Słownik w kuchni na R
-
Przepis na Risotto koreańskie
Co użyć do świeżych grzybów 2 łyżki oleju cebula łyżka sosu swojego łyżeczka soli szczypta ostrej papryki Mięso i pokrojone w -
Przepis na Ryba w pomidorach
Co użyć do pieprzsok z cytrynykoperekRozgrzać olej, usmażyć rozmrożoną rybę, oprószyć solą i pieprzem. Dodać pokrojone w plastry -
Przepis na Rostbef i pudding Yorkshire
Co użyć do kg rostbefu (bez kości)- 2 łyżki oleju- 6 łyżek stopionego sklarowanego masła- natka do dekoracji- masło do smażenia -
Przepis na Ryż z kurczakiem po argentyńsku
Co użyć do wegetarian może być kalafior)- 2 posiekane cebule- 1-2 posiekane ząbki czosnku- 2 łyżki posiekanej bazylii- 1 listek -
Przepis na Risotto z baranina
Co użyć do baraniny z lopatki lub karkowki,250 g surowej szynki lub chudego wedzonego boczku,350 g ryzu,2 lyzki masla,800 ml -
Przepis na Ragout z konserwy wołowej
Co użyć do pomidorów,5 łyżek śmietany,sól, pieprz Wołowinę pokroić w paski, obsmażyć krótko na gor?cym oleju, dodać sok z puszki -
Przepis na Roladki z cukinii z grilla
Co użyć do koperek Sposób przyrz?dzenia: Cukinię pokroić w cienkie, długie paski. W te paski zawinąć po kosteczce sera feta, spi?ć -
Przepis na Ryba z grilla
Co użyć do lyzeczka szczypioru6 dag grzybow, lub pieczarek2 lyzki bialego wytrawnego winanac pietruszkikawalki cytrynysol, pieprz -
Przepis na Rogaliki bezglutenowe
Co użyć do ml rozpuszczonego Nutramigenu lub ProSobee 2 * 2 łyżki stołowe oleju * 25g cukru * 350g mąki kukurydzianej -
Przepis na Roladki z cukinii
Co użyć do zblanszowana- mozzarella pokrojona w paski- suszone pomidory pokrojone w paski- rukola i sól- świeżo zmielony pieprz -
Przepis na Rydze duszone
Co użyć do większe przekroić na pół lub na cztery części; usiekać lub poszatkować drobno jedną całą cebulę, posolić, opieprzyć -
Przepis na Ryba maślana w białym sosie cytrynowym
Co użyć do marchew- szlotka- oregano i sok z cytryny Wykonanie: Rybe obsmazyc z dwoch stron na zloty kolor, posolic. Sos -
Przepis na Rożki migdałowo- waniliowe
Co użyć do cukru1 opakowanie cukru waniliowego (1,6 dag)10 dag mielonych migdałówszczypta soli 3 opakowania cukru waniliowego -
Przepis na Różowy koktajl
Co użyć do świeżych) truskawek - 150 g jogurtu truskawowego - 600 ml mleka WYKONANIE: Połącz mikserem truskawki z jogurtem. Wlej -
Przepis na Ryż smażony z dymką i jajkiem
Co użyć do roztrzepane jajka- imbir (wg uznania) - 4 ząbki czosnku pisiekane lub wyciśniete- olej do smazenia przyprawy- 2 łyżki -
Przepis na Ryż z kiełbasą i warzywami
Co użyć do zielonych warzyw (por, papryka, brokuły) - 20 dag białej kiełbasy - sól - szczypta vegety albo bulionu w proszku - 2 -
Przepis na Ryż z boczkiem i kukurydzą
Co użyć do z kostki puszka kukurydzy boczek ok 30 dkg olej Sposób wykonania Pokrojoną cebule podsmażyć następnie dodac ryż i -
Przepis na Ryba w majonezie
Co użyć do łyżeczki przyprawy do ryb * 250 ml majonezu * mała puszka koncentratu pomidorowego * duży pęczek koperku WYKONANIE -
Przepis na Roladki z sałatą
Co użyć do miniaturowych serków mozarellaoliwkizielona pietruszkasok z cytrynysól Paprykę i ogórek pokroić. Poł?czyć wszystkie -
Przepis na Rolada z aromatycznym nadzieniem
Co użyć do pomarańczy30 dag selera naciowego1 szkl. bulionu drobiowego1 szkl. śmietany 18%5 dag orzechów laskowychsól, pieprz1 -
Przepis na Rożki z chrzanem
Co użyć do starego żółtego seramały słoiczek majonezurzodkiewkaszczypiorek Chrzan dokładnie wymieszać z serem i majonezem, wstawić -
Przepis na Rybny bulion z pierożkami wonton
Co użyć do posiekane białe czę?ci pora2 posiekane cebule3 marchwie1 fenkuł8-10 ziarenek pieprzu8 posiekanych grzybów2 plastry -
Przepis na Rosół z mięsnymi pierożkami
Co użyć do wieprzowiny, krewetek)dymka25 dag mąki pszennej2 jajkałyżka oleju sojowego2 łyżki sosu sojowegołyżka mąki -
Przepis na Ryba pieczona z oregano
Co użyć do oreganołyżeczka musztardy1/2 łyżeczki pieprzułyżka zielonej pietruszki2 łyżki oleju2 łyżki masła2 łyżki startej bułki2 -
Przepis na Rose
Co użyć do Kirsh, wermut, syrop wymieszać w szklanym naczyniu z paroma kostkami lodu. Dekorować wisienka. -
Przepis na Risotto z warzywami
Co użyć do czerwona500 ml bulionu warzywnego250 ml białego wytrawnego winaolejsól, pieprz Ryż opłukać, zalać bulionem i gotować na -
Przepis na Risotto z mrożonek
Co użyć do łyżki koncentratu pomidorowegozielona pietruszkasólpapryka mielona Opłukany ryż zalać 3 szkl. wody i gotować ok. 15 min -
Przepis na Risotto
Co użyć do pomidorowego6 dag tartego żółtego serasól, pieprz Ryż opłukać, cebulę podsmażyć na maśle. Pieczarki pokroić w paski i -
Przepis na Ryż po persku
Co użyć do rodzynek1/2 łyżeczki cynamonuods?czone połówki brzoskwińmasłosól Ryż ugotować na sypko. Cebulę drobno pokroić i -
Przepis na Ryż zapiekany z pieczarkami i jajkami
Co użyć do masła4 jajka3/4 szkl. zsiadłego mleka2 łyżki startego żółtego sera2 ząbki czosnkutarta bułka1 łyżka posiekanej zielonej -
Przepis na Ryż w sosie sojowym
Co użyć do róża brokuła15 dag twarogu½ szkl. jogurtu naturalnegoTwaróg rozgnieść, wymieszać z jogurtem, przyprawić solą i -
Przepis na Rogi obfitości
Co użyć do łyżki cukru pudruszklanka mlekasólpół szklanki śmietany kremówkiowoce kandyzowane lub z konfiturcytryna. M?kę wsypać do -
Przepis na Rawiolki z pieczarkami
Co użyć do pieczarek2 cebule2 łyżki olejużółtko2 łyżki bułki tartejsól, pieprzmasłotarta bułkazielona pietruszka Pieczarki drobno -
Przepis na Rajstwo
Co użyć do szklanki soku z pomarańczy1/4 szklanki soku z kiwiplasterki kiwimała gruszka konserwowaplasterek pomarańczy ze -
Przepis na Rozgrzewający koktajl
Co użyć do klonowegoszczypta cynamonuszczypta imbiru mielonego Zagotować śliwki w wodzie, zdjąć z ognia po 10 min, ostudzić, dodać -
Przepis na Roland Garros
Co użyć do jabłkowego50 ml syropu truskawkowego Syropy z sokiem wymieszać dokładnie w shakerze. Dodać wodę mineralną. Podawać w -
Przepis na Ratafia
Co użyć do cukru0,5 l spirytusu śliwki bez pestek zasypać cukrem. Gdy puszcz? sok, zalać je spirytusem. Słoik przykryć i odstawić -
Przepis na Risotto z grzybami
Co użyć do masła3 pomidorytarta bułkazielona pietruszkasól, pieprz Grzyby umyć, pokroić w plasterki, rozgrzać na patelni łyżkę -
Przepis na Ragout grzybowe
Co użyć do wywaru z warzywpęczek natki pietruszkipęczek szczypiorku30 dag groszku2 łyżki mąki3 łyżki jogurtupieprz Makaron -
Przepis na Roladki z łososia
Co użyć do kawioru100 ml kremówki40 dag ogórka1/2 jabłka4 łyżeczki chrzanu3 łyżki octu balsamicznego1 łyżka soku z cytryny1/2 -
Przepis na Ragout cielęce po czesku
Co użyć do 2 łyżki mąki,1 łyżka kminku,1 szkl. wywaru z cielęciny lub bulionu,3 łyżki czerwonego wina,20 dkg małych pieczarek,sól -
Przepis na Ruloniki krabowe
Co użyć do do sushi),2 łyżki śmietany,pomidor,2 łyżki sosu krewetkowego,sałata,szczypiorek;Awokado obrać, zmiksować. Pomidor -
Przepis na Raita
Co użyć do tarce imbiru 1 płaska łyżeczka Pikli z czosnku 0,5 łyżka Pasty Curry 100 g puszka kukurydzy1 ogórki wydr?żone z nasion -
Przepis na Racuszki ziemniaczane z szynką
Co użyć do tartej bułki130 ml śmietany1 jajko1 łyżka startego sera norweskiego2 łyżki posiekanej natkisólpieprzgałka -
Przepis na Ryba w czosnku
Co użyć do pietruszki zielonej2 łyżki margaryny1 cytrynam?kasól, pieprzRybę umyć, osuszyć, pokroić, doprawić sokiem z cytryny -
Przepis na Ryba w pikantnym sosie orzechowym
Co użyć do chili1,5 szkl. świeżej bazylii3/4 szkl. prażonych orzechów laskowych1/4 szkl. tartego parmezanu1/4 szkl. tartej -
Przepis na Raclette rybne
Co użyć do filetów z sardeli50 dag pomidorów4 posiekane szalotki2 ząbki posiekanego czosnku15 posiekanych oliwek2 łyżki pietruszki -
Przepis na Rolada z soli
Co użyć do masła25 dag marchwi25 pora25 dag pietruszki50 ml białego wina75 dag dzikiego ryżu500 ml śmietany 36%49 g cytrynysól -
Przepis na Rybki z wędzonym farszem
Co użyć do drożdżyszczypta solijajkofarsz:30 dag wędzonej rybyjajkozielona pietruszkasól, pieprzZ mąki, margaryny, drożdży i -
Przepis na Roladki z soli
Co użyć do szkl. mlekasok z cytrynysól, pieprzolej do smażeniaFilety opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posolić i -
Przepis na Ryba z cukinią
Co użyć do oliwek nadziewanych papryką3 łyżki olejusól, pieprzCebulę obrać, pokroić w plastry, podsmażyć na rozgrzanym oleju -
Przepis na Roladki rybne na szpinaku
Co użyć do kawałków suszonych pomidorów 6 li?ci bazylii 2 łyżki oliwy 50 dag świeżego / mrożonego szpinaku szalotka kawałek str -
