Przepis na Babka pomarańczowa
SKŁADNIKI DO BABKA co to jest
Gotowanie Babka pomarańczowa. Składniki do waniliowy1,5 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do.

Jak ugotować Babka pomarańczowa

Definicja BABKA POMARAŃCZOWA: Składniki 2 jajka
szklanka cukru
1 pomarańcza
aromat waniliowy
1,5 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 szklanki oleju
ewentualnie lukier lub polewa z białej czekolady Wykonanie Jajka zmiksować z cukrem, dodać olej i dalej miksować, sok z pomarańczy (można też dodatkowo dodać starta skórkę z pomarańczy), ciagle miksując dodać aromat, proszek i makę.Piec w temperaturze ok. 180 C przez ok 30 minut. Na koniec sprawdzić patyczkiem czy babka jest gotowa. Można udekorować lukrem lub polewą z białej czekolady.  

Czym jest Babka pomarańczowa znaczenie w Słownik B .