Przepis na Bigos po węgiersku
SKŁADNIKI DO BIGOS PO co to jest
Gotowanie Bigos po węgiersku. Składniki do boczku surowego 50 dag boczku wędzonego 10 dag smalcu 3.

Jak ugotować Bigos po węgiersku

Definicja BIGOS PO WĘGIERSKU: Składniki Przepis 1 główka białej kapusty 70 dag boczku surowego 50 dag boczku wędzonego 10 dag smalcu 3 łyżki mąki 100 ml gęstej kwaśnej śmietany 1 łyżka posiekanego koperku ocet i sól do smaku Kapustę poszatkować. Boczek świeży i wędzony pokroić w kostkę. Dodać wraz z koperkiem do kapusty. Podlać niewielką ilości? wody. Dusić do miękkości mięsa. Ze smalcu i mąki przygotować zasmażkę. Wrzucić do kapusty. Podlać ?mietaną. Dusić jeszcze przez ok 3 min. Doprawić solą i octem do smaku.

Czym jest Bigos po węgiersku znaczenie w Słownik B .