Przepis na Ciasto austriackie
SKŁADNIKI DO CIASTO co to jest
Gotowanie Ciasto austriackie Kaiserschmarrn. Składniki do 2 jajka- 1/2 łyżki cukru- spora gar?ć.

Jak ugotować Ciasto austriackie Kaiserschmarrn

Definicja CIASTO AUSTRIACKIE KAISERSCHMARRN: 1/2 szklanki mleka
- niepełna 1/2 szklanki mąki
- 2 jajka
- 1/2 łyżki cukru
- spora gar?ć rodzynek
- kopiasta łyżka masła
- cukier waniliowy do posypania


Nagrzać piekarnik do 200 st.C. Do miski wsypać m?kę i cukier, stopniowo dodawać mleko, potem żółtka i starannie wymieszać, aby nie było grudek. Ubić białka na sztywno i delikatnie wmieszać do masy. Rozgrzać masło w niedużej formie (masa wypełni ją do wysokości 2-3 cm), wlać masę i posypać rodzynkami.
Piec ok. 15 min, aż wierzch się zrumieni i będzie chrupki. Dwoma widelcami rozedrzeć ciasto na małe kawałki i wstawić z powrotem do piekarnika na 1-2 min. Wyjąć, posypać cukrem waniliowym, podawać.

Czym jest Ciasto austriackie znaczenie w Słownik C .