Przepis na Baranina duszona z
SKŁADNIKI DO BARANINA DUSZONA co to jest
Gotowanie Baranina duszona z bakłażanami. Składniki do czosnku – 750g baraniny – 2 pomidory – ½ l.

Jak ugotować Baranina duszona z bakłażanami

Definicja BARANINA DUSZONA Z BAKŁAŻANAMI: Produkty: - 500g bakłażanów
– sól, pieprz
– ząbek czosnku
– 750g baraniny
– 2 pomidory
– ½ l bulionu
– po 3 łyżki oleju i masła Wykonanie: Bakłażany umyć, osuszyć, odciąć końce, pokroić w plastry, posolić, odstawić na 30 minut. Mięso umyć, pokroić na kawałki. Czosnek i cebule obrać, posiekać. Pomidory umyć, pokroić na kawałki. Bakłażany osuszyć na bibule. Olej i masło rozgrzać na patelni, plastry bakłażanów obsmażyć z obu stron na rumiano. Wyjąć, osączyć z tłuszczu na papierze.
Mięso obsmażyć na tym samym tłuszczu, przełożyć do rondla. Cebule i czosnek podsmażyć na złoto, razem z pomidorami dodać do mięsa. Przyprawić solą i pieprzem, wlać bulion, dusi pod przykryciem 30 minut.
Dołożyć bakłażany, dusić jeszcze przez 30 minut.

Czym jest Baranina duszona z bakłażanami znaczenie w Słownik B .