Przepis na Bitki Baranie z
SKŁADNIKI DO BITKI BARANIE Z co to jest
Gotowanie Bitki Baranie z Włoską Kapustą. Składniki do dag tłuszczu 60 dag włoskiej kapusty 1 duża.

Jak ugotować Bitki Baranie z Włoską Kapustą

Definicja BITKI BARANIE Z WŁOSKĄ KAPUSTĄ: Składniki : 70 dag baraniny z kością z udźca 6 dag tłuszczu 60 dag włoskiej kapusty 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka mąki 1 łyżeczka kminku; sól ocet pieprz i cukier do smaku Wykonanie : Mięso oddzielić od kości, pokroić na porcje, pobić dobrze wilgotnym tłuczkiem, obsypać solą, pieprzem, obtoczyć w mące i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Odsunąć na bo i na tym samym tłuszczu obrumienić oczyszczoną i pokrojoną cebulę. Wlać trochę wody i włożyć oczyszczoną poszatkowaną kapustę, zagotować. Gdy kapusta opadnie dodać jeszcze wody (lub wywaru z kości baranich), tak by była nieco poniżej poziomu kapusty, posypać kminkiem i zamknąć szybkowar. Ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru doprawić solą, cukrem, pieprzem i octem do smaku.

Czym jest Bitki Baranie z Włoską Kapustą znaczenie w Słownik B .