Przepis na Orzechowy Miodowo
SKŁADNIKI DO DESER MIODOWO co to jest
Gotowanie Deser miodowo- orzechowy. Składniki do uprażonych migdałów 1 szklanka drobno posiekanych.

Jak ugotować Deser miodowo- orzechowy

Definicja DESER MIODOWO- ORZECHOWY: Składniki: 1 1/2 szklanki blanszowanych i uprażonych migdałów 1 szklanka drobno posiekanych rodzynek 1/3 szklanki miodu 3 łyżki oleju 8 zmielonych goździków 2 łyżki zmielonego kandyzowanego imbiru 1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/8 łyżeczki zmielonych nasion kopru włoskiego szczypta cynamonu szczypta pieprzu cayenne szczypta szafranu 1/3 szklanki ziaren sezamu Sposób przyrządzania: W małym rondelku wymieszaj wszystkie składniki za wyjątkiem ziaren sezamu. Gotuj składniki na bardzo wolnym ogniu przez 30 - 40 minut, ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje. Następnie zestaw naczynie z ognia, a gdy potrawa nieco ostygnie, formuj z masy kuleczki i obtaczaj w sezamie. Nadają się do przechowywania do 1 tygodnia.

Czym jest Deser miodowo- orzechowy znaczenie w Słownik D .