kurczak z gruszkami
Co użyć do 3 łyżki margaryny sól, pieprz starta gałka muszkatołowa 1 kg gruszek 1/4 szklanki soku jabłkowego 150 g gęstej -
Przepis na Filety drobiowe zapiekane na kaszy jaglanej
Co użyć do jaglanej 3 szklanki gorącej wody 1 marchew, pietruszka, seler Sos: 1 cytryna 1 pomarańcza łyżeczka imbiru pół łyżeczki -
Przepis na Frittata z ziołami
Co użyć do natki - 2 listki szałwii - ew. trochę świeżego tymianku lub majeranku - 5 jajek - ok. 4 łyżki tartej bułki - 4 łyżki -
Przepis na Frittata z pokrzywą
Co użyć do ok. 5 łyżek oliwy - 4 jajka - sól i świeżo zmielony czarny pieprz Sposób przyrządzania: Wybieramy jedynie młode -
Przepis na Frittata z ziemniakami i rozmarynem
Co użyć do 2- 3 gałązki rozmarynu - 6 jajek - 3 łyżki masła - ok. 6 łyżek oliwy - sól i świeżo zmielony czarny pieprz Sposób -
Przepis na Flądra w cydrze
Co użyć do wytrawnego cydru - 2 łyżki grubo pokrojonych ziół (estragon natka mięta) - 1 łyżeczka takiej samej ziołowej mieszanki -
Przepis na Feta z pieca
Co użyć do pomidory - 2 łyżki oliwy - 1 łyżeczka suszonego oregano - pieprz Wykonanie: Pomidory zetrzyj na tarce o dużych oczkach -
Przepis na Francuskie schabowe
Co użyć do • 3 łyżki bulionu z kostki • 4 łyżki oleju • sól, pieprz Etapy przygotowania 1. Musztardę wymieszać z -
Przepis na Francuskie poduszeczki
Co użyć do dag gorzkiej czekolady • 20 dag mlecznej czekolady • jajko Etapy przygotowania 1. Ciasto rozmrozić -
Przepis na Faszerowane jaja
Co użyć do pietruszki • 2 pieczarki • 2 plastry szynki • sól pieprz • klka łyżek śmietany Etapy przygotowania -
Przepis na Faszerowane kalarepki
Co użyć do do posypania • 1/2 kg filetów z kurczaka • 1- 2 szalotki • 10 dag pieczarek • 3 małe marchewki • 20 -
Przepis na Fantazyjne szaszłyki z mortadeli
Co użyć do plaster ementalera grubości ok 1 cm • 1 plaster szynki grubości ok 1 cm • 1 jajko • bułka tarta • -
Przepis na Filety z polędwiczki wieprzowej
Co użyć do smażenia, 6- 8 dkg słoniny, 2 dkg mąki, 25 dkg pieczarek, 100 ml białego wytrawnego wina, 4 grzanki z bułki, tłuszcz do -
Przepis na Faszerowane jajka w skorupkach
Co użyć do sól, pieprz Etapy przygotowania 1. 6 jajek ugotować na twardo, dobrze ostudzić następnie ostrym nożem przekroić wzdłuż -
Przepis na Feta wiosenna
Co użyć do oliwek - 6 łyżeczek rzodkiew - 1 pęczek ser feta - 1 opakowanie siemie lniane - 4 łyżki soczewica czerwona - 1 -
Przepis na Focaccia z pomidorami i oregano
Co użyć do 200 g mąki pszennej chlebowej t. 650 • 12,5 g świeżych drożdży • 240 ml ciepłej wody • 120 ml ciepłego mleka • 1 -
Przepis na Faszerowane kotleciki ziemniaczane
Co użyć do białego półtłustego • 1 jajko • sól, pieprz, jarzynka, pieprz ziołowy, papryka ostra mielona • 1 czerwona papryka • 2 -
Przepis na Faszerowany łosoś
Co użyć do kajzerki - 3 łyżki musztardy - 3 jajka - sól - pieprz - 1 cytryna - po 1 marchewce i pietruszce - 2 liście laurowe - 1 -
Przepis na Figi z grilla w winogronach
Co użyć do pół łyżeczki cynamonu 10 dag bakalii rodzynek winogron 1 łyżka rumu lub koniaku WYKONANIE: Figi zamoczyć w -
Przepis na Faszerowane pieczarki z rokpolem
Co użyć do pomidory * cebula * 1 łyżka oleju * pęczek natki * 10 dag niebieskiego sera pleśniowego (rokpol, danishblue) * sól * -
Przepis na Fileciki z karpia duszone w liściach szpinaku
Co użyć do kg Śmietana 30% - 0,5l Masło - 0,20 kg Czosnek - 0,03 kg Ziemniaki - 1,00 kg Borowiki - 0,40 kg Cebula - 0,10 kg -
Przepis na Finezja