Przepis na Roladki z krewetek
Co użyć do 150 ml gorącej wody / 4- 5 kromek chleba olej sól, pieprz cytryna do dekoracji zielona pietruszka do dekoracji Sposób -
Przepis na Risotto z rakami i chardonnay
Co użyć do masłabulionbazyliaczosnekorzeszki pinioweoliwabiałe wino posiekana zielona pietruszkaparmezansól, pieprz Do rozgrzanego -
Przepis na Rzodkiewki w marynacie
Co użyć do cukru2 łyżeczki soli3/4 łyżki octu spirytusowego 10%3 łyżki oliwy z oliwek1 łyżka czarnego pieprzu w ziarnach1 łyżeczka -
Przepis na Rolada serowa II
Co użyć do twarogu20 dag brokułów1/2 łyżeczki paprykisól, pieprz2 łyżki śmietany Brokuły obgotować przez 5 min., podzielić na -
Przepis na Rawiolki
Co użyć do nadzienie:20 dag pieczarek2 cebule2 łyżki olejużółtko2 łyżki tartej bułki tartejsól, pieprz Oczyszczone pieczarki i -
Przepis na Ruskie pierogi
Co użyć do ziemniaków25 dag twarogu2 cebule2 łyżki masłasól, pieprzCebule obrać, drobno pokroić, zeszklić na maśle, poł?czyć z -
Przepis na Rolada cielęca
Co użyć do octu- szczypta mielonego pieprzu- gar?ć świeżego tymianku- gar?ć natki- 2 łyżeczki tartej bułki- 9 jajek na twardo- 1 -
Przepis na Rozmarynowy stek z rostbefu
Co użyć do zki rozmarynu- 4 steki z rostbefu (po 40 dag każdy) Przygotuj winną zalewę: do czerwonego wina dodaj sól i wrzuć całe -
Przepis na Rozpływająca się w ustach wołowina
Co użyć do kukurydzianej1/4 szkl. Sosu Sojowego Ciemnego 1 łyżka br?zowego cykru2 łyżki Octu Balsamicznego 3 ząbki czosnku -
Przepis na Ryba na kolorowo
Co użyć do kergulena,8 szt. pomidorów cheery lub malutkich, sparzonych i obranych ze skórki1 żółta lub pomarańczowa papryka -
Przepis na Ryba w sosie
Co użyć do wermutułyżeczka startego imbiru2 łyżki sosu sojowegosól, pieprz150 ml wody2 str?ki chilidymka Ryby sprawić, oczyścić z -
Przepis na Revani
Co użyć do 12 dag mąki- 3 łyżeczki proszku do pieczenia- 14 dag kaszy manny- szczypta soli- 5 dag migdałów pokrojonych w słupki -
Przepis na Roladki z bakłażanem
Co użyć do pokrojonej ostrej papryki- 2 średniej wielkości cebule- pokrojone- 3 wyci?nięte ząbki czosnku- 75 dag zmielonego -
Przepis na Rukola z gorącą fetą
Co użyć do gar?ć czarnych oliwek- 4 plastry greckiego sera feta (może być inny lubiany lub kurczak)- 4 łyżki płatków parmezanu- 1 -
Przepis na Rusty nail
Co użyć do korzenno-miodowy),4 kostki lodu.1. Do szerokich niskich szklanek wrzucic po 2 kostki lodu.2. Wlac rowne ilosci whisky i -
Przepis na Ragout z krewetek i pieczarek na grzankach
Co użyć do smietany kremowki,sol,cayenne do smakupodgrzac maslo i zeszklic cebulke drobno posiekana, dodac make, wymieszac i -
Przepis na Ragout z ośmiornicy
Co użyć do przegotowana) Pol kilo malych cebulek szalotek (moze byc wieksza cebula, pokrojona w kostke) posmazyc na oleju razem z -
Przepis na Raki po litewsku
Co użyć do żółtka,5 dag tartego chrzanu,5 dag orzechów włoskich bez łupin,zielenina,sól, pieprzRaki wyszorować szczoteczką pod -
Przepis na Raki z wody w sosie koperkowym
Co użyć do rakow,5-6 obranych mlodych cebulek dymek,kilkanascie galazek zielonej pietruszki,kilka galazek kopru,1 lyzka octu -
Przepis na Raki zapiekane a la bordeaux
Co użyć do rakow,1 marchewka,1 cebula,1 lodyga selera,3 lyzki masla,1 lyzka maki,300 ml bialego wina,150 ml smietany,lisc laurowy -
Przepis na Rolada z czerwonym kawiorem
Co użyć do masla,sol.Nadzienie:150 g czerwonego kawioru,120 ml smietanki kremowki,120 g tlustego twarozku smietankowego.1. Jaja -
Przepis na Ryz z owocami morza
Co użyć do muli,300 g krewetek,200 g nuszli sw. Jacka,100 g bekonu,300 g ryzu,1 cebula,1 papryka czerwona,50 g zielonego groszku,1 -
Przepis na Ratatouille owocowo-grzybowe
Co użyć do kalorii dla 4 osób: 100 g cukinii lub kabaczka, żółta lub czerwona papryka, 2 pomidory, 3 jabłka, 200 g grzybów, 2 -
Przepis na Rydze po katalonsku
Co użyć do rydzow sredniej wielkosci,4 zabki czosnku,2 lyzki oleju,1 lyzka masla,1 peczek zielonej pietruszki,sol.1. Rydze -
Przepis na Rydze z patelni
Co użyć do zmieniając kilkakrotnie wodę. Trzonki rydzów odci?ć, a kapelusze osuszyć na sicie, układając blaszkami do dołu. Na -
Przepis na Ryz z solona ryba
Co użyć do lyzki oleju,100 g solonej ryby,2 lyzki czarnego sosu sojowego,1 lyzka sosu ostrygowego,1/2 lyzeczki pieprzu,kawalek -
Przepis na Ryz masala kedgeree
Co użyć do dlugoziarnistego,150 g soczewicy,1/2 lyzeczki cynamonu,2 lyzeczki soli,75 g masla,2 srednie cebule,1/4 lyzeczki imbiru -
Przepis na Ryz palao z grzybami
Co użyć do masla,2 srednie cebule,6 gozdzikow,6 ziaren kardamonu,1 lyzeczka czarnego pieprzu,1 lyzeczka slodkiej papryki,1 -
Przepis na Ryz po arabsku
Co użyć do lyzki oliwy,60 g cieniutkiego makaronu,700 ml rosolu lub wody + kostka rosolowa,2 lyzki sera parmezan,sol, pieprz.1 -
Przepis na Ryz z cytryna i kokosem
Co użyć do dlugoziarnistego,1/2 lyzeczki turmeriku,30 g masla,1 drobno posiekana cebula,1/2 lyzeczki chilli,1/2 lyzeczki gorczycy -
Przepis na Ryz z soczewica
Co użyć do 230 g ryzu,1-2 lyzki oliwy,woda,1 cebula,2 lyzki sklarowanego masla lub oleju,sol, pieprz,1 lyzka ziaren sezamowych,140 -
Przepis na Ryż po mediolańsku
Co użyć do posiekana cebule, jak zrobi sie szklista wsypujesz don ryz (np. szklanke) i smazysz to mieszajac, nastepnie zalewasz -
Przepis na Ryż po turecku
Co użyć do łyżki oleju,sól,2 szklanki wodyW dużym rondlu najpierw mocno rozgrzać olej, podsmażyć na nim drobno posiekaną cebulę -
Przepis na Ryż po włosku
Co użyć do 400 g ryżu* 80 g masła* 50 g parmezynu lub innego tartego sera* puszka konserwowanego groszku* sólCzosnek udusić w -
Przepis na Ryż smażony w ananasie
Co użyć do cebulki dymki,1 duza papryczka chilli,maly peczek szczypiorku,kilka listkow kolendry lub pietruszki,1 lyzka oleju,2 -
Przepis na Ryż w ananasie
Co użyć do ryzu,2 zielone cebulki dymki,1 czerwona papryczka chilli,1/2 peczku szczypiorku,4 galazki zielonej pietruszki,1 lyzka -
Przepis na Ryż z szafranem
Co użyć do goracej wodymalutka szczypta szfranuRyz umyc i osaczyc. Szafran namoczyc w szklance goracej wody przez 20 minut. W -
Przepis na Ragout cielece
Co użyć do cieleciny bez kosci,2 marchewki,2 cebule,1/2 malego selera,1 por,200 g swiezych prawdziwkow,200 g mlodych cebulek,100 -
Przepis na Rolada z cieleciny
Co użyć do pieczen (udziec),100 g surowego boczku.Farsz:400 g lopatki wieprzowej,100 ml smietanki kremowej,2 jaja,60 g tartej -
Przepis na Ragout z baraniny
Co użyć do baraniny (lopatka, mostek lub oba rodzaje miesa),3 lyzki masla,2 lyzki maki,100 g pieczarek,1 cebula,25-30 szalotek lub -
Przepis na Ragout z wołowiny
Co użyć do marchwie,25 dag pomidorów,2 ząbki czosnku,2 cebule,1/2 łyżeczki cynamonu,1/2 łyżeczki ziaren kolendry,3 łyżki tłuszczu -
Przepis na Ras malai – kulki z sera w sosie śmietankowym
Co użyć do pistacji2 łyżeczki zmielonych migdałów1,2 l mleka4 łyżki gęstej, słodkiej śmietany3-4 krople aromatu migdałowego600 ml -
Przepis na Rosół z kurczaka z kluskami
Co użyć do wody1 marchewka, grubo pokrojona1 cebula, pokrojona na ćwiartki ze skór?¼ naci selera, grubo pokrojone1 listek -
Przepis na Ryż po meksykańsku
Co użyć do paprykazielona papryka2 ząbki czosnkucytryna4 łyżki oliwyłyżka mąkipieprz chili mielonepapryka mielonasól Pomidory -
Przepis na Rybne ragout
Co użyć do cebula- 4-5 ziemniaków- 3 marchewki- 1 świeży mały brokuł (lub 1/2 opakowania brokułów mrożonych)- 12 dag masła- 200 ml -
Przepis na Racponty - karp z pieca
Co użyć do papryki- 5 kg ziemniaków- 25 dag cebuli- 10 dag masła- 3/4 l gęstej kwaśnej śmietany Karpia umyj w zimnej wodzie, osusz -
Przepis na Ryż Buddy z imbirem
Co użyć do z taką sam? ilości? wody- 3 szklanki długoziarnistego ryżu- 2 łyżki oleju- 1 kawałek imbiru (o długości 5 cm)- 1 -
Przepis na Rosół wołowy po wietnamsku
Co użyć do dag surowej wołowiny (polędwica lub pierwsza krzyżowa) lub pieczonej piersi kurczaka- kawałek (4-5 cm) korzenia imbiru -
Przepis na Rafaello
Co użyć do mąki ziemniaczanej,6 łyżek oleju,2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia.Masa:3/4 szkl. adwokata,2 śmietany ?nieżki -
Przepis na Risi e bisi - ryż z groszkiem
Co użyć do mrożony),1 cebula,1 l gorącego bulionu warzywnego,3 łyżki oliwy z oliwek,10 dkg masła,10 dkg tartego parmezanu,1 -
Przepis na Risotto z grzybami
Co użyć do dag mrożonych borowików / podgrzybków10 dag kurek3 dag suszonych pomidorów w oliwnej zalewiepomidor10 dag starego -
Przepis na Ryba z grilla z sosem salsa fresca (świezym sosem).
