Przepis na Bigos domowy
SKŁADNIKI DO BIGOS DOMOWY co to jest
Gotowanie Bigos domowy staropolskim sposobem. Składniki do mięsiw: pokrojonych w kostkę pieczeni i.

Jak ugotować Bigos domowy staropolskim sposobem

Definicja BIGOS DOMOWY STAROPOLSKIM SPOSOBEM: Na półtora kilograma kapusty bierzemy kilogram mięsiw: pokrojonych w kostkę pieczeni i różnych gatunków kiełbas. Smak bigosu znacznie podnosi dziczyzna. Potrzebne będą jeszcze suszone grzyby i śliwki, cebule, dużo przypraw i szklaneczka czerwonego wina. Najpierw dusimy grzyby i śliwki. Grzyby gotujemy i kroimy w paski. Do garnka wkładamy mięsiwa, grzyby wraz z wywarem, w którym się gotowały. Cebule siekamy, przyrumieniamy i dokładnie mieszamy. Wrzucamy pokrojone w paski śliwki. Doprawiamy - bigos musi być pikantny. Wlewamy czerwone wino. Aby przygotować naprawdę wspaniały bigos, potrzebujemy trzech dni. Każdego dnia potrawę dusimy trzy godziny.

Czym jest Bigos domowy staropolskim znaczenie w Słownik B .