Przepis na Ciasto marchwiowo
SKŁADNIKI DO CIASTO co to jest
Gotowanie Ciasto marchwiowo-bananowe. Składniki do szklanka cukru (z górą)- 5 jajek- 2 i 1/2.

Jak ugotować Ciasto marchwiowo-bananowe

Definicja CIASTO MARCHWIOWO-BANANOWE: Dla dziecka od: 1 roku Składniki:
- kostka masła
- szklanka cukru (z górą)
- 5 jajek
- 2 i 1/2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 nieduże rozgniecione banany (im bardziej dojrzałe tym lepiej)
- 30 dag marchwi utartej na tarce
- garść rodzynek
- garść pokruszonych orzechów (wszystko jedno jakich) lub posiekanych daktyli albo też pokrojonej skórki pomarańczowej. Jeśli nie macie żdnego z tych dodatków
- przygotujcie więcej rodzynek. Kilka kropli esencji pomarańczowej
- cytrynowej lub waniliowej (niekoniecznie)
- olej i tarta bułka do natłuszczenia i posypania formy

Sposób przyrządzania:

Nagrzejcie piekarnik do 180 st. C. Przygotujcie blachę. Wrzućcie do miski wszystko z wyjątkiem bakalii i dobrze wymieszajcie, najlepiej mikserem. Dodajcie bakalie, zamieszajcie łyżką i wyłóżcie ciasto do formy. Pieczcie 25 - 30 min, aż wyrośnie i nabierze złotego koloru. Dla pewności przed wyjęciem można je nakłuć patyczkiem lub drutem - jeśli będzie suchy, ciasto jest gotowe. Można je teraz przybrać bitą śmietaną i plasterkami pomarańczy.

Czym jest Ciasto marchwiowo-bananowe znaczenie w Słownik C .