Co użyć do granik itd.) 4 szklanki pomidorów pokrojonych w kostkę 2 szklanki posiekanej cebuli 2 pęczki naci kolendry - posiekane -
Przepis na Ryż z jabłkiem
Co użyć do obrane i pokrojone poddusić krótko w 3 łyżkach wody. Odstawić z ognia, domieszać 3 łyżki ugotowanego na sypko ryżu -
Przepis na Ryż z suszonymi owocami
Co użyć do jaglanej • 1 łyżka rodzynek • 1 łyżka suszonych moreli • 1 łyżka suszonych fig lub gruszek • cynamon • 1/5 szklanki -
Przepis na Risotto z warzywami
Co użyć do Por (dwa) Cebula ( dwie ) Papryka świeża (dwie) Koncentrat pomidorowy ( 1mała puszka ) Całe pomidory w puszce Bulion w -
Przepis na Ryba po grecku od 2 roku
Co użyć do pietruszki2 cebule1 średni selersłoiczek koncentratu pomidorowegobulion(ok.szklanki)sól,cukier,pieprznatka pietruszki -
Przepis na Ryż ze śmietaną i truskawkami
Co użyć do wody 3 woreczki ryżu ( lub 1,5 szklanki luzem) 2 łyżki masła duża szczypta soli cukier waniliowy sos: 1/2 l -
Przepis na Rosół drobiowy
Co użyć do indyka (moze byc udko, 2 skrzydelka lub w wersji dietetycznej - piers)3 marchewki2 pietruszkikawalek seleramaly por1 -
Przepis na Rogaliki mleczne
Co użyć do 3 łyż. masła łyzeczka cukru 1/2 łyżeczki soli 1 żółtko Wykonanie Przesiać mąkę. Zrobic wgłębienie- wkruszyc drożdże -
Przepis na Rumowa baba
Co użyć do lyzek + 2 lyzeczki masla 1/2 szklanki bialego cukru 1/4 szklanki brazowego cukru 4 duze jajka 1/3 szklanki mleka 1 1/2 -
Przepis na Rurki z kremem
Co użyć do waniliowy 1 masło extra 2 jajka całe 2 żółtka 1/2 szklanki cukru pudru do 3/4 kg mąki Krem: 2 żółtka 1 szklanka cukru 1 -
Przepis na Rum Kugeln czyli cudowne RUMOWE KULECZKI
Co użyć do migdałów bez skórki (mog? też być włoskie orzechy, laskowe albo mieszanka orzechów)- 100 g cukru pudru- 2 białka- 3 -
Przepis na Rostbef po tyrolsku
Co użyć do suszonych grzybów, 100 ml śmietany 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego, 3 łyżki oliwy, 2 łyżki mąki pszennej, 1 łyżka -
Przepis na Rosół tyrolski
Co użyć do listek laurowy kilka ziaren pieprzu2 jajka 2 czerstwe kajzerki1 łyżka masła 1/2 szklanki mleka 1 pęczek natki30-50 g -
Przepis na Ryż po hiszpańsku
Co użyć do ok. 1 łyżki. vegeta - ok. 0,5 łyżeczkiwoda Ryż wrzucamy do rondla z rozgrzanym olejem. Wsypujemy vegetę i -
Przepis na Ryż z zielonym groszkiem po indyjsku
Co użyć do zielonego konserwowego groszku 3 łyżki masła 1/2 łyżeczki sproszkowanych goĽdzików 1/2 łyżeczki sproszkowanego -
Przepis na Rostbef po szwedzku
Co użyć do smalcu 200 ml rosołu wołowego ( może być z kostki) 2 średnie cebule 1 łyżeczka zmielonego białego pieprzu 10 dag -
Przepis na Risotto po węgiersku z papryką i salami
Co użyć do 1 mała cebula1 ząbek czosnku 4 łyżki oleju 100 g ryżu sól, pieprz1 łyżeczka mielonej paprykiszczypta pieprzu cayenne1 -
Przepis na Rolmops ze śledzia po węgiersku
Co użyć do matyjas 2 łyżki koncentratu pomidorowago 2 kiszone ogórki 2 str?ki konserwowej papryki 60 ml octu 6% 150 ml wody 300 ml -
Przepis na Ryż kokosowy z musem śliwkowym
Co użyć do łyżeczki masła roślinnego 4 łychy wiórków kokosowych łyżka cukru 30 dag wydrylowanych śliwek 2 łyżeczki cukru szczypta -
Przepis na Ryż po koszycku
Co użyć do startego, żółtego sera 3 jajka 3 łyżki masła 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki sól do smaku Wykonanie Ryż ugotować -
Przepis na Ryż z curry
Co użyć do mała, kukurydza konserwowa, ser żółty Wykonanie Ugotować ryż. Następnie dodać pół łyżęczki curry (zeby ryz miał żółty -
Przepis na Ryż z czosnkiem
Co użyć do olej sól pieprz natka pietruszki Wykonanie Ryż ugotować zgodnie z przepisem na sypko. Cebulę i czosnek obrać i drobno -
Przepis na Ryż z fasolą
Co użyć do białej fasoli 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 -
Przepis na Ryż z jajkiem i groszkiem
Co użyć do puszki zielonego groszku - 2 łyżki masła - 1 szklanka śmietany - 1 łyżeczka mąki - 2 łyżeczki curry - sól - pieprz -
Przepis na Ryż z patelni z orzechami
Co użyć do cebulki ze szczypiorem, 2 łyżki masła, 2 łyżki oleju, 40 dag mieszanki ryżu dzikiego i długoziarnistego, 1 l bulionu -
Przepis na Ryż z soczewicą i warzywami
Co użyć do zielona 3/4 szklanki soczewicy zielonej mała cebula 3 łyżki oliwy łyżeczka mielonego imbiru sól Wykonanie Na patelni -
Przepis na Ryż z soczewicą
Co użyć do puszka pomidorów - łyżeczka ziół prowansalskich - 3 łyżeczki serka topionego - dwie torebki ryżu - łyżka oliwy z -
Przepis na Ryż z warzywami
Co użyć do warzywa: fasolka szparagowa, papryka, groszek, marchewka. Prostrza wersja: warzywa z mrożonki, jest to mimo wszystko -
Przepis na Ryż z zielonym groszkiem
Co użyć do może być z kostki), 1 średnia cebula, 1 puszka groszku konserwowego sól i pieprz Wykonanie Drobno posiekaną cebulę -
Przepis na Ryż ze śmietaną i truskawkami
Co użyć do woreczki ryżu ( lub 1,5 szklanki luzem) 2 łyżki masła duża szczypta soli cukier waniliowy sos: 1/2 l śmietany -
Przepis na Rosół z bażanta
Co użyć do seler, por, listek białej kapusty, cebula), - sól, przyprawa, Wykonanie Sprawionego bażanta umyć, pokrajać na -
Przepis na Rolada przekąskowa
Co użyć do twardo 200 dag pieczarek 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 4 łyżki majonezu pieprz, sól, papryka łyżka masła Sposób -
Przepis na Roladki z drobiu faszerowane szynką i żółtym serem
Co użyć do plastrach 10 dkg szynki w plastrach 4 łyżki oleju sól pieprz 1 jajko 2 łyżki łagodnego keczupu 2 łyżki tartej bułki 1 -
Przepis na Rożki serowe
Co użyć do szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia dżem lub powidła Sposób wykonania Margarynę, mąkę, proszek do -
Przepis na Rożki z szynki
Co użyć do naciowego150 g sera pleśniowego np. rokpola 1 łyżeczka posiekanych i kilka całychorzechów laskowych Seler umyć -
Przepis na Ruloniki z piersi kurczaka z boczkiem
Co użyć do 8 plastrów boczku 25 dag zielonych oliwek 2-3 ząbki czosnku pęczek natki3 łyżki oleju 1 szklanka bulionu warzywnego z -
Przepis na Ryba z grilla w towarzystwie
Co użyć do ryby: 1 łyżka sosu ostrygowego, 1/2 łyżeczki curry, • kilka kropel oleju sezamowego, szczypta gałki muszkatołowej, • -
Przepis na REKIN z rusztu
Co użyć do 20 minutTrudność: ?rednieSkładniki na 4 porcje • 4 steki z rekina • łyżka masła • Marynata: • 2 łyżki ostrego sosu -
Przepis na Ryba pieczona w folii po turecku
Co użyć do minTrudność: łatweSkładniki • sprawiony karp lub dorsz lub pstr?g • sok z 2 cytryn • oliwa z oliwek • sól, świeżo -
Przepis na ROLADKI Z PSTRĄGA
Co użyć do • 2 jajka ugotowane na twardo • 1 mała puszka kukurydzy (200 g) • sól, biały pieprz • por • 3 łyżki majonezu • 1 łyżka -
Przepis na Ryba w papilotach
Co użyć do dorsz, albo coś szlachetniejszego) • masło, czosnek • drobno posiekany por • białe wino • sól, pieprz cayenne • koperek -
Przepis na Ryba po baskijsku
Co użyć do mintaj)1/4 filiżanki sosu z krewetek (sprzedawany w butelkach w dziale z produktami pochodzenia orientalnego) 1/2 -
Przepis na Ryba na czerwono
Co użyć do pietruszki,20 dag buraków,liść laurowy,ziele angielskie,czosnek,pieprz,4 łyżki posiekanej zieleniny,sok z cytryny lub -
Przepis na Ryba z brzoskwiniami i papryką
Co użyć do morszczuk, sola) 1 puszka brzoskwiń w syropie 1 słoik papryki konserwowej 1 nieduży słoiczek ketchupu 4 duże cebule -
Przepis na red eye
Co użyć do piwa Etapy przygotowania Do oziębionej szklanki wlac zimne piwo a następnie zimny sok pomidorowy. nie mieszać -
Przepis na Rydze w kruchym cieście
Co użyć do 2-3 łyżki słodkiej śmietany 18-proc. sól oraz: 50 dag średnich lub dużych rydzów 1 łyżka sklarowanego masła lub dobrej -
Przepis na Ryż na ciepło z warzywami
Co użyć do zielona i żółta • 1 marchewka,groszek zielony,seler naciowy,brokuły • ser żółty • sól, pieprz, olej Etapy -
Przepis na Ryżanetki
Co użyć do • 20 dkg żółtego sera • 2 ząbki czosnku • 2 jajka • ogórek kiszony • przyprawy: pieprz, wegeta, papryka • olej Etapy -
Przepis na Ryż pod liśćmi winogron
Co użyć do sól i pieprz do smaku • 15 dkg marchwi • 2 łyżki rodzynek • 2 łyżki masła • 6 ziaren ziela angielskiego • cynamon • 2 -
