Przepis na Barszcz z fasolką
SKŁADNIKI DO BARSZCZ Z co to jest
Gotowanie Barszcz z fasolką i kiełbasą. Składniki do 3 ziemniaki • 1 l bulionu z kostki • 200 g.

Jak ugotować Barszcz z fasolką i kiełbasą

Definicja BARSZCZ Z FASOLKĄ I KIEŁBASĄ: Składniki • 150 g drobnej fasolki
• 5 burakow
• 2-3 ziemniaki
• 1 l bulionu z kostki
• 200 g dowolnej kielbasy
• 2 lyzki oleju
• sok z cytryny
• zabek czosnku
• 4 lyzki gestej smietany
• listki selera naciowego
• sol
• pieprz Etapy przygotowania 1. Fasolke oplukac, namoczyc na noc. Zalac swieza woda i ugotowac do miekkosci.
2. Buraki obrac, pokroic w paseczki. Zalac bulionem. Gotowac ok. 15 min.
3. Ziemniaki obrac, umyc, pokroic w kostke. Dodac do burakow. Gotowac, az warzywa beda miekkie. Nastepnie polaczyc z fasolka (razem z woda, w ktorej sie gotowala).
4. Kielbase pokroic w paseczki. Podsmazyc na rozgrzanym oleju. Dodac do zupy.
5. Zupe zagotowac. Doprawic do smaku sola, pieprzem, sokiem z cytryny i przepuszczonym przez praske czosnkiem.
6. Zupe rozlac na talerze. Kazda porcje udekorowac kleksem smietany i posypac listkami selera.

Czym jest Barszcz z fasolką i kiełbasą znaczenie w Słownik B .