Przepis na Bitki panierowane
SKŁADNIKI DO BITKI co to jest
Gotowanie Bitki panierowane z wariacjami. Składniki do kurzych piersi- rozbełtane jajko- mąka i.

Jak ugotować Bitki panierowane z wariacjami

Definicja BITKI PANIEROWANE Z WARIACJAMI: Dla dziecka od: 1 roku Składniki:
- filety z kurzych piersi
- rozbełtane jajko
- mąka i bułka tarta do panierowania
- sól
- olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

Filety umyj, lekko rozbij tłuczkiem, posól i posyp ulubionymi przyprawami. Obtocz w mące, jajku i tartej bułce i usmaż na średnim ogniu z obu stron. (Jeśli wolisz filety saute, nie musisz ich przed smażeniem panierować). Jeśli chcesz otrzymać coś bardziej wyrafinowanego, ułóż rozbite filety w misce, zalej je sokiem cytrynowym lub pomarańczowym, posyp ziołami (np. rozmarynem i pieprzem) i pozostaw w chłodzie na kilka godzin. Następnie odsącz z marynaty, opanieruj lub nie, i usmaż z obu stron na złoto. Pod koniec smażenia dodaj nieco masła i wlej pozostałą marynatę, zmniejsz ogień, posól i jeszcze chwilkę duś pod przykryciem.

Czym jest Bitki panierowane z wariacjami znaczenie w Słownik B .