Przepis na Risotto pistacjowe
Co użyć do cebula • 4 łyżki masła • 1/2 szklanki białego wytrawnego wina • 4 szklanki bulionu warzywnego (może być z kostki) • 4 -
Przepis na Ryż zasmażany po Chińsku
Co użyć do 2 jajka • 100 g ryżu • oliwa z oliwek lub olej • pieprz, sól, warzywko (vegeta, kucharek itp.) • sos sojowy Etapy -
Przepis na Ryż z kukurydzą i mandarynkami
Co użyć do puszka kukurydzy • puszka mandarynek • 2 łyżki majonezu • 2 łyżki jogurtu naturalnego • 3 łyzki śmietany • łyżeczka -
Przepis na Risotto z pomarańczami
Co użyć do kandyzowanej skórki pomarańczowej • 5 dag masła • 2 łyżki oliwy z oliwek • 1 l rosołu warzywnego • 1 listek laurowy • -
Przepis na RYŻOWE SZYSZKI
Co użyć do ok. 3 czubate łyżki rozdrobnionych orzechów włoskich • 1 jajko • sól, pieprz • łyżaczka tymianku Etapy przygotowania 1 -
Przepis na ROSÓŁ WOŁOWY Z MIĘSEM I WŁOSZCZYZNĄ
Co użyć do wołowiny • 60 g włoszczyzny lub mrożonej mieszanki warzywnej • sól, natka pietruszki Etapy przygotowania 1. Umyte -
Przepis na Rosół po chińsku
Co użyć do • 1 litr bulionu • 2-3 liście kapusty pekińskiej • 20 dag mąki pszennej • 0,5 dag mąki ziemniaczanej • 1 jajko • 1 -
Przepis na Rosół królewski
Co użyć do dag kury • 35 dag włoszczyzny bez kapusty • 10 dag pieczarek • 10 dag wątróbki z drobiu • natka pietruszki • sól • -
Przepis na Risotto z czerwoną papryką
Co użyć do wody * 75g czerwonej papryki * 75g cukinii * 50g selera Przygotowanie:Ryż gotuj na wolnym ogniu przez 5 min. nie -
Przepis na ROLADKI Z DAKTYLAMI
Co użyć do suszonych daktyli z pestkami, 8 sznycli z indyka, 8 plasterków szynki, sól, pieprz, 2 łyżki oleju, 2 duże cebule, 800 -
Przepis na Raita ogórkowa
Co użyć do Bardzo łatwySkładniki na 2 porcje • 200 ml gęstego, naturalnego jogurtu (najlepszy grecki) • 1 średni ogórek sałatkowy -
Przepis na Ryba po indyjsku
Co użyć do dorsz) • 4 pomidory • 2 cebule • 4 spore ząbki czosnku • 1 kostka bulionu warzywnego • 4 łyżeczki curry (łagodnego) • -
Przepis na Red kisses
Co użyć do soku z limetek Etapy przygotowania Składniki wymieszać w shakerze,podawać w kieliszku od szampana.Udekorować -
Przepis na Rum z sokiem pomarańczowym
Co użyć do cytryna • lód Etapy przygotowania 1. 50-tkę rumu (1 drink) zalewamy sokiem pomarańczowym. 2. Dodajemy cytrynę i -
Przepis na Różowy kociak
Co użyć do grejpfrutowego • 2 miarki soku ananasowego • 1/3 miarka grenadyny (sok z owoców granatu) • shaker + wysoka szklanka -
Przepis na Rogale drożdżowe z powidłami
Co użyć do trudneSkładniki • 4 szklanki mąki • 5 dag. drożdży • 1 łyżka cukru • 1/2 szklanki mleka • 1 kostka margaryny • 2 jajka -
Przepis na Rogaliki drożdżowe
Co użyć do 2 godz.Trudność: średnio trudnySkładniki • 1 kg mąki pszennej • 2 jajka (+ 1 do smarowania rogali) • 1/2 szklanki cukru -
Przepis na RURKI DROŻDŻOWE
Co użyć do 25 dag margaryny • 0,5 szklanki mleka • 2 żółtka • bita śmietana Etapy przygotowania Cukier i drożdze rozpuścić w mleku -
Przepis na Rybna przekąska
Co użyć do koreczki śledziowe ), • 3 łyżki zielonych oliwek z papryką, • 3 małe cebulki, • kilka rzodkiewek, • olej Etapy -
Przepis na Rolady wołowe z farszem orzechowym
Co użyć do śmietankowego, 1 łyżeczka tartego chrzanu, 150 g posiekanych orzechów włoskich, 150 g selera, 150 g porów, 2 łyżki -
Przepis na Rumsztyk w sosie pomarańczowo-pieprzowym
Co użyć do masła 1 pomarańcza i sok z 1/2 pomarańczy 1 kubeczek śmietany 4 łyżki marynowanych ziarenek zielonego pieprzu na -
Przepis na Risotto prowansalskie z ziołami i czosnkiem
Co użyć do 3 szklanki bulionu jarzynowego szczypta szafranu lub kurkumy pieprz 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 2 łyżki -
Przepis na Risotto z orzechami na ostro
Co użyć do orzechów laskowych 1 czerwona papryka 1 łyżka oleju sól, pieprz, mielona ostra papryka (potrawa ma być pikantna -
Przepis na Risotto z prawdziwkami i oscypkiem
Co użyć do średnia cebula (drobno pokrojona) - 2-3 ząbki czosnku (drobno pokrojone) - 20 dag ryżu - spec. do risotto (np. Arborio -
Przepis na Risotto z zieloną fasolką
Co użyć do bulionu 2 cebule 4 łyżki oleju 2 łyżki pestek słonecznika 250 g zieleniny 1 łyżka rodzynek sok z 1/2 cytryny sól -
Przepis na Rybna
Co użyć do ryby (morszczuk, mintaj) * 4 różyczki kalafiora * 4 różyczki brokułów * 3 marchewki * garstka zielonego groszku -
Przepis na Rogaliki kokosowe
Co użyć do cukru pudru- 10 dag wiórków kokosowych- 2 żółtka- 3 łyżki cukru pudru do polukrowania- olej lub specjalny pergamin do -
Przepis na Rogaliki krucho-drożdżowe
Co użyć do zwykłej lub krupczatki)- pół kostki masła- 5 dag drożdży- 5 łyżek cukru- 4 łyżki śmietany- jajko- żółtko (białko -
Przepis na Rogaliki z powidłami
Co użyć do 6 łyżek letniego mleka- 3 łyżeczki cukru- 4 łyżki mąki ciasto:- 2 szklanki mąki- 2 żółtka- pół kostki masła- szczypta -
Przepis na Różowa kaszka
Co użyć do czubate łyżki cukru- 20 dag miękkich owoców świeżych lub mrożonych (malin truskawek porzeczek żurawin) Sposób -
Przepis na Ramen
Co użyć do odtłuszczonego rosołu z kury • makaron (z chińskich zupek!) • kilka grzybów shiitake namoczonych na 15 min w gorącej -
Przepis na Rolada ze schabu ze szpinakiem i ricottą
Co użyć do 15 minutTrudność: niezbyt trudneSkładniki na 2 porcje • 1/2 kg schabu bez kości • 3 łyżki ricotty • mała puszka -
Przepis na Rolada stracciatella
Co użyć do waniliowego • 10 dag maki pszennej • 2 lyzki maki ziemniaczanej • 1,5 lyzeczki proszku do pieczenia • 50 ml mleka • 5 -
Przepis na Rolada kokosowa bez pieczenia
Co użyć do masła • pół szklanki wody • kakao KREM KOKOSOWY: • 10 dag cukru • pół kostki masła • 15 dag kokosu • łyżka wódki Etapy -
Przepis na RZODKIEWKI MARYNOWANE
Co użyć do OCTU 10/PROCENTOWEGO • 2 LYZKI GRUBO MIELONEGO CZARNEGO PIEPRZU • 1 LYZECZKA ZIAREN PIEPRZU 2 LYZKI SOLI • 2 LYZKI -
Przepis na Rydze w miodowej marynacie
Co użyć do proporcja na ok. 1 kg rydzy): • 2 litry wody • 200 ml octu 10% • 4 lyzki stolowe soli • 5lyzek stolowych cukru • 1 -
Przepis na Rożki francuskie
Co użyć do posiekanej ogonówki, po 8 dag startego parmezanu i ementalera, 2 białka, żółtko, 2 łyżki mleka skondensowanego -
Przepis na rosół wołowy z lanymi kluseczkami
Co użyć do selera, 1 średnia cebula, korzeń pietruszki • 8 ziarenek czarnego pieprzu, 4 suszone grzyby, sól • 2 jajka, 4-6 -
Przepis na ROSÓŁ PO BESKIDZKU
Co użyć do Włoszczyzna (marchew, pietruszka +nać, seler i por) • 1 średnia cebula • Świeży Lubczyk • Vegeta • Pieprz Etapy -
Przepis na Rosół po węgiersku
Co użyć do łyżeczce curry, imbiru i sosu sojowego. • 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej. • Litr wywaru z mięsa i warzyw (może być z -
Przepis na Ryba smażona z ogórkami
Co użyć do cebulakoperek5 łyżek olejusólpieprzcurry1 łyżka skórki startej z cytrynysok z cytrynymały jogurt naturalny1 łyżka -
Przepis na Ryba w pomarańczach
Co użyć do łyżki oleju2 łyżki masła lub margaryny2 pomarańczesól Zamrożone filety natrzeć solą i obtoczyć w mące. Rozgrzać olej na -
Przepis na Ryba w winie z jabłkami
Co użyć do jabłek1 cytryna1,5 szklanki białego wytrawnego wina3-4 łyżki stołowe olejusólmielony czarny pieprzzielenina Oczyszczone -
Przepis na Ryba z groszkiem
Co użyć do cebula1 pietruszkamały kawałek selera1 l wodysólziarna pieprzuliść laurowyziele angielskie2 łyżeczki żelatyny1 puszka -
Przepis na Ryby w serowej panierce
Co użyć do opakowania mrożonych warzyw2 łyżki soku z cytryny8 łyżek żółtego sera startego6 łyżek mąki1 jajko3 łyżki masła4 gałązki -
Przepis na Rob Roy
Co użyć do składniki wymieszać w shakerze z lodem dekorować węzełkiem z skórki cytryny,przelać do kieliszka koktajlowego -
Przepis na Roladki z kurczaka nadziewane szczawiem
Co użyć do czosnku- sól, pieprz nadzienie:- 100 g szczawiu- 50 g tłustego twarogu- surowe żółtko- 2 łyżki posiekanych pestek dyni -
Przepis na Ryż z groszkiem
Co użyć do być mrożony) - cebula - 1 litr gorącego bulionu warzywnego winiary - 3 łyżki oliwy z oliwek - 10 dag masła - 10 dag -
Przepis na Ryż z rodzynkami
