Przepis na Bulgur z wędzonym
SKŁADNIKI DO BULGUR Z co to jest
Gotowanie Bulgur z wędzonym halibutem i awokado. Składniki do cebula1/2 - 1 łyżeczka mielonej.

Jak ugotować Bulgur z wędzonym halibutem i awokado

Definicja BULGUR Z WĘDZONYM HALIBUTEM I AWOKADO: 350 g bulguru
350 g wędzonego halibuta
1posiekana cebula
1/2 - 1 łyżeczka mielonej kolendry
1/2 - 1 łyżeczka mielonego kuminu
1 posiekane, wypestkowane zielone chili
2 małe awokado
sok z 2 limonek lub 1 cytryny
?wieżo zmielony pieprz
sól
Bulgur zalać wrz?c? wod?, tak, by zakryła kaszę przynajmniej ponad 2,5 cm. Moczyć 15 min. Rozgrzać olej w dużym rondlu, dodać cebulę i podgrzewać, aż zupełnie zmięknie. Dodać kolendrę, kumin i chili. Gotować dalsze 3 min. osączyć kaszę. Awokado obrać, wypestkować i przepołowić. Mi?ższ pokroić w kostkę. Dodać bulgur do cebuli i podgrzewać 2-3 min. Wymieszać z awokado. Przyprawić wyci?niętym sokiem, solą i pieprzem. Ułożyć na kaszy halibuta.

Czym jest Bulgur z wędzonym halibutem i znaczenie w Słownik B .