Przepis na Comber zajęczy po
SKŁADNIKI DO COMBER ZAJĘCZY co to jest
Gotowanie Comber zajęczy po prowansalsku. Składniki do ml madery, 1 marchew oskrobana i pokrojona.

Jak ugotować Comber zajęczy po prowansalsku

Definicja COMBER ZAJĘCZY PO PROWANSALSKU: 2 combry zajęcze obrane z błon.
Na marynatę: 550 ml madery, 1 marchew oskrobana i pokrojona na plasterki, 1 cebula obrana i pokrojona w krążki, 1/2 łyżeczki tymianku, 1/2 łyżeczki rozmarynu, 2 li?cie laurowe, 15 utłuczonych jagód jałowca, 1/2 łyżeczki pieprzu, 4 łyżki masła, 2 łyżki oleju, 350 ml śmietany sól i pieprz. Combry włożyć do odpowiedniego naczynia. Wymieszać wszystkie składniki marynaty, zalać nimi mięso i wstawić pod przykryciem na 12 h do lodówki. Wielokrotnie w tym czasie przewracać. Wyjąć i osuszyć. Piekarnik nagrzać do 175° C. W dużej brytfannie rozgrzać masło i olej i szybko obsmażyć mięso ze wszystkich stron. Ułożyć je górną czę?ci? do wierzchu. Wlać przecedzoną marynatę, doprowadzić do wrzenia, wsunąć do piekarnika i, często polewając, piec przez 45 min. Następnie wyjąć i trzymać w cieple. Do brytfanny wlać ?mietanę i mieszając gotować, aż zgęstnieje, przyprawić solą i pieprzem. Dodać maderę i chwilę pogotować. Duże i małe polędwice odci?ć od kości i pokroić na grube plastry.
Dodatki: grzanki, puree ziemniaczane, czerwona kapusta.

Czym jest Comber zajęczy po prowansalsku znaczenie w Słownik C .