Co użyć do sól, 10 dag rodzynków, 3-4 żółtka, 5 dag masła do żółtek, 6-8 dag cukru pudru, 20 ml likieru Maraschino Wykonanie: Ryż -
Przepis na Ryż z bananami
Co użyć do koktajlowych,szczypta szafranu,1/2 szklanki oliwy,sól,pieprz Wykonanie: Ryż ugotować w dużej ilości wody z solą i -
Przepis na Ryż z migdałami
Co użyć do szklanka ryżu2 łyżki roztopionego masła1/4 szklanki prażonych migdałow1 łyżka ziarna sezamowegosólpieprz2 łyżeczki -
Przepis na Ryż w pięciu ziołach
Co użyć do 2 łyżki posiekanego szczypiorku i natki pietruszki, po łyżeczce posiekanej mięty i tymianku, łyżeczka oregano, pieprz -
Przepis na Ryż jarski
Co użyć do ryżu,25 dag rozkruszonego twarogu,szklanka gęstej śmietany,4 posiekane cebule,4 łyżki posiekanej zieleniny,sól,pieprz -
Przepis na Ryż z winogronami
Co użyć do masła,2 i 1/2 szklanki wody z kostka rosołowa,szklanka winogron,1/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich,sól,pieprz -
Przepis na Risotto jarskie z soczewicą
Co użyć do puszce lub suszona, warzywa mrożone (słupki), kostka bulionowa i minikostki smakowe - np. papryczkowa lub czosnkowa -
Przepis na Ryż z pomidorami
Co użyć do cebula, margaryna Wykonanie: Zagotowujemy ryż. W czasie gdy się gotuje, parzymy pomidory (aby łatwiej było je obrać) i -
Przepis na Ryż z sosem czosnkowym
Co użyć do świeży ogórek, natka pietruszki. Sos czosnkowy: jogurt naturalny, czosnek, sól Wykonanie: Ugotowany ryż wykładamy na -
Przepis na Risotto z bakłażanem
Co użyć do zielona, pomidory krojone z puszki, 2 ząbki czosnku, 1 mała cebula, olej lub oliwa do smażenia, przyprawy wedle -
Przepis na Risotto z oliwkami i grzybami
Co użyć do oliwek, 1 cebula, 230 g pieczarek, 260 g ryżu na risotto, 2 szkl. bulionu warzywnego, 2 łyżki czarnych oliwek (bez -
Przepis na Risotto z ryby i sera
Co użyć do 1 cebula, 1 łyżka masła, 50 dag pomidorów, 25 dag wędzonej makreli, sól, pieprz, 2 łyżki startego parmezanu 2 łyżki -
Przepis na Risotto z pieczonym czosnkiem, tymiankiem, migdałami i tartą bułką
Co użyć do litra rosołu/bulionu z kurczaka 1 łyżka oliwy z oliwek 3 szalotki (gatunek malej cebuli) lub 2 średnie drobno posiekane -
Przepis na Ryż zapiekany z cukinią lub kabaczkiem
Co użyć do cukinii lub kabaczka, 10 dag żółtego sera, sól, papryka sproszkowana, bazylia lub tymianek, koperek lub natka -
Przepis na Rabarbar z bitą śmietaną
Co użyć do wanilii, 500 ml bitej śmietany Wykonanie: Rabarbar obieramy, kroimy według uznania. Wkładamy do naczynia żaroodpornego -
Przepis na Rydze na maśle
Co użyć do solanki należy obgotować przez około 15 min, następnie odcedzić, duże sztuki podzielić na ćwiartki i smażyć około 15 -
Przepis na Ryż z wędzoną rybą
Co użyć do liście laurowe- 1 łyżka masła śmietankowego- 3 łyżki śmietany- 1 szklanka wrzątku- 2 łyżki posiekanej zielonej cebulki -
Przepis na Rolada cielęca z gruszkami
Co użyć do wytrawnego wina- 40 ml koniaku- 50 g masła śmietankowego- 30 g parmezana- 1 łyżka mąki- szczypta gałki muszkatołowej -
Przepis na Roladki z gotowanej wołowiny
Co użyć do łyżki octu winnego- 1 łyżka cukru- 1/2 łyżeczki soli- 2 kiszone ogórki- 1 nieduża ostra czerwona papryka- 50 g sałaty -
Przepis na Rydze smażone na maśle
Co użyć do sól pieprz Wykonanie: Świeże rydze czyścimy dokładnie za pomocą małego pędzelka. Solimy i pieprzymy do smaku od strony -
Przepis na Raki po litewsku
Co użyć do margaryny 2 żółtka,5 dag tartego chrzanu,5 dag orzechów włoskich bez łupin,zielenina,sól,pieprz Wykonanie: Raki -
Przepis na Roladki wieprzowe duszone w piwie
Co użyć do wędzonego boczku- 4 pory- 1/2 szklanki jasnego piwa- 2-3 łyżki oleju- 2-3 łyżki sosu sojowego- 1-2 łyżki soku z cytryny -
Przepis na Rolada z indyka z farszem grzybowym
Co użyć do szczypiorkiem 4 łyżki oleju 1 kg filetu z indyka rozkrojonego na plaster 20 dag twarożku ziołowego papryka w proszku 4 -
Przepis na Roladki indycze z nadzieniem ziołowym
Co użyć do pietruszki, estragonu 1 ząbek czosnku 200 g twarogu 5 łyżek mleka 300 ml bulionu 100 ml białego wytrawnego wina 150 ml -
Przepis na Roladki z szynki z kremem chrzanowym
Co użyć do śmietany kremówki 1/4 łyżeczki soli, 1 łyżka tartego chrzanu, 1 łyżka soku z pomarańczy, 1/2 pomarańczy Wykonanie -
Przepis na Rosół z kurczaka z pulpetami
Co użyć do dkg czerwonej kapusty1 jajkoszczypta imbiru w proszku1 łyżeczka sosu sojowegosól, pieprz Wykonanie: Kapustę czerwoną -
Przepis na Rolki buraczane
Co użyć do 4 jaja opakowanie serka rama (lub almette, philadelfia) polecam chrzanowy lyzeczka chrzanu jesli mamy serek -
Przepis na Ryba smażona z imbirem
Co użyć do limonki- kawałek (5 cm) korzenia imbiru- 2 łyżki wina ryżowego lub wytrawnego sherry- 2 łyżki sosu sojowego- 2 łyżeczki -
Przepis na Ryba zapiekana w truskawkach
Co użyć do truskawek bez szypułek- 2 łyżki oleju- 3 łyżki masła- 4 łyżki drobno pokruszonych płatków migdałowych- 1 łyżka brandy -
Przepis na Roladki z cukinii z pastą szpinakową
Co użyć do pieprz- papryka ostra- czosnkowa kostka Knorr- czosnek- cukinia- śmietana 18%- ser pleśniowy typu lazur- serek topiony -
Przepis na Ryż z groszkiem i migdałami
Co użyć do długoziarnistego)- 1 szkl. zielonego wyłuskanego groszku- 1/3 szkl. migdałów- 3 łyżki masła lub oleju- 1/4 łyżeczki -
Przepis na Ruloniki z papryką i szynką
Co użyć do czerwonej, zielonej i żółtej papryki cebula 4 prostokątne plastry szynki wędzonej 3 łyżki masła 2 łyżki mąki szklanka -
Przepis na Ryż hang chou
Co użyć do szynki2 jajka2 ząbki czosnku4 pokrojone dymkipuszka groszku3 łyżki sosu sojowego1 łyżka wina ryżowego1/2 szklanki -
Przepis na Roladki z ryżem sushi
Co użyć do łyżka octu ryżowego1 łyżeczka wina ryżowego mirin4 cienkie sznycle wieprzowe8 łyżeczek pesto bazyliowego8 plastrów -
Przepis na Rumowe ciastka z posypką
Co użyć do pieczenia- 1/2 łyżeczki soli- 1/2 szklanki mielonych orzechów laskowych- 35 dag czekolady deserowej- 5 dag masła- 1/4 -
Przepis na Rolada cielęca z sosem żurawinowym i plackami z soczewicy
Co użyć do mięsa wieprzowego- 2 cebule (20 dag)- 1 jajko- 1 szklanka wytrawnego lub półwytrawnego czerwonego wina- 2 łyżki bułki -
Przepis na Roladki z baraniny
Co użyć do pieprzu- 3 płaskie łyżeczki granulowanego czosnku- 1 łyżeczka mielonego cynamonu- 1 płaska łyżeczka chili- 1 kg -
Przepis na Rolada cielęca z warzywami
Co użyć do plasterkach sól, pieprz 200 g zielonej fasolki szparagowej2 marchewki3 łyżki oleju 1/2 szklanki białego, wytrawnego -
Przepis na Roladki cielęce z szałwią
Co użyć do wędzonej8 listków szałwii2 łyżki oliwy z oliwek50 dag suszonych marynowanych pomidorów1 cebula2 ząbki czosnkusól i -
Przepis na Roladki cielęce z wędliną
Co użyć do plastry szynki sól, pieprz 1 łyżka oleju2 łyżki masła 1 cebula1 marchewka 1 selerkawałek świeżej skórki słoniny kilka -
Przepis na Ragout kalafiorowe z grzybami
Co użyć do kalafior (ok. 60 dag) 1 łyżka octu 25 dag marchewki50 dag szparagów (mogą być ze słoika)1 1/2 szklanki bulionu2 łyżki -
Przepis na Ryba w sosie agrestowym
Co użyć do masła3 łyżki oliwy6 dag cukru1 łyżeczka szczawiu lub szczypiorkusólpieprz Wykonanie : Filety z dorsza umyć, osuszyć -
Przepis na Ryż smażony z krewetkami
Co użyć do 10 dag krewetek obranych ze skorupek (świeżych lub z puszki)- 3 jajka- 3 cebulki dymki- 5 dag zielonego groszku- 3 -
Przepis na Rolada wigilijna
Co użyć do dag płatków migdałowych krem 3 białka 20 dag masła 1/2 szklanki cukru pudru sok z połowy cytryny zapach arakowy -
Przepis na Rurki francuskie
Co użyć do gęstej śmietany 12%cukier rafinowany (na wierzch) Przygotowanie Mąkę, zimną margarynę, 1 jajko i śmietanę (też z -
Przepis na Rogaliki półfrancuskie z różą
Co użyć do margaryny sół łyżka cukru 30 dag konfitury z płatków róży białko cukier puder do posypania Wykonanie: Mąkę -
Przepis na Ryż z pomidorami i czosnkiem
Co użyć do ząbki czosnku - mały por - 4 mięsiste pomidory - 2 łyżki oleju - mała puszka koncentratu pomidorowego - 1/8 litra -
Przepis na Risotto z brązowego ryżu
Co użyć do 5-6) 2 pietruszki puszka kukurydzy ¼ średniego selera 3 małe cebule 4 zmiażdżone ząbki czosnku 1,5 litra gorącego -
