Przepis na Babka śląska z
SKŁADNIKI DO BABKA ŚLĄSKA Z co to jest
Gotowanie Babka śląska z owocami. Składniki do kostki margaryny- szklanka cukru- 1.5 łyżeczki.

Jak ugotować Babka śląska z owocami

Definicja BABKA ŚLĄSKA Z OWOCAMI: Produkty: - 6 kopiastych łyżek mąki pszennej
- 0.5 kostki margaryny
- szklanka cukru
- 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 jajka
- cukier waniliowy
- bułka tarta do formy
- ok. 0.5 kg owoców (do wyboru: jabłka; rabarbar; agrest) Wykonanie: Margarynę i cukier roztopić, uważając, żeby nie była za gorąca. Zostawiamy garnek na minimalnym ogniu i miksując, dodajemy jajka, mąkę z proszkiem i cukier waniliowy. Po połączeniu wszystkich składników zdejmujemy z ognia. Do wysmarowanej i posypanej bułką tartą formy babkowej (może być z kominkiem) wlewamy ciasto i górę posypujemy gęsto owocami. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku.

Czym jest Babka śląska z owocami znaczenie w Słownik B .