Przepis na Cynaderki
SKŁADNIKI DO CYNADERKI co to jest
Gotowanie Cynaderki wieprzowe w warzywach. Składniki do kartofli * 5 dag tłuszczu * 2 marchwie * 2.

Jak ugotować Cynaderki wieprzowe w warzywach

Definicja CYNADERKI WIEPRZOWE W WARZYWACH: SKŁADNIKI: * 50 dag cynadrów wieprzowych * 50 dag kartofli * 5 dag tłuszczu * 2 marchwie * 2 rzepki lub kalarepki * 2 ogórki kiszone * kawałek brukwi * 1 szklanka śmietany * 5 ząbków czosnku * 2 listki laurowe * 3 ziarnka pieprzu * szczypta tymianku i sól do smaku SPOSÓB PRZYRZADZANIA : 1. Oczyszczone cynaderki pokroić. 2. Warzywa bez ogórków; oczyścić, pokroić w słomkę, obsmażyć w szybkowarze na rozgrzanym tłuszczu, dołożyć nerki, obrane i pozbawione nasion ogórki oraz przyprawy. 3. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20- 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. 4. Po otwarciu szybkowaru wlać śmietanę i wymieszać.

Czym jest Cynaderki wieprzowe w znaczenie w Słownik C .