Przepis na Ryż meksykański z fasolą
Co użyć do roztarte ząbki czosnku, pół szklanki oleju, sól, chilli, 1-2 suszone papryki, 3/4 litra wody Wykonanie: Wypłukaną -
Przepis na Rulon z boczku w galarecie
Co użyć do dkg czerstwej bułki,10 dkg cienkich parówek, 2 żółtka,jajko do omletu,tłuszcz,2 białka,2 dkg żelatyny,1 dkg koncentratu -
Przepis na Rulon z szynki
Co użyć do kości,4 dkg cebuli,3 dkg ogórków kwaszonych, 2 dkg grzybków marynowanych,żółtko,3 dkg sardynek,150 ml rosołu,50 ml -
Przepis na Rosół z szynką i grzybami
Co użyć do świeżego imbiru lub 1/2 łyżeczki imbiru w proszku4 szklanki wody6 średnich chińskich suszonych czarnych grzybów lub 6 -
Przepis na Ravioli rosa
Co użyć do listków bazylii - 1 kartonik przecieru pomidorowego albo 1 puszka posiekanych pomidorów - sól i pieprz - szczyptę -
Przepis na Ravioli z masłem i szałwią
Co użyć do łyżek masła - kilku listków świeżej szałwii - świeżo zmielony pieprz - parmezan Sposób przyrządzania: Na dwa opakowania -
Przepis na Ravioli z szynką i serem
Co użyć do łyżek startego parmezanu - 1.5 kubka mleka - ewentualnie 3-4 łyżki siekanej natki - pieprz Sposób przyrządzania: Szynkę -
Przepis na Ravioli z mięsem
Co użyć do sól Nadzienie: - 20 dag mielonej wołowiny - 1 jajko - 1 białko - 1 posiekana cebula - 1 łyżka posiekanej natki - sól -
Przepis na Ryba po grecku
Co użyć do Wykonanie: Przysmazasz potarta marchewke dodajesz przecier na osobnej patelni smazysz filety z ryby opanierowane w -
Przepis na Ryba w galarecie - wigilijny przysmak
Co użyć do lub leszcz) marchew pietruszka seler por cebula żelatyna - jeden listek 2 jajka zielona pietruszka Przygotowanie: Rybę -
Przepis na ROLADA RYBNA
Co użyć do tarta bulka 4 jajka natka pietruszki marchew Sposób przyrządzenia: Filety zemlec z cebula i czosnkiem, dodac posiekana -
Przepis na Róże karnawałowe z wiśniowym oczkiem
Co użyć do łyżek śmietany, 2 łyżki masła, łyżka rumu. Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto i na godzinę wstawić do -
Przepis na Rogaliki z mozzarellą
Co użyć do dag pomidorów 3 łyżeczki świeżych posiekanych ziół (bazylii, pietruszki, oregano) sól, pieprz olej do smażenia Sposób -
Przepis na Rolada szpinakowa
Co użyć do ząbek czosnku łyżka masła 4 jajka szczypta gałki muszkatołowej 20 dag twarożku 3 łyżki jogurtu 2 szalotki 5 plastrów -
Przepis na Rolada schabowa
Co użyć do szpinaku - 300 g wędzonego boczku - 1 jajko - 3 pory - olej, sól, pieprz, czosnek granulowany, słodka papryka Sposób -
Przepis na Rolmopsy w cytrynowej zalewie
Co użyć do papryki kilka korniszonów kilka marynowanych cebulek łyżka oliwy szczypta tymianku 4 cytryny po 3 ziarna pieprzu i -
Przepis na Rurki z masą makową
Co użyć do 1/2 szklanki orzechów włoskich 1/2 szklanki cukru 20 dag rurek waflowych Wykonanie Miód i cukier gotować mieszając, aż -
Przepis na Różowe jaja świąteczne z szynką
Co użyć do łyżka oleju, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 2 łyżki ostrego keczupu, łyżka majonezu, 4 listki sałaty, szczypta imbiru -
Przepis na RODZYNKI
Co użyć do winogron uprawianych we Włoszech, Grecji, Hiszpanii, krajach Azji Mniejszej i w Kalifornii. W handlu spotykane są -
Przepis na RZEŻUCHA
Co użyć do przyprawą, bogatą w witaminę C, prowitaminę A i składniki mineralne. Używa się zawsze posiekanych świeżych listków -
Przepis na Rożki z pikantym nadzieniem
Co użyć do oziembionej margaryny 1 łyżka octu 200 g kabanosów 200 g twarogu 1 białko, 1 żóltko 20 g startego żółtego sera sól -
Przepis na Ryba w pomarańczach
Co użyć do białego wytrawnego wina 3 pomarańcze 2-3 łyżki masła 5-6 listków mięty bułka tarta oliwa sól pieprz Sposób -
Przepis na Ruloniki królewskie w galarecie
Co użyć do drobno posiekane jajka majonez pół pora szczypiorek kostka rosołowa żelatyna przyprawy SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA -
Przepis na Rolada wieprzowa
Co użyć do szynki) 1 duże kwaśne jabłko 10 suszonych śliwek 1-2 łyżki margaryny pół szklanki śmietanki szklanka rosołu (może być z -
Przepis na Rosół koreański
Co użyć do wolowej 2 cebule dymki 10 dag pierczarek marchewka 2 lyzeczki ziarna sezamowego 2 lyzki sosu sojowego imbir sol -
Przepis na Rozgrzewająca zupa czosnkowa
Co użyć do startego żółtego sera, np. tylżyckiego, warmińskiego czerstwa bułka litr bulionu drobiowego (może być z kostki) kawałek -
Przepis na Rosół z kulkami serowymi
Co użyć do porcja włoszczyzny z kapustą włoską, cebula, ziele angielskie. Kuleczki: 10 dag żółtego sera, 10 dag bułki tartej, 2 -
Przepis na Rolada z łososia z porami
Co użyć do lub margaryny 1 łyżka mąki sól, pieprz cayenne 1 kieliszek białego wytrawnego wina (100 ml) Wykonanie Rybę opłukać -
Przepis na Ryba w kapuscie
Co użyć do morszczuka łyżka masła 2 łyżki oleju 1 łyżka mąki 30 dag kiszonej kapusty 15 dag jasnych winogron 1/2 kostki bulionu -
Przepis na Ryba na ostro
Co użyć do morszczuk) - po 1/2 łyżeczki kminku, kolendry, soli - 1/2 łyżeczki suszonej rozdrobnionej papryczki chili - cebula - 3 -
Przepis na Ryba zapiekana z papryką
Co użyć do pieczarek • 200 g zielonej lub żółtej papryki • 200 g pomidorów • przyprawa do ryb Przygotowanie: Rybę pokroić -
Przepis na Ryżowa sałatka z owocami
Co użyć do pomarańczy, 5 dag banana, 1 krążek świeżego ananasa, 5 dag papryki czerwonej, 1 mandarynka, mięta Wykonanie Ryż -
Przepis na Ruloniki z sałaty
Co użyć do drobno serem feta, położyc na to cienko pokrojone pomidory lub oliwki i zwinąć -
Przepis na Ryba po grecku
Co użyć do majeranek • 1 łyżka oleju • 200 g włoszczyzny bez kapusty • 30 g cebuli • 2 łyżki koncentratu pomidorowego • liść -
Przepis na Ruloniki z szynki
Co użyć do kanapkowego - 2 ząbki czosnku - łyżeczka posiekanych świeżych ziół - świeżo zmielony pieprz. Wartość kaloryczna: 300 -
Przepis na Ryba w chińskim sosie
Co użyć do chińskie grzyby (lub kilka pieczarek) - 50 g pędów bambusa z puszki - garść kiełków sojowych - łyżeczka mąki sojowej -
Przepis na Ryba z wody w sosie grzybowo korniszonowym
Co użyć do łososia) 1 cebula liść laurowy ziele angielskie Sos: ½ szklanki bulionu rybnego 1 łyżka mąki ½ cebuli ½ marynowanego -
Przepis na Rolada wieprzowa z serem
Co użyć do dag mielonego przyprawa do mięsa wieprzowego 6 plastrów żółtego ostrego sera tłuszcz do posmarowania blachy 3 -
Przepis na Rulony wołowe zbójnickie
Co użyć do cienkiej kiełbasy czerstwa kajzerka 2 żółtka 2 cebule łyżka smalcu 10 dag słoniny czosnek musztarda sól, pieprz -
Przepis na Rosół z kurczaka z tortellini
Co użyć do cebula listek laurowy 4 pomidory 10 dag mrożonego groszku 35 dag suszonych pierożków tortellini z mięsem cytryna 2 - 3 -
Przepis na Racuszki serowe
Co użyć do proszku do pieczenia - 25 g żółtego - utartego sera - 2/3 szklanki mleka - jajko - sól i pieprz - olej do smażenia -
Przepis na Ryba w sosie koperkowym
Co użyć do wszystko jedno jakich) - 2 łyżki masła - 2 łyżki mąki - szklanka wody lub wywaru z warzyw - szklanka mleka - 2- 3 -
Przepis na Ryba w sezamie
Co użyć do z dorsza mintaja lub morszczuka) - 1.5 szklanki mleka - 1 szklanka mrożonej mieszanki warzywnej (może być -
Przepis na Ryba z warzywami pod beszamelem
Co użyć do mieszanki warzywnej - 30- 40 dag mrożonych rybnych filetów - półtorej szklanki mleka - 2 łyżki masła - 2 łyżki mąki -
Przepis na Ryba po żydowsku
Co użyć do żółtka 50 ml białego wytrawnego wina 4 dkg rodzynków sól pieprz sok z cytryny do smaku Sposób przygotowania -
Przepis na Roladki na śniadanie
Co użyć do twarożek dietetyczny lub wiejski, papryka konserwowa, ogórek konserwowy, szczypiorek, sól, pieprz Sposób przyrządzania -
Przepis na Rolada z boczku
Co użyć do żeberek i bez skóry) kilka ząbków czosnku szczypta pieprzu po ćwierć łyżeczki suszonych ziół: majeranku, bazylii -
Przepis na "Rozgrzewacz serca"
Co użyć do soku jabłkowego 50 ml soku ananasowego sok z 1 limonki szczypta goździków i cynamonu do smaku 1 łyżeczka brązowego -
Przepis na Rafa koralowa
Co użyć do waniliowych Sposób przygotowania Miksować do uzyskania jednolitej konsystencji -
