Przepis na Barszcz wołyński
SKŁADNIKI DO BARSZCZ WOŁYŃSKI co to jest
Gotowanie Barszcz wołyński. Składniki do buraków ugotowanych poprzedniego dnia w skórkach,1.

Jak ugotować Barszcz wołyński

Definicja BARSZCZ WOŁYŃSKI: 1/2 kg mięsa wołowego lub kiełbasy,
1/2 kg małych buraków ugotowanych poprzedniego dnia w skórkach,
1 szklanka ugotowanej fasoli,
włoszczyzna z kapust?,
4 ziemniaki,
sól, pieprz,
listek laurowy,
1/2 szklanki śmietany,
zielenina
Ugotować poprzedniego dnia mięso, wyjąć z wywaru, obrać z kości, pokroić w kostkę. Do wywaru włożyć poszatkowaną kapustę, włoszczyznę i pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować 15 min. Następnie dodać ugotowaną fasolę z czę?ci? wywaru, ugotowane buraki pokrojone na cienkie paski, wszystkie przyprawy i gotować jeszcze przez 5 min. Po odstawieniu z ognia wlać ?mietanę, wsypać zieleninę, dodać mięso.

Czym jest Barszcz wołyński znaczenie w Słownik B .