Co użyć do mielonej kawy 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 kostki masła 20 dag wiórków kokosowych 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady -
Przepis na Filet z soli z fetą i orzechami
Co użyć do bazylii * 80 g orzechów włoskich * 250 g fety w oliwie * 4 łyżki oliwy z oliwek * 20 sztuk posiekanych czarnych oliwek -
Przepis na Frykase
Co użyć do podpieczona cebula na blasze, pieprz, sól, cukier, 3, 5 szklanki ryżu, /na 4 osoby/ 3 szklanki mleka, łyżka masła, na -
Przepis na Flaki po warszawsku
Co użyć do oczyscic, wyplukac kilka razy w cieplej wodzie, wyszorowac sola, oskrobac nozem i jeszcze plukac w kilku wodach. Gdy -
Przepis na Flambirowanie
Co użyć do już na stole. Tak efektownie można podawać mięso z grilla lub patelni, omlety a także naleśniki. Jeżeli świeże owoce -
Przepis na Flip
Co użyć do które przygotowywane są z ubitych jajek z dodatkiem piwa, gałki muszkatołowej, wysokoprocentowego alkoholu oraz imbiru -
Przepis na Fondue
Co użyć do ciepło. Spożywa się go, maczając w nim kawałki pieczywa trzymane na specjalnym długim widelcu -
Przepis na Filet z indyka po bawarsku
Co użyć do brokułu * 2 jabłka winne * 2 łyżki oleju * ½ szklanki dobrego jogurtu * 1 jajko * zielenina * sól, pieprz WYKONANIE -
Przepis na Filet z dorsza w miętowym pesto
Co użyć do łyż. pietruszki, - 1 ząbek czosnku, - 1 łyż. startego parmezanu, - 1 łyż. gestej slodkiej smietanki, - 1 łyż -
Przepis na Flaki po podlasku
Co użyć do kością - 15 dag włoszczyzny - liść laurowy - 4 - 5 ziaren ziela angielskiego - pieprz - majeranek - papryka - sól -
Przepis na Farszynki
Co użyć do mąki ziemniaczanej, * 2 jajka, * sól. FARSZ: * 15 dag gotowanego wieprzowego mięsa, * 2 jajka ugotowane na twardo, 8 -
Przepis na Fettucine z żółtkami
Co użyć do * łyżka soku i ćwierć łyżeczki skórki otartej z cytryny * łyżeczka mielonego czosnku * 2 łyżki oliwy z oliwek * 2 łyżki -
Przepis na Filety z dorsza po mazursku
Co użyć do kapustą, 4 dag mąki, ½ szklanki śmietany, 3 dag startego, żółtego, twardego sera, 2 łyżeczki przyprawy do ryb, 3 łyżki -
Przepis na Filet z pangi z ziołową kruszonką
Co użyć do szklanki mąki * Sól * Pieprz czarny mielony * Oliwa z oliwek do smażenia * ½ szklanki czosnkowej bułki tartej * 100 g -
Przepis na Filet z halibuta na duszonej sałacie aromatyzowanej wędzonym bekonem
Co użyć do łyżki białego wina * 2 łyżki soku z cytryny * 2 ząbki czosnku * kilka gałązek rozmarynu * sól, pieprz do smaku * 120 g -
Przepis na Fettucine
Co użyć do Jest to potrawa z łazanek z sosem mięsnym, pomidorami serem -
Przepis na Filety z soli w zielonym sosie
Co użyć do * 1 cebula, * 1 marchewka, * 150 g masła, * 100 ml śmietany, * 200 ml białego wina, * 2 zółtka, * 2 filety anchois, * -
Przepis na Filety z flądry w sosie pomarańczowym
Co użyć do pieprz, - 2 łyżki soku z cytryny, - 4 łyżki chrzanu, - 4 pomarańcze, - 2 czerwone papryczki chili, - 2 łyżki oleju -
Przepis na Figi w sosie z miodu i octu winnego pieczone z pikantny serem
Co użyć do płynnego miodu - czerwony ocet winny SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: Tuzin fig przepoławiamy, układamy na blasze do pieczenia -
Przepis na Filety z soli ze szpinakiem i serem
Co użyć do 3 łyżki startego, żółtego sera * ząbek czosnku * vegeta * mąka do panierowania * masło i mąka na zasmażkę * olej do
Gotowanie: receptura i przepis
Składniki, potrawa zawiera, skład potrawy.
Jak przyrządzić, jak przygotować, jak ugotować, krok po kroku.