Przepis na Rolady z boczku i owoców
Co użyć do suszonych śliwek bez pestek 4 łyżki rumu 1/2 szklanki soku pomarańczowego] 18 cienkich plasterków boczku 200 ml -
Przepis na Rosół myśliwski
Co użyć do królika), 4 szklanki wywaru wołowego, 1 szklanka wina, 1 szzklanka koniaku, 15- 20 dkg słoniny, 15 dkg masła, pieprz -
Przepis na Rosół z szafranem
Co użyć do duża cebula - 7– 8 ziaren pieprzu - 3 goździki - kawałek kory cynamonu - 2– 3 ziarna ziela angielskiego - szczypta -
Przepis na Rosół z pangą aromatyzowany wędzoną rybą
Co użyć do koperek • 1 bulwa kopru włoskiego • 3 obrane ze skórki pomidory • 1 cukinia • 3 pędy selera naciowego • 1 pomarańcza • -
Przepis na Rurki francuskie
Co użyć do mąki. Ciasto podstawowe: 300 g mąki, 2 jajka, woda, 1.5 łyżki octu 6 %, 1 jajko do smarowania, cukier kryształ do -
Przepis na Ryba po japońsku
Co użyć do jajka • 0,5 litra wody • 2 szklanki wody • 4 łyżki ketchupu • 1/3 szklanki octu • 1 puszeczka -
Przepis na Ruloniki ze szpinakiem
Co użyć do szklanki wody • szczypta soli • łyżka oliwy Farsz • 1/2 opakowania mrożonego szpinaku • 10 dag sera -
Przepis na Risotto z koprem morskim i krewetkami
Co użyć do kopru morskiego 75 g masła ½ cebuli 1,2 litra bulionu rybnego lub z kurczaka 1- 2 kawałki kwiatu muszkatołowego 3 -
Przepis na RAVIOLI Z ZIEMNIAKAMI, RUKWIĄ WODNĄ I SEREM
Co użyć do posiekane 2- 3 duże garście rukwi wodnej (po usunięci łodyg), plus trochę do dekoracji 50 g masła 150 g sera (dwa -
Przepis na Roladki drobiowe z makaronem
Co użyć do gniazda makaronu • 1 ząbek czosnku • garść drobno siekanych orzeszków ziemnych • wegeta • 2 łyżki -
Przepis na Roladki z soli w sosie limonkowym
Co użyć do 75 dkg), świeżo zmielony czarny pieprz, 4 łyżki soku z limonki, 4 łyżki wytrawnego wermutu, łyżka przecieru -
Przepis na Rolada z dorady
Co użyć do mleko, jajko, natka pietruszki, 5 dkg tartego chrzanu, 3 dkg mleka w proszku, 15 dkg selera, 30 dkg włoszczyzny bez -
Przepis na Risotto z bekonem
Co użyć do boczku - 1 mała cebula - 50 dag dowolnych mrożonych warzyw - 3- 4 szklanki bulionu drobiowego (może być z kostki) - 3/4 -
Przepis na Risotto z indyka
Co użyć do szklanka ryżu - mała pietruszka - mała marchewka - kawałek selera - kawałek pora - sól - pieprz Sposób przyrządzania -
Przepis na Ryż smażony z kurczakiem
Co użyć do kurczaka, 2- 3 jaja roztrzepane, 2 małe cebule pokrajane w piórka, 2 łyżki ugotowanego zielonego groszku lub posiekanej -
Przepis na Ryż z szynką
Co użyć do dkg grzybów shiitake, pęczek symki, gruby plaster szynki, 10 dkg oleju, 1 łyżka curry, 4 jajka, sól, biały pieprz -
Przepis na Ryż nadziewany baraniną i bakaliami
Co użyć do cebula i czosnek – po 0,025 kg migdały (płatki) – 0,05 kg rodzynki – 0,05 kg świeża kolendra – 0,05 kg olej – 0,20 l -
Przepis na Risotto z szynką i oscypkiem
Co użyć do spora cebula - ok. 10 dag szynki - 15 dag oscypka (ew. tarty parmezan) - 2- 3 łyżki masła - 1 żółtko - 150 g śmietany -
Przepis na Ryż smażony z kurczakiem groszkiem i kiełkami
Co użyć do lub indyka - 3 szklanki bulionu z kostki - 2 średnie cebule - 20 dag pieczarek - po 5 łyżek oleju i ciemnego sosu -
Przepis na Ryż z kurczakiem i brzoskwiniami
Co użyć do woreczki ryżu - kubek smietany 18% - lyzka octu - sól, pieprz, curry Sposób wykonania: 1). Filety pokroić w kostkę -
Przepis na Ryż z mięsem i pieczarkami i krewetkami
Co użyć do strąk czerwonej papryki 3 ząbki czosnku 150 g pieczarek 200 g ryzu 500 ml esencjonalnego bulionu drobiowego 200 g -
Przepis na Risotto z wieprzowiną i cebulą
Co użyć do czerwonej, zielonej i żółtej papryki 4 pomidory 250 g łopatki wieprzowej 4 łyżki oleju sól, pieprz 1 łyżeczka papryki w -
Przepis na Rissotto z kurczakiem i żółtym serem
Co użyć do korpus i kuper z kurczaka 3 łyżki oleju 1 szklanka bulionu instant 2 cebule 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej sól, pieprz -
Przepis na Ryż z czerwonym sosem
Co użyć do kilka plastrów mocno uwędzonego boczku, słoiczek koncentratu pomidorowego, 2 łyżki mąki pszennej, 250 ml śmietany, 1 -
Przepis na Risotto z indyczych żołądków
Co użyć do 3 ząbki czosnku, 2 szklanki rosołu (może być z kostki), 60 dag żołądków indyczych, pół słoiczka koncentratu -
Przepis na Risotto na ostro
Co użyć do kostka rosoło- warzywa 2 cebule 2 średnie marchewki przyprawa papryka ostra sól pieprz czosnek oliwa Sposób wykonania 1 -
Przepis na Risotto z papryką i salami
Co użyć do cebula 1 ząbek czosnku 4 łyżki oleju 100 g ryżu sól, pieprz 1 łyżeczka mielonej papryki szczypta pieprzu cayenne 1 -
Przepis na Racuszki ziemniaczane z szynką
Co użyć do kostkę - 12 dag tartej bułki - 130 ml śmietany - 1 jajko - 1 łyżka startego sera norweskiego - 2 łyżki posiekanej -
Przepis na Roladki z szynki z pieczarkami
Co użyć do • 50 g marynowanej papryki • 200 g pieczarek • 6 lyzek masla • sol • swiezo mielony pieprz • 200 g -
Przepis na Roladki serowe
Co użyć do • czerwona papryka • sos pomidorek • oregano Etapy przygotowania 1. Kładziemy na plaster sera plaster -
Przepis na Rożki obfitości
Co użyć do łyżka rodzynek łyżka majonezu 2 łyżeczki tartego chrzanu łyżka gęstej śmietany łyżeczka octu winnego cukier sól Sposób -
Przepis na Roladki z szynki i cykorii
Co użyć do parmezanu • 2 cykorie • 2 łyżki poszatkowanej natki pietruszki • ostra papryka i pieprz • 1 łyżeczka -
Przepis na Rolada z żółtego sera i parówek
Co użyć do dkg masła • 3 jaja ugotowane na twardo • 3 parówki • pęczek szczypiorku, garść kiełków lub fasoli lub soi -
Przepis na Rogaliki z szynką i serem
Co użyć do soli, 100 ml mleka, 2 łyżeczki cukru, 6 dag drożdży Nadzienie: - 20 dag szyki wieprzowej - 20 dag sera żółtego Sposób -
Przepis na Rosół z lubczykiem
Co użyć do żołądek • Antrykot 200 g • Lubczyk 2 gałązki świeże • Marchew 3 szt • Korzeń pietruszki 2 szt -
Przepis na Rolada wiosenna
Co użyć do szklanki • olej - 1 łyżka • sól i pieprz do smaku • szczypiorek,koperek po pęczku • śmietana - 2-3 łyżki • margaryna i -
Przepis na Rolada z cukinii
Co użyć do ząbki czosnku (drobno posiekane) * 2 łyżeczki ziół prowansalskich * 3 łyżki oliwy z oliwek (extra virgin) * 1 cytryna * -
Przepis na Roladki wielkanocne z chrzanem i jajkami w miodzie
Co użyć do tartego chrzanu • 1 łyżka majonezu • 1 łyżka natki pietruszki Prymat • 1 łyżka kopru Prymat • 50 g marynowanych rydzów -
Przepis na Rzymska sałata z serami
Co użyć do • 1 biała lub czerwona cebula • 1 opakowanie pomidorków koktajlowych lub 2-3 pomidory • 8 pieczarek • 5 dag sera -
Przepis na Różany mazurek
Co użyć do cukru - 20 dag margaryny - 1 żółtko - szczypta soli - 1 łyżka margaryny do nasmarowania formy Masa różana: - 2 szklanki -
Przepis na Rolada migdałowa
Co użyć do szczypta soli • 5 łyżek mąki pszennej • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • łyżka kawy rozpuszczalnej • łyżka kakao • łyżeczka -
Przepis na Rolada z nadzieniem z maku i rodzynek
Co użyć do 500 g maku • 375 g cukru • 2 łyżki masła • olejek migdałowy • 50 g rodzynek WYKONANIE: 1. Do naczynia z goracą wodą -
Przepis na Rafaello karmelowe
Co użyć do wiórków kokosowych • 15 dag margaryny • 3 szklanki mleka • 1 szklanka cukru • 2 torebki śmietanki śnieżki WYKONANIE: 1 -
Przepis na Rolady wołowe z ogórkiem
Co użyć do udźca) - 2 ogórki kiszone - 1 cebula - 4 łyżeczki musztardy - 2 grube plastry wędzonego boczku - sól - pieprz - smalec -
Przepis na Risotto farmera
Co użyć do kostki rosołowe • 10 dag masła • 3 jajka • garść startego sera WYKONANIE: 1. Zagotować w dużym garnku wodę z kostkami -
Przepis na Risotto z zielonym groszkiem i wątróbkami
Co użyć do jarzynowego • 100 ml białego wina • 200 g masła • 200 g wątróbek króliczych lub drobiowych • 200 g świeżego zielonego -
Przepis na Rzodkiewki w sosie estragonowym
Co użyć do zimnego masła - 1/2 szklanki białego wytrawnego wina - 1 łyżeczka soku z cytryny - 2 łyżeczki posiekanego świeżego -
Przepis na Risotto z białych trufli
Co użyć do 40 g cebuli, drobno posiekanej - 0,5 ząbka czosnku – bardzo drobno posiekanego - 1 listek laurowy świeże liście -
