Przepis na Deser z
SKŁADNIKI DO DESER Z co to jest
Gotowanie Deser z truskawkami i pistacjami. Składniki do dag truskawek,- 50 dag twarogu,- 300 ml.

Jak ugotować Deser z truskawkami i pistacjami

Definicja DESER Z TRUSKAWKAMI I PISTACJAMI: Produkty: - 10 dag orzeszków pistacjowych,
- 40 dag truskawek,
- 50 dag twarogu,
- 300 ml śmietany kremówki,
- 3/4 szklanki cukru pudru,
- 2 łyżki likieru amaretto,
- 1 łyżka żelatyny,
- wiórki czekolady do dekoracji Wykonanie: Orzeszki obrać z łupin, otrzeć ze skórki, drobno posiekać, truskawki oplukać, osączyć, odszyczypułkować, połowę pokroić w kostkę. Żelatynę rozpuścić, twaróg utrzeć z 1/2 cukru i amaretto, śmietanę ubić z pozostałym cukrem, połączyć z twarogiem, pokrojonymi truskawkami i żelatyną. Pozostałe truskawki pokroić na plasterki, średniej wielkości miskę wyłożyc folią aluminiową lub spożywczą, a potem plasterkami truskawek. Na truskawki wyłożyć masę twarogową, wyrównać powierzchnię, zastudzić, wyjąć na talerz, ozdobic czekoladą i pudrem.  

Czym jest Deser z truskawkami i znaczenie w Słownik D .