Przepis na Chłodnik
SKŁADNIKI DO CHŁODNIK co to jest
Gotowanie Chłodnik wieloowocowy. Składniki do dag cukruok. 2 1/ 2 szklanki zsiadłego mleka,1/ 2.

Jak ugotować Chłodnik wieloowocowy

Definicja CHŁODNIK WIELOOWOCOWY:
20 dag malin
10 dag truskawek
15 dag poziomek,
10 dag cukru
ok. 2 1/ 2 szklanki zsiadłego mleka,
1/ 2 szklanki śmietany,
2 żółtka,
1 laska wanilii,
1/2 szklanki rodzynków

Rodzynki namoczyć w ?mietanie: Owoce przygotować i przetrzeć z cukrem. Mleko roztrzepać, dodać start? wanilię i ubijając trzepaczką stopniowo poł?czyć z utart? mas? owocową. Dodać namoczone rodzynki. Żółtka rozm?cić ze ?mietaną i poł?czyć z zup?. Ubijać jeszcze chwilę, oziębić i podawać na zimno z groszkiem ptysiowym.

Czym jest Chłodnik wieloowocowy znaczenie w Słownik C .