Przepis na Risotto z pikantną czekoladą
Co użyć do posiekana 45 g masła 0,5 kieliszka białego wytrawnego wina 1 litr bulionu 50 g sera mascarpone 50 g pasty z anchois -
Przepis na Risotto z parmezanem i szafranem
Co użyć do szafranu - cebula pokrojona w kostkę - 3 szklanki mocnego bulionu + zapas - 1/4 szklanki tartego parmezanu - 30- 40 g -
Przepis na Risotto z radicchio i czerwonym winem
Co użyć do cebula pokrojona w kostkę - posiekany ząbek czosnku - 1.5 szklanki czerwonego wina - 1.5 szklanki bulionu - zapas 20 -
Przepis na Roladki z sałaty
Co użyć do rzodkiewka, świeży ogórek, długi szczypiorek WYKONANIE: Liście sałaty umyć. Rzodkiewkę posiekać, ogórek drobno pokroić -
Przepis na Ryba z grilla po parysku
Co użyć do małych pieczarek • 15-20 dag chudego ( najlepiej wędzonego ) boczku - plastry • cytryna, gałązki pietruszki • MARYNATA -
Przepis na Ratatouille
Co użyć do którą podaje się jako samodzielne danie bądź dodatek do mięs lub ryb. Przygotowuje się ją z cebuli, bakłażanów, małych -
Przepis na Risotto z wołowiną
Co użyć do dag chudej wołowiny - 12,5 dag zielonego groszku (mrożonego lub konserwowego) - marchewka - mała czerwona papryka - pół -
Przepis na Rolada czekoladowo- bakaliowa
Co użyć do kakao, 5 łyżek skondensowanego mleka lub śmietanki, 1 żółtko, 1 łyżka koniaku, do nałożenia: 10 dag drobnych -
Przepis na Rolada serowo- czekoladowa
Co użyć do wody - 3/4 szklanki mąki pszennej - łyżka mąki ziemniaczanej - cukier wanilinowy winiary - tabliczka gorzkiej -
Przepis na Ragout wieprzowe z ziołami prowansalskimi i pieczarkami
Co użyć do kostkę, 10 dag boczku peklowanego pokrojonego w kostkę, 2 cebule pokrojone w kostkę, 20 dag pieczarek pokrojonych w -
Przepis na Roladki wieprzowe po japońsku ze śliwkami i kolendrą
Co użyć do 2 kawałki świeżego imbiru • 2 goździki • 2 czubate łyżki ciemnego cukru • 600 g schabu wieprzowego • sól i świeżo -
Przepis na Risotto po portugalsku
Co użyć do 3 średnie pomidory 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 5 łyżek oliwy 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki szczypta -
Przepis na Risotto z kurczakiem i orzeszkami
Co użyć do masła 1 pokrojony drobno por 1 żółta papryka, pokrojona na małe kawałki 350 g ryżu kilka płatków szafranu 1,5 l -
Przepis na Roladka z pstrąga z sosem prowansalskim
Co użyć do plasterki parmezanu * 1/2 papryki marynowanej * 1 pęczek koperku * 1 cebula * 1 ząbek czosnku * ziola prowansalskie * -
Przepis na Ragout
Co użyć do Potrawa przygotowywana z pokrojonego mięsa, jarzyn oraz przypraw. Najczęściej podawana jest z sosem pomidorowym -
Przepis na Rodzaje sałat
Co użyć do wiotkie liście i łagodny smak. Sałata dębolistna ma wiotkie, łagodnie powycinane i karbowane liście oraz lekko -
Przepis na Rzodkiewkowa zupa na wiosnę
Co użyć do ziemniaki 2 łyżki masła 1 litr bulionu 200 ml gęstej śmietany 1 cytryna 1 żółtko sól, pieprz i gałka muszkatołowa -
Przepis na Ryba w sosie pomidorowym z kaszą
Co użyć do rybnych - cebula (niekoniecznie) - 8 pomidorów lub 3 łyżki koncentratu - 2 liście laurowe - łyżka posiekanej natki -
Przepis na Ryby morskie
Co użyć do bliżej ogona. Mięso ryb z części ogonowej jest delikatniejsze, smaczniejsze i ma mniej ości. Ryby morskie na kwadrans -
Przepis na Rosyjskie pierogi z mięsem
Co użyć do letniej wody 500 g mąki 125 ml mleka sól 4 jajka 125 g masła oliwa 1 ubite jajko FARSZ: 500 g mielonego mięsa 2 cebule -
Przepis na Ryż na słodko po grecku
Co użyć do kukurydzianej 80 g cukru pudru 300 ml wody 700 ml mleka 150 g krótkoziarnistego ryżu cynamon w proszku 1/2 łyżeczki -
Przepis na Ryba po niemiecku
Co użyć do • 1 mała cebulka, 1 cytryna • świeża natka pietruszki, 6 ziaren ziela angielskiego • 6 ziaren czarnego pieprzu, 1 -
Przepis na Rotkohl
Co użyć do 10 dag rodzynek • 1/2 szkl. czerwonego wytrawnego wina • 2 łyżki masła • sok z dużej cytryny • 1 łyżka maki • cukier -
Przepis na Rolady śląskie
Co użyć do kiszone, lub konserwowe * 150 g boczku wędzonego * 100 g suszonych śliwek * 250 ml kwaśnej śmietany * tłuszcz do -
Przepis na Rogale marcińskie
Co użyć do łyżki cukru 5 dkg drożdży 1 szklanka mleka MASA: 1,5 szklanki cukru pudru 200 g migdałów i orzechów 100 g białego maku -
Przepis na Ryba w sosie sojowym
Co użyć do suszone zioła (majeranek, bazylia). SPOSÓB WYKONANIA: Filety rozmrażamy, dzielimy na dwie części. Do sosu sojowego -
Przepis na Ryba po podhalańsku
Co użyć do selera, 100 g marchwi * 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku * 70 g suszonych śliwek * 2 łyżki śmietany * 150 ml gęstego -
Przepis na Ricotta
Co użyć do podpuszczkowych (z mleka koziego, krowiego lub owczego), przypomina nasz polski twaróg. Stanowi dodatek do farszu -
Przepis na Rosyjska soljanka
Co użyć do dkg wieprzowiny (np. łopatka) • 3 cebule • 3 marchewki • 2 pietruszki • ćwiartka selera • 1/2 pora • 3 pomidory • 4 -
Przepis na Rosyjskie ciasto z bakaliami
Co użyć do ziemniaczanej • 1 szklanka cukru • 1/2 opakowania cukru waniliowego • 1/2 kostki margaryny • 3/4 szklanki mleka • 4 -
Przepis na Rosyjski miodownik
Co użyć do 40 dag mąki pszennej, * 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, * 5 jajek, * 1/2 łyżeczki zmielonych korzeni. SPOSÓB -
Przepis na Rosół rosyjski
Co użyć do masła * 1 marchewka obrana i pokrojona * 1 obrana marchewka * ½ łodygi selera naciowego * 1 cebula pokrojona w plastry -
Przepis na Rosół weselny z nudlami
Co użyć do * 2 dkg masła, * sól. ROSÓŁ: * 1 kura rosołowa, * karki z gęsi, * kaczek, * kurcząt, * serca, * żołądki, * stopki z -
Przepis na Ruloniki z dorsza z oliwkami
Co użyć do • Ser feta • Przyprawy • Jogurt 0% • Sałata WYKONANIE: 1. Przekrajamy wzdłuż filet z dorsza. Przyprawiamy pieprzem i -
Przepis na Rolada biszkoptowa z marmoladą
Co użyć do cukier waniliowy * białka – z 6 jajek (na pianę) * mąka - 8 dag * ocet (6%) - 1 łyżka * sól - szczypta * marmolada * -
Przepis na Rolada z nugatowym kremem
Co użyć do 100 g maki 25 g kakao szczypta soli KREM: 100 g mielonych orzechów 50 g cukru pudru 150 g gorzkiej czekolady 300 ml -
Przepis na Rolada z cytryną i bezami
Co użyć do WANILIOWEGO 1/2 SZKLANKI CUKRU 3/4 SZKLANKI MAKI 1/2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA MASA: GOTOWY KREM DO TORTÓW ( LUB DO -
Przepis na Rolada biszkoptowa fantazyjna
Co użyć do mąki pszennej, * 2 łyżki mąki ziemniaczanej, * 1/2 szkl. dżemu kwaskowatego KREM: * 4 żółtka, * 1/4 szkl. cukru, * 1 -
Przepis na Roladki mazurskie z ryb
Co użyć do bułki, * mleko, * 1 jajko, * 10 dag cebuli, * 4 dag smalcu, * 6 dag masła, * 2 dag tartej bułki, * sól, pieprz, * natka -
Przepis na Rybne roladki z soli z papryką
Co użyć do sera żółtego * po pół papryki: czerwonej, żółtej, zielonej SOS: * papryka * po 1/4 szklanki soków jabłkowego i -
Przepis na Ryby po kaszubsku w kwaśnym sosie
Co użyć do 1 kg kiszonej kapusty - 1 pęczek włoszczyzny (bez kapusty) - 1 cebula - ziele angielskie - ew. kilka suszonych -
Przepis na Rosół z młodych gołąbków
Co użyć do seler * 1 jajko, garść mąki, sól SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: Młode gołąbki przygotować jak kurczaki, pociąć na cztery części -
Przepis na Rolada czakoladowa z galaretką
Co użyć do pudru * 3/4 szklanki roztopionej, ostudzonej gorzkiej czekolady * 2 łyżki mąki przesianej i wymieszanej z 2 łyżkami -
Przepis na Rolada z miętą i truskawkami
Co użyć do szklanka jogurtu ● cukier waniliowy ● 3 łyżki żelatyny ● 1/3 szklanki mleka ● 400 g truskawek ● listki mięty ● cukier -
Przepis na Rumowy budyń z dyni
Co użyć do zmielonych migdałów - 4 jajka - 2 łyżki rumu - 5 łyżek tartej bułki - 4 łyżki cukru pudru - łyżeczka skórki cytrynowej -
Przepis na Ryba w warzywach po norwesku
Co użyć do łyżki mleka - 1 szklanka mąki - 3 cebule - 1/2 selera - 2 marchewki - 1 pietruszka - 1 por - 1 cytryna - 3 łyżki
Gotowanie: receptura i przepis
Składniki, potrawa zawiera, skład potrawy.
Jak przyrządzić, jak przygotować, jak ugotować, krok po kroku.