Przepis na Bażant duszony
SKŁADNIKI DO BAŻANT DUSZONY co to jest
Gotowanie Bażant duszony. Składniki do 70 g tluszczu skorka z 2 cytryn kilka ziarenek pieprzu sol.

Jak ugotować Bażant duszony

Definicja BAŻANT DUSZONY: Składniki 1 bazant 2 marchewki 1 srednia cebula 70 g tluszczu skorka z 2 cytryn kilka ziarenek pieprzu sol 1/4 czerwonego wina 1 filizanka kwasnej smietany Wykonanie Wypatroszonego, umytego bazanta wlozyc do garnka z tluszczem. Dodac marchewke i cebule pokrojone w plasterki, skorke otarta z cytryn i przyprawy. Wszystko dusic na malym ogniu, polewajac czerwonym winem. Miekkiego bazanta wyjac z garnka i podzielic na porcje. Wywar przecedzic, wymieszac dokladnie z kwasna smietana i zagotowac. Tak przygotowanym sosem polac bazanta.

Czym jest Bażant duszony znaczenie